به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از راشا تودی، کارلسون در کانال یوتیوب خود اعلام کرد: حتی با وجود ناوهای هواپیمابر ۱۲۰ میلیارد دلاری، آمریکا قادر به تامین امنیت تنگه هرمز نیست.
وی با اشاره به اینکه مسائلی وجود دارد که ایالات متحده به سادگی قادر به حل آنها نیست، افزود: بحران کنونی نشاندهنده توانایی محدود واشنگتن است.
این مجری آمریکایی همچنین به اظهارات مکرر درباره توافقهای احتمالی که سپس اجرایی نمیشوند، اشاره و تاکید کرد: این اظهارات مکرر و بیثمر، اثربخشی فرآیندهای مذاکره را زیر سؤال میبرند.
کارلسون در پایان خاطرنشان کرد: توسعه بحران در خاورمیانه، نشاندهنده فقدان کنترل کامل رهبران آمریکا بر تصمیمات کلیدی سیاست خارجی این کشور است.
به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را راوی غیرقابل اعتماد جنگ ایران توصیف کرد و نوشته بود که او بارها از نزدیک بودن توافق سخن گفته، اما توافقی حاصل نشده و در عوض تنشها و تبادل حملات نظامی ادامه یافته است.
این روزنامه همچنین به شکاف میان روایت ترامپ از پیروزی و واقعیت میدانی اشاره و اضافه کرد که ادامه پاسخ ایران و پابرجا ماندن بنبست دیپلماتیک، تصویر مورد نظر رئیسجمهور آمریکا را با چالش روبهرو کرده است.
روزنامه لوموند فرانسه نیز پیشتر در یادداشتی با عنوان ناتوانی ترامپ در تله ایرانی، نوشته بود که شعار رئیسجمهور آمریکا درباره «صلح از مسیر قدرت» در پرونده ایران به نتیجه مورد ادعای او نرسیده است.
این رسانه فرانسوی با اشاره به طولانی شدن جنگ و پیامدهای آن برای اعتبار سیاست خارجی آمریکا، اضافه کرد که روند تحولات، محدودیتهای رویکرد ترامپ در اتکا به تهدید نظامی و فشار دیپلماتیک را آشکار کرده است.
این روزنامه همچنین تأکید کرد که جنگ ایران برای ترامپ به هزینهای سیاسی تبدیل شده و چشمانداز تحولات، بیش از آنکه به پیروزی سریع واشنگتن شباهت داشته باشد، به سمت توافقی احتمالی پیش میرود که با هدفهای اولیه آمریکا فاصله دارد.
خبرگزاری رویترز هم پیشتر در گزارشی از افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی ناشی از جنگ نوشته و تأکید کرده بود که تشدید تنشها قیمت انرژی را بالا برده و جنگ ایران به یک دردسر سیاسی برای کاخ سفید در آستانه انتخابات میاندورهای آمریکا تبدیل شده است.