شناسهٔ خبر: 78520027 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیش‌بینی حضور ۱۰ میلیون نفر برای شرکت در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تمهیدات آیین تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس اندیشیده شده است،گفت: با توجه به تشییع شهید آیت‌الله رئیسی و تشییع سردار سلیمانی در مشهد مقدس، تجربه خوبی داریم و پیش‌بینی می‌کنیم که در این آیین بین هشت تا ۱۰ میلیون نفر مشتاق رهبر شهید انقلاب حضور یابند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، «غلامحسین مظفری» امروز جمعه ۲۲ خردادماه ۱۴۰۵ در نشست خبری خود با خبرنگاران حوزه دولت و خبرنگاران استانی در محل آرامگاه فردوسی در مشهد با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای برگزاری آیین تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس، گفت: به دلیل ابعاد گسترده و اهمیت این موضوع، هفتمین جلسه در این خصوص چند روز گذشته در تهران برگزار شد که بنده نیز حضور یافتم، تشییع رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در دستور کار است، پیش‌بینی‌های لازم در این خصوص انجام شده است و تجربه ارزنده‌ای در مشهد با توجه به تجربه‌ برگزاری آیین تشییع شهید رئیسی و حاج قاسم سلیمانی در این کلانشهر وجود دارد.

وی افزود: مسیرهای مختلف بررسی شده است، کارهای کارشناسی و میدانی انجام شده است و آنچه برای آیینی در این سطح لازم است پیش‌بینی شده است، به نظر مشترکی در استان رسیده‌ایم، تقسیم کار روشنی انجام شده است، دستگاه‌های متولی و ستاد مراسم پیش‌بینی لازم را انجام داده‌اند تا ان‌شاءالله با مشکل امنیتی خاصی مواجه نباشیم.

استاندار خراسان رضوی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که بین هشت تا ۱۰ میلیون نفر از مشتاقان رهبر شهید انقلاب در این مراسم حضور یابند، پیش‌بینی رفت و برگشت از سایر استان‌ها اندیشیده شده است، کار سنگینی است با توجه به حضور ۶ میلیون نفری زائران در ایام ۱۰ روزه پایانی صفر، طبیعتا حضور ۱۰ میلیون نفری مشتاقان باید به درستی مدیریت شود و برای برگزاری با شکوه و شایسته این مراسم تمام کشور بسیج خواهد شد.

مطفری در پاسخ به پرسشی درباره هزینه‌های مراسم تشییع رهبر شهید، اظهار کرد: هیچ بودجه‌ای به عنوان بودجه‌ای که بخواهیم برای مراسم اختصاص دهیم نداریم. هر هزینه‌ای که انجام می‌شود، مانند بسیاری از مراسم‌های دیگر، مردمی است و از امکانات موجود استفاده می‌شود.

پیش‌بینی حضور ۱۰ میلیون نفر برای شرکت در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد

وی افزود: واگذاری اختیارات به استانداران برای خراسان رضوی، ثمرات و برکات بسیار خوبی داشت که البته با توجه به تحمیل دو جنگ در سال گذشته به کشور، موجب شد که ما بخش زیادی از مسائل استان را مدیریت و حتی توانستیم بخشی از نیازهای کشور را رفع کنیم , بخش زیادی از کالاهای اساسی از مرزهای شرقی و شمال شرقی خراسان و همچنین پاکستان در طول جنگ تحمیلی تامین شد.

او ادامه داد: واگذاری اختیارات به استانداران موجب شد که بخش زیادی از مسائل استان را به ویژه در ایام جنگ مدیریت و حل‌وفصل کنیم و حتی توانستیم بخشی از نیازهای کشور را نیز مرتفع کنیم.

وی افزود: البته موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خراسان رضوی، موجب شد که قادر باشیم بخش زیادی از کالاهای اساسی را از مرزهای شرقی و شمال شرقی خود و بخشی را از طریق پاکستان وارد کنیم. این امکان بسیار خوبی بود. کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و حتی مواد اولیه موردنیازِ بسیاری از واحدهای تولیدی را نیز توانستیم از مرزهای شمال شرقی‌ و از کشورهای حوزه آسیای میانه و البته چین تأمین کنیم که بخش زیادی از مشکلات استان را حل کرد و البته به استان‌های دیگر نیز کمک کرد.

استاندار خراسان رضوی گفت:اگر اختیارات واگذار شده به استانداران نبود، به یک معنا دستمان بسته بود و امکان واردات را از این مرزها با آن فرمول‌های قبلی نداشتیم.

مظفری با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مدیریت استان در طول دوران جنگ افزود: اختیاراتِ واگذارشده به استانداران، کارآمدی سیستم را افزایش داد. طبیعتاً ارتباط ما در ایام جنگ با مرکز کمتر است و باید نیازهایمان را از طریق هم‌افزایی بین استان و البته تأمین از خارج کشور برطرف می‌کردیم که این امر در استان خراسان تجربه خوبی بود و امیدوار هستم که بتوانیم کماکان اختیارات بیشتری را در مباحث مدیریتی نیز داشته باشیم.

درخواست صدور ویزای گردشگری برای اتباع افغانستانی غیرمجاز
وی با بیان این که موضوع اتباع غیرمجاز در کشور به مشکلی جدی بدل شده است تصریح کرد: رویکرد دولت چهاردهم ساماندهی این موضوع بوده و تلاش زیادی نیز در این خصوص انجام شده است. باید تکلیف حضور اتباع غیرمجاز را روشن کنیم، متاسفانه آمار دقیقی نیز در این خصوص در اختیار نداریم.

استاندار خراسان رضوی با بیان این که بیش از چهار و نیم میلیون تبعه غیرمجاز در کشور حضور دارند گفت: در جلسه‌ای که در شورای تامین استان برگزار شد درخواست مشخص ما این بود که برای اتباع در گروه‌های مختلف، ویزای گردشگری صادر شود که البته بخش عمده آن مربوط به افغانستان است.

مظفری با تاکید بر این که باید تکلیف افغانستانی‌هایی که برای کار به ایران می‌آیند مشخص شود بیان کرد: باید مشخص شود که آنها کجا هستند، محل کار و درآمدشان مشخص شود، مسیر انتقال پولشان معلوم و طبیعتاً حرمت و احترامشان حفظ شود که در این صورت مشکل ما نیز حل می شود.

وی افزود: در اطراف ما یک کشور دو میلیون نفری، هشت میلیون نفر نیروی کار دارد و آن را مدیریت می‌کند؛ این کار سختی نیست که برای یک کشور ۹۰ میلیون‌نفری، چهار میلیون نفر تبعه را مدیریت کنیم.

بازگشت ۹۷۰ هزار تبعه افغانستانی

استاندار خراسان رضوی گفت: از سال گذشته تاکنون حدود ۹۷۰ هزار نفر از مرزهای خراسان رضوی به کشورشان بازگشته‌اند، در ابتدای اجرای طرح ساماندهی، حساسیت‌هایی از سوی دولت افغانستان وجود داشت، اما با مشاهده رویکرد مناسب ایران در این روند، همکاری‌ها افزایش یافت.

مظفری افزود: دولت افغانستان در قبال بازگشت اتباع خود که برخی بیش از ۲۰ سال در ایران ساکن بودند، همراهی لازم را داشته و طرفین در تسهیل این بازگشت مشارکت داشتند.

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه حضور غیرقانونی در هیچ کشوری پذیرفته نیست تصریح کرد: اگر اتباع با ویزا و هویت مشخص وارد کشور شوند و فعالیتشان به صورت شناسنامه‌دار و قانونی باشد، نه تنها تهدیدی برای امنیت محسوب نمی‌شوند، بلکه می‌توانند به عنوان ظرفیتی برای اقتصاد کشور عمل کنند.

مظفری در خصوص چالش‌های مرزی نیز گفت: ایران و افغانستان ۳۰۳ کیلومتر مرز مشترک دارند که با استقرار پاسگاه‌ها، دیوار مرزی و نظارت نیروهای مرزبانی به‌طور مستمر کنترل می‌شود تا از ترددهای غیرقانونی جلوگیری شود.

وضعیت آزادراهی خراسان رضوی قابل قبول نیست

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر این که ایران چهارراه تمدن و محل تلاقی محور شرق به غرب است گفت: تلاش می‌کنیم که مسیر شمال به جنوب، از مسیر سرخس به خراسان جنوبی، در مسیر زاهدان به چابهار نیز افتتاح شود. این پروژه به لحاظ اقتصادی و اعتباری برای کشور بسیار حیاتی و مهم است؛ کشور ما از این مسیر، کشورهای آسیای میانه و مسیر چین را به آب‌های گرم و دریای عمان وصل خواهد کرد.

مطفری افزود: این موضوع برای افغانستان هم بسیار حیاتی است و کشورهای ازبکستان و افغانستان، علی‌رغم اختلافاتی که دارند، این تفاهم را امضا کردند. با دستور آقای رئیس‌جمهور و تکلیفی که ایشان داشتند و پیمانکارانی که اکنون انتخاب شده‌اند، این مسیر تقریباً ۵۰۰ کیلومتری بین یونسی گناباد به چابهار و زاهدان در حال اجراست و تکمیل این مسیر می‌تواند اتفاق بزرگ‌تری را در اقتصاد ما رقم بزند همچنین مسیر شرق به غرب نیز در بحث ریل، مشکل ما کمتر است یک بخش آن در غرب قرار دارد که باید کامل شود.

او ادامه داد: تنها دستور مکتوبی که رهبر شهید راجع به برخی پروژه‌ها داشتند، پروژه راه‌آهن سریع‌السیر مشهد-تهران بوده که البته متاسفانه هیچ اتفاق جدی در این خصوص رخ نداده است.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر این که وضعیت استان در خصوص آزادراه‌ها وضعیت خوبی نیست خاطر نشان کرد: از سه هزار کیلومتر آزادراه کشور، کمتر از ۴۰ کیلومتر سهم استان است که این برای محلی که تلاقی ارتباط شرق به غرب است، به هیچ وجه کافی نیست.

پیش‌بینی حضور ۱۰ میلیون نفر برای شرکت در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد

خراسان رضوی ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صادرات دارد

استاندار خراسان رضوی در خصوص تجارت میان این استان و اوراسیا گفت: با بسیاری از کشورهای آسیای میانه اقتصاد مکمل داریم. یعنی بخشی از نیازهای ما را آن‌ها تأمین می‌کنند و طبیعی است که باید بخش بزرگی از نیازهای آنها را نیز ما تأمین کنیم. بسیاری از کالاها را می‌توانیم از این کشورها وارد کنیم. به عنوان مثال، کشوری مانند قزاقستان سالانه حدود ۲۸ میلیون تن محصولات و نهاده‌های کشاورزی تولید می‌کند. این کشور سرزمینی چند برابر ایران، جمعیتی حدود ۱۹ میلیون نفر و منابع آبی فراوان دارد؛ بنابراین طبیعی است که بخش زیادی از نیازهای کشاورزی خود را بتوانیم از آنجا تأمین کنیم.

مظفری ادامه داد: برای صادرات نیز ظرفیت بسیار خوبی داریم. از جنوب افغانستان تا شمال و شمال شرق منطقه، مبادی خروج کالاها در این محدوده قرار دارد و استان خراسان رضوی به دلیل سابقه طولانی در تجارت با این کشورها توانسته بخشی از نیازهای آن‌ها را پوشش دهد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به این که مسیر ریلی ما تا چین در دو نقطه نیاز به تکمیل دارد تا دیگر نیازی به حمل‌ و نقل ترکیبی نباشد گفت: اگر این مسیر تکمیل شود، به طور مشخص می‌توانیم مراودات تجاری خود را با بسیاری از کشورهای آسیای میانه که از طریق ریل به شبکه متصل هستند، با سرعت و سهولت بیشتری توسعه دهیم.

مظفری در پاسخ به پرسشی درباره دیپلماسی استانی و روابط با افغانستان، موضوع آب و دیوار مرزی، با تأکید بر اثرگذاری دیپلماسی استانی در توسعه روابط اقتصادی و مدیریت چالش‌های مرزی گفت: افزایش ۳۴ تا ۳۵ درصدی صادرات استان در ۶ ماهه نخست سال گذشته، در شرایطی که شاخص صادرات کشور روندی منفی داشت نشان داد که دیپلماسی فعال خراسان رضوی نتایج ملموسی به همراه داشته و بخشی از همین اقدامات نیز در مدیریت شرایط دوران جنگ مؤثر بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه دیپلماسی استانی، فراتر از موضوع آب، تیم‌های فعال استان اقدامات و مذاکرات مؤثری را دنبال کردند و بخشی از نتایج آن در حوزه تجارت، حمل‌ و نقل و همکاری‌های اقتصادی نمایان شد و در ایام جنگ نیز بخشی از مسائل به دلیل مقدماتی که از قبل فراهم شده بود، بهتر مدیریت شد.

او از رشد ۳۴ تا ۳۵ درصدی صادرات خراسان رضوی در ۶ ماهه نخست سال گذشته خبر داد و افزود: در سطح کشور شرایط متفاوتی وجود داشت و این موضوع نشان‌دهنده تأثیر جدی دیپلماسی اقتصادی و تعاملات منطقه‌ای استان است.

استاندار در ادامه به موضوع آب و مذاکرات با افغانستان اشاره کرد و گفت: مساله آب از موضوعات جدی و در برخی موارد در سطح ملی است. در این خصوص هم با والی هرات و هم در سطوح مختلف دولت افغانستان گفت‌وگوهای متعددی انجام داده‌ایم.

مظفری ادامه داد: در این مذاکرات تلاش کردم مسائل را با رویکردی اجرایی‌تر مطرح کنم و کمتر وارد تعارفات دیپلماتیک شوم. حتی در دیدار با رئیس‌الوزرای افغانستان عنوان کردم که اگر به اندازه جمعیت افغانستانی‌های ساکن خراسان رضوی آب در اختیار استان قرار گیرد، بخش مهمی از مشکلات ما حل خواهد شد که بخشی از این گفت‌وگوها منجر به روان‌سازی جریان آب شد، اما واقعیت این است که امروز آب در بسیاری از نقاط جهان به یک اهرم مهم در مذاکرات تبدیل شده است و ما نیز باید علاوه بر پیگیری مسیرهای دیپلماتیک و مذاکره، نگاه اقتصادی به این موضوع داشته باشیم.

وی یکی از راهکارهای مورد توجه استان را توسعه کشت قراردادی و کشت فراسرزمینی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر دو کشتارگاه ثبت‌شده متعلق به فعالان ایرانی در هرات فعالیت دارند و از این طریق عملاً بخشی از آب مجازی مورد نیاز را به کشور منتقل می‌کنیم. این رویکرد می‌تواند در آینده نیز به عنوان یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار خراسان رضوی درباره روند اجرای دیوار مرزی نیز گفت: این پروژه با سرعت مناسبی در حال پیشرفت بود و اکنون نیز احتمالاً مهم‌ترین چالش آن به تأمین اعتبارات بازمی‌گردد که موجب کند شدن روند اجرا شده است.

مظفری افزود: البته برخلاف برخی دیدگاه‌ها، اعتقاد دارم اگر به جای احداث دیوار، خطوط ریلی توسعه پیدا می‌کرد، نتایج بهتری حاصل می‌شد. به باور من، دیوار نمی‌تواند میان تمدن‌ها فاصله ایجاد کند و آنچه باید بیش از اختلافات مورد توجه قرار گیرد، اشتراکات تاریخی، فرهنگی و اقتصادی میان ملت‌هاست.

برخورد با گران‌فروشی و احتکار باید قاطع و بازدارنده باشد

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر لزوم مقابله جدی با اخلالگران بازار گفت: افرادی که با گران‌فروشی و احتکار به معیشت مردم آسیب می‌زنند، باید در چارچوب قانون با برخوردی قاطع و بازدارنده مواجه شوند.

وی با اشاره به التهابات بازار و دشواری‌های معیشتی مردم افزود: تأمین و توزیع کالاهای اساسی از اولویت‌های اصلی مدیریت استان است و دستگاه‌های اجرایی و گروه‌های نظارتی به‌طور مستمر بازار را رصد می‌کنند تا از سوءاستفاده و افزایش غیرمتعارف قیمت‌ها جلوگیری شود.

استاندار خراسان رضوی در ادامه درباره پروژه قطار مشهد ـ گلبهار گفت: این طرح در حال اجراست و قراردادهای لازم برای ریل‌گذاری منعقد شده است.

به گفته وی، ماهیت این طرح از قطار شهری به قطار حومه‌ای تغییر کرده است و در صورت تداوم روند فعلی، تا پایان سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین درباره خط سه قطار شهری مشهد اظهار کرد: این طرح با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی در حال پیگیری است.

پیش‌بینی حضور ۱۰ میلیون نفر برای شرکت در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد پیش از این مصاحبه استاندار خراسان رضوی و خبرنگاران دعوت شده به نشست از مقبره فردوسی بازدید کردند.