شناسهٔ خبر: 78522128 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

اثر واقعی قطع اینترنت را از ۶ ماه دیگر خواهیم دید

صاحب‌خبر -
گروه علم و فناوری: معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیرات قطع دسترسی پژوهشگران به اینترنت گفت: روند فعلی مقالات همچنان افزایشی است، اما پیش‌بینی می‌کنم طی ۶ ماه تا یک سال آینده بخشی از آثار محدودیت‌های اینترنت در شاخص‌های انتشار مقالات نمایان شود و با کاهش نسبی مواجه شویم.
دکتر رامین کردی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوران جنگ گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در این دوره با آن مواجه بودیم، محدودیت دسترسی به اینترنت بود. پژوهش اساساً با مطالعه منابع علمی و دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی آغاز می‌شود و دانشجویان و پژوهشگران برای شروع هر پروژه نیازمند مطالعه مستمر منابع برخط و آخرین یافته‌های پژوهشی هستند. قطع یا محدود شدن این دسترسی، مشکلات زیادی برای فعالیت‌های پژوهشی ایجاد کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیر قطع دسترسی پژوهشگران به اینترنت و محدودیت دسترسی به نشریات علمی در روند انتشار مقالات علمی دانشگاه اظهار کرد: در حال حاضر این محدودیت‌ها هنوز کاهش محسوسی در آمار تولیدات علمی ایجاد نکرده‌ است، اما آثار این اتفاق معمولاً با فاصله زمانی خود را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: زمانی که مقاله‌ای ارسال می‌شود، فرآیند داوری و انتشار آن چندین ماه طول می‌کشد؛ بنابراین آمار فعلی مقالات همچنان روند افزایشی را نشان می‌دهد، اما پیش‌بینی می‌کنم طی ۶ ماه تا یک سال آینده بخشی از آثار محدودیت‌های اینترنت در شاخص‌های انتشار مقالات نمایان شود و با کاهش نسبی مواجه شویم.
کردی درباره وضعیت بودجه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر مشکل اصلی ما بودجه پژوهش نیست. با توجه به شرایط موجود، حجم فعالیت‌های پژوهشی تا حدی کاهش یافته و به همین دلیل فشار ناشی از کمبود بودجه کمتر احساس می‌شود.
وی اظهار کرد: چالش اصلی در حال حاضر ایجاد انگیزه برای حضور و فعالیت پژوهشگران و دانشجویان است.
کردی با اشاره به وضعیت فعالیت دانشجویان و تعطیلی دانشگاه اظهار کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشگاه بازگشته‌اند و دانشجویانی که در حوزه‌های بالینی فعالیت می‌کنند نیز از ابتدا در دانشگاه و بیمارستان حضور داشتند. ولی دانشجویانی که در مرحله علوم پایه قرار داشتند بخشی از آموزش‌های آنان به‌صورت مجازی برگزار شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: فعالیت‌های پژوهشی در مقطعی با کُندی و وقفه مواجه شد، اما اکنون روند کارها دوباره در حال شکل‌گیری است. جلسات پژوهشی و بررسی طرح‌ها از سر گرفته شده و همکاران با وجود دشواری‌های موجود تلاش می‌کنند فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه را از سر بگیرند.

برچسب‌ها: