شناسهٔ خبر: 78512237 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حدود ۴ همت پروژه لجستیکی در منطقه آزاد انزلی در دست اجرا است

بندرانزلی- ایرنا- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی اعلام کرد: این سازمان با تمرکز بر برنامه‌ریزی‌ برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقلی و لجستیکی، هم اینک حدود چهار همت پروژه لجستیکی را در دست اجرا دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مصطفی طاعتی مقدم روز پنجشنبه در نشست خبری برنامه ریزی برای اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشور با محوریت ظرفیت‌های کریدور شمال ـ جنوب که روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه در منطقه آزادانزلی برگزار می شود، اظهار کرد: این منطقه با اتکا به ظرفیت‌های بندری، ریلی و ترانزیتی، در مسیر تبدیل‌شدن به هاب اقتصادی و لجستیکی شمال کشور قرار دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در بخش ریلی تصریح کرد: این منطقه با همکاری راه‌آهن و شرکت ساخت، دو خط ریلی در محدوده منطقه آزاد انزلی ایجاد کرد و توانست مدت زمان کوتاهی ظرفیت ریلی منطقه را از ۱۵۰ هزار تن به یک میلیون تن افزایش دهد.

وی ادامه داد: برای فعال‌سازی کریدور شمال ـ جنوب، لزوما نباید منتظر اجرای پروژه‌های بزرگ و بلندمدت ماند، بلکه بنادر شمالی کشور می‌توانند در شرایط فعلی نقش هاب اصلی این کریدور را ایفا کنند.

وی با اشاره به وقایع اخیر جنوب کشور و حمل بار به صورت کانتینر، فعال شدن دوباره کریدور شرقی – غربی و برنامه ریزی برای استفاده از پتانسیل چین و قزاقستان، اظهار کرد: اکنون بخشی از نیاز کشور در حوزه مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولیدکنندگان را به این مسیر سوق دهیم.

وی تاکید کرد: اگر این مسیر برای صادرات نیز به‌صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرد، افزون بر رونق بنادر شمالی، هزینه حمل‌ونقل واردات و صادرات نیز به‌طور محسوسی کاهش خواهد یافت.

وی همچنین با اشاره به رویکرد جدید تحول حکمرانی در مناطق آزاد اظهار کرد: مأموریت اصلی منطقه آزاد انزلی استفاده حداکثری از چهار مد حمل‌ونقل دریایی، ریلی، جاده‌ای و هوایی است و امیدواریم با پایان یافتن تنش ها حمل و نقل هوایی نیز فعال شود، همچنین ایجاد پایانه لجستیکی در ایستگاه رشت و اراضی سپیدرود نیز در دستور کار قرار دارد.

طاعتی‌مقدم تاکید کرد: امیدواریم منطقه آزاد انزلی در آینده نزدیک بتواند علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی در استان گیلان، به استان‌های همجوار نیز خدمات‌رسانی کرده و بیش از گذشته به عنوان یک هاب اقتصادی منطقه‌ای و ملی ایفای نقش داشته باشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با تأکید بر ضرورت معرفی بهتر ظرفیت‌های این منطقه به فعالان اقتصادی، تصریح کرد: بخشی از ظرفیت‌های موجود در بندر کاسپین، بندرانزلی و ایستگاه ریلی منطقه تاکنون به‌خوبی تبیین نشده و برگزاری این اجلاس می‌تواند فرصت مناسبی برای معرفی توانمندی‌های ترانزیتی و لجستیکی منطقه به اتاق‌های بازرگانی کشور باشد.

وی تصریح کرد: باحضور فعالان اقتصادی بویژه تجار و بازرگانان کریدور های بین المللی بویژه کریدور شمال جنوب، کریدور اختصاصی بندرکاسپین،کریدور چین- قزاقستان – کاسپین باتوجه به اتصال ریلی در این بندر می توانیم برای حمل کالا و مصارف تولید کننده در استان های مختلف از آن بهره گیریم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ایجاد زیرساخت‌های پایدار را برای فعالیت تجار در این منطقه ضروری دانست و افزود: باید شرایطی فراهم شود که فعالان اقتصادی و تجار بتوانند به صورت ماندگار در منطقه آزاد انزلی فعالیت کنند.

طاعتی‌مقدم ادامه داد: تنوع‌بخشی به خدمات و فعالیت‌های بنادر شمالی می‌تواند زمینه تغییر رویکردهای حاکمیتی و تقویت جایگاه این بنادر در حوزه تجارت و ترانزیت را فراهم کند.

وی با اشاره به محدودیت‌های موجود در زیرساخت‌های حمل‌ونقلی در مجتمع بندری انزلی نیز گفت: اگرچه مجتمع بندری انزلی به شبکه ریلی متصل نیست، اما تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده است تا این مجتمع از امکانات و زیرساخت‌های ریلی بندر کاسپین برای انتقال کالا به سایر نقاط کشور بهره‌مند شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی همچنین با اشاره به شرایط بحرانی و چالش‌های پیش روی حوزه تجارت گفت: در دوران بحران، برنامه‌ها و راهکارهایی شکل می‌گیرد که می‌تواند پایه‌گذار اقدامات مؤثر برای پایداری و ماندگاری تجارت در منطقه باشد.

تقویت پیوند میان بخش خصوصی و ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی

مجید فاتحی عضو هیئت‌مدیره و معاون توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این نشست خبری با تاکید بر نقش اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی، اظهار کرد: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی، نقش بی‌بدیلی در توسعه تجارت بین‌المللی کشور ایفا می‌کند و این جایگاه می‌تواند در پیوند با ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی، زمینه‌ساز تحرک جدیدی در حوزه تجارت و ترانزیت شود.

وی افزود: منطقه آزاد انزلی در شمال کشور با برخورداری از ظرفیت‌های متعدد از جمله دو بندر مهم و چهار مد حمل‌ونقل دریایی، ریلی، هوایی و جاده‌ای، از موقعیتی ممتاز برای توسعه همکاری‌های تجاری و حمل‌ونقلی برخوردار است و این مزیت‌ها ایجاب می‌کند سطح همکاری و هم‌افزایی با اتاق‌های بازرگانی کشور به شکل جدی‌تری دنبال شود.

معاون توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد انزلی برگزاری این نشست و اجلاس را اثرگذار دانست و تصریح کرد: این اجلاس می تواند پیوند میان بخش خصوصی و ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی را تقویت، بازتعریف و به‌روزرسانی کند.

فاتحی تصریح کرد: منطقه آزاد انزلی به عنوان هاب حمل‌ونقل در شمال کشور، برای این موضوع آمادگی کامل دارد و اگر این پنل‌ها به‌درستی مدیریت و از ظرفیت آنها به‌خوبی استفاده شود، می‌توان به نتایج مؤثری در جهت تقویت همکاری‌ها، شناسایی فرصت‌ها و رفع موانع موجود در مسیر توسعه تجارت و ترانزیت دست یافت.

۱۵ استان در اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشور در منطقه آزاد انزلی حضور دارند

قاسم رضائیان نایب‌رئیس اتاق بازرگانی استان گیلان نیز در این نشست از حضور نمایندگان ۱۵ استان، اتاق‌های مشترک، انجمن‌های تخصصی و فعالان اقتصادی در این رویداد ملی خبر داد و بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت بنادر شمالی برای توسعه تجارت خارجی و افزایش تاب‌آوری اقتصاد ملی تاکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه استان گیلان به عنوان استان معین ایران و روسیه اظهار کرد: با توجه به مسئولیت‌های جدید استان در حوزه همکاری‌های تجاری با کشورهای منطقه و همچنین ظرفیت‌های موجود در منطقه آزاد انزلی، بندر انزلی و بندر آستارا، لازم است از توانمندی‌های شمال کشور برای پشتیبانی از تجارت خارجی بیش از گذشته استفاده شود.

وی افزود: در آستانه برگزاری اجلاس نقش‌آفرینی اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، در ابتدا پیش‌بینی می‌شد تنها تعدادی از اتاق‌های مرزی جنوب و غرب کشور در این برنامه حضور داشته باشند، اما استقبال صورت‌گرفته فراتر از انتظار بود و در نهایت نمایندگان ۱۵ استان در این رویداد حضور پیدا می‌کنند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی گیلان ادامه داد: نمایندگان اتاق‌های بازرگانی ایران، خرمشهر، ارومیه، مازندران، شهرکرد، گرگان، لرستان، یاسوج، آبادان، اهواز، اصفهان، تهران، سمنان و زنجان در این اجلاس شرکت دارند و همچنین اتاق‌های مشترک ایران و روسیه و ایران و قزاقستان، انجمن‌های تخصصی، فعالان اقتصادی استان‌های مختلف کشور و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط نیز در این برنامه حضور خواهند داشت.

رضائیان هدف از برگزاری این گردهمایی را ایجاد بستری برای تبادل تجارب، شناسایی ظرفیت‌های مکمل استان‌ها، ارائه راهکارهای عملیاتی برای توسعه تجارت خارجی و بررسی نقش اتاق‌های بازرگانی در افزایش تاب‌آوری اقتصاد ملی در شرایط متغیر منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد.

وی با اشاره به پنل‌های تخصصی این اجلاس گفت: پنل نخست با عنوان الزامات توسعه مسیرهای جایگزین تجارت خارجی در شمال کشور با محوریت نقش منطقه آزاد انزلی در تقویت کریدور بین‌المللی شمال ـ جنوب برگزار خواهد شد که در آن ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی، بنادر شمالی، فرصت‌های ترانزیتی دریای خزر و راهکارهای افزایش سهم ایران در زنجیره منطقه‌ای حمل‌ونقل و تجارت بررسی می‌شود.

رضائیان افزود: پنل دوم با عنوان بررسی ظرفیت‌ها و الزامات توسعه تجارت شمالی کشور با تأکید بر نقش مرز، گمرک، بندر و پایانه ریلی آستارا نیز به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه زیرساخت‌های مرزی، حمل‌ونقل ترکیبی، تسهیل تجارت و ارتقای کارآمدی مسیرهای صادراتی و ترانزیتی اختصاص دارد.

وی همچنین از برگزاری یک پنل تخصصی جانبی با محوریت محصول راهبردی کیوی خبر داد و گفت: این پنل با مشارکت فعالان اقتصادی و تشکل‌های مرتبط استان‌های گیلان، مازندران و گلستان برگزار می‌شود تا مسائل و اختلاف‌نظرهای موجود در حوزه صادرات این محصول بررسی و برای آن راهکاری مشترک و عملیاتی ارائه شود.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی گیلان با تاکید بر اهمیت شرایط فعلی تجارت خارجی کشور اظهار کرد: با توجه به آسیب‌های واردشده به برخی زیرساخت‌های گمرکی و بنادر جنوبی، ضرورت ایجاد مسیرهای جایگزین و افزایش تاب‌آوری شبکه تجارت خارجی کشور بیش از پیش احساس می‌شود و انتظار می‌رود خروجی این اجلاس، در قالب پیشنهادهای اجرایی و جمع‌بندی‌های کارشناسی، به مراجع تصمیم‌گیری کشور ارائه شود.

رضائیان در پایان از همراهی اتاق‌های بازرگانی، تشکل‌های اقتصادی، دستگاه‌های اجرایی، دانشگاهیان، فعالان بخش خصوصی و اصحاب رسانه در برگزاری و پوشش این رویداد قدردانی کرد.

گفتنی است اجلاس نقش آفرینی اتاق های بازرگانی کشور در هم افزایی مزیت‌های منطقه ای و تقویت تاب آوری اقتصاد ملی روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ در استان گیلان و منطقه آزاد انزلی برگزار می شود.