شناسهٔ خبر: 78516342 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۰۱ اثر صنایع دستی آذربایجان‌غربی مهر اصالت ملی دریافت کرد

ارومیه- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: تاکنون ۱۰۱ اثر صنایع دستی استان موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده‌اند که بیشترین سهم آن مربوط به رشته منبت‌کاری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مرتضی صفری روز پنجشنبه در نشست خبری هفته صنایع دستی افزود: از مجموع ۱۰۱ مهر اصالت ملی اعطا شده به آثار صنایع دستی استان، ۱۵ مهر به رشته منبت‌کاری اختصاص دارد که این رشته را در صدر دریافت‌کنندگان مهر اصالت ملی قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: در میان شهرهای استان نیز ارومیه با ۶۱ مهر اصالت ملی رتبه نخست را به خود اختصاص داده و مهاباد در جایگاه دوم قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی ادامه داد: در مجموع ۵۹ هنرمند استان موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده‌اند که ۳۲ نفر از آنان مرد و ۲۷ نفر زن هستند.

وی با اشاره به جایگاه استان در حوزه صادرات صنایع دستی گفت: سال گذشته ۳۳ میلیون دلار صادرات صنایع دستی از آذربایجان غربی انجام شد و استان در این زمینه رتبه نخست کشور را کسب کرد.

صفری تأکید کرد: ارتقای کیفیت تولیدات صنایع دستی، زمینه حضور گسترده‌تر در بازارهای صادراتی را فراهم می‌کند.

افزایش آثار ثبت ملی استان

وی با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی آذربایجان غربی اظهار کرد: سال گذشته ۱۸ اثر تاریخی استان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد و بدین ترتیب شمار آثار ثبت ملی شده استان به بیش از یک‌هزار و ۸۰۰ اثر رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: با توجه به وجود بناها و محوطه‌های ارزشمند تاریخی، امکان افزایش این تعداد تا حدود ۲ هزار و ۶۰۰ اثر نیز وجود دارد.

تعیین حریم ۱۴ اثر تاریخی

وی همچنین از تعیین حریم ۱۴ اثر تاریخی در سال گذشته خبر داد و گفت: مجوز تعیین حریم چهار اثر دیگر نیز اخذ شده است. علاوه بر این، بیش از ۳۰ پروژه مرمتی در سطح استان به اجرا درآمد.

رفع موانع ثبت جهانی مسجد جامع ارومیه

صفری با اشاره به روند تکمیل پرونده مسجد جامع ارومیه گفت: پرونده این اثر تاریخی تکمیل شده و مشکلات مربوط به جابه‌جایی مدرسه علوم دینی نیز با همکاری استانداری، شهرداری و دستگاه قضایی در حال رفع شدن است.

وی همچنین از تعیین تکلیف پروژه میدان امام ارومیه خبر داد و افزود: این طرح با سرمایه‌گذاری ۶ همتی اجرا خواهد شد و می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سیمای شهری ارومیه داشته باشد.

آغاز فاز سوم موزه باستان‌شناسی ارومیه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اظهار کرد: برای موزه باستان‌شناسی ارومیه ۲۵ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سال ۱۴۰۴ و همچنین ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای سال ۱۴۰۵ در نظر گرفته شده است و به‌زودی فاز سوم این پروژه آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: سال گذشته ۹۰ موافقت اصولی برای ایجاد هتل، هتل‌آپارتمان و مجتمع‌های گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری ۳۰ همت صادر شد. همچنین ۱۹ مجوز سرمایه‌گذاری با ارزش هفت همت و ظرفیت اشتغال‌زایی ۳۰۰ نفر صادر شده است.

اجرای ۵۴ پروژه گردشگری در استان

صفری گفت: در حال حاضر ۵۴ پروژه گردشگری با سرمایه‌گذاری ۲۰ همت و پیش‌بینی اشتغال برای هزار نفر در استان در دست اجراست که با بهره‌برداری از آنها حدود ۲ هزار تخت به ظرفیت اقامتی استان افزوده خواهد شد.

وی همچنین از آماده بودن ۶ پروژه جدید برای کلنگ‌زنی خبر داد و افزود: اعتبارات جاری این اداره‌کل در سال جاری رشد پنج برابری داشته و این موضوع روند اجرای برنامه‌ها را تسهیل کرده است.

وی به پروژه های بزرگ از جمله مجموعه شمس تبریزی اشاره کرد وگفت: این پروژه از سال ۹۷ شروع شده و تا آخر سال ۱۴۰۲ پانزده میلیارد تومان اعتبار و در سال ۱۴۰۳ هم ‌۳۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۴ نیز ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای آن تخصیص یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با اشاره به پروژه مجموعه فرهنگی و گردشگری شمس تبریزی در خوی گفت: این طرح از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۵ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۳ مبلغ ‌۳۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۴ نیز ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای آن تخصیص یافته است.

وی یادآوری کرد: بر اساس توافق انجام شده با استاندار و نماینده خوی در مجلس، تلاش می‌شود این پروژه پیش از برگزاری همایش شمس و مولانا به سرانجام برسد.

صفری همچنین از افتتاح سومین هتل پنج ستاره استان در خوی خبر داد.

انهدام ۱۷ باند حفاری غیرمجاز

صفری در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات حفاظتی اشاره کرد و گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی استان سال گذشته ۶۵ مورد سرکشی و پایش آثار تاریخی را انجام داده و در نتیجه آن ۱۷ باند حفاری غیرمجاز منهدم شده است.

وی افزود: در این مدت ۳۵ حفار غیرمجاز نیز دستگیر و به مراجع قانونی معرفی شدند.

در این آیین از هنرمندان صنایع دستی آذربایجان غربی که موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده بودند، تجلیل شد.