شناسهٔ خبر: 78509378 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تحلیلگر انگلیسی: تجاوز جدید آمریکا علیه ایران نشانه بحران دولت ترامپ است

لندن – ایرنا – یک تحلیلگر سیاسی و عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ انگلیس در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا، تجاوزگری تازه آمریکا علیه ایران را نشانه بحران در دولت دونالد ترامپ و تلاش واشنگتن برای فرار از شکست سیاست‌های جنگ‌طلبانه خود در منطقه دانست و نوشت که آمریکا در جدی‌ترین ناکامی سیاست خارجی خود پس از جنگ ویتنام گرفتار شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، استیو بل در این یادداشت که در اختیار دفتر ایرنا در لندن قرار داد، نوشت که حملات جدید ایالات متحده، «جلوه دیگری از بحران در دولت ترامپ است و واشنگتن با اقدامی غیرمسئولانه، کل آتش‌بس و روند مذاکرات میان آمریکا و ایران را به خطر انداخته است.»

وی افزود: این حملات در حالی انجام شد که مقام‌های آمریکایی آن را پاسخی به سقوط یک بالگرد آپاچی آمریکا در روز دوشنبه عنوان کردند؛ حادثه‌ای که به ادعای واشنگتن ناشی از حمله پهپادی ایران بود، اما به گفته او، خدمه بالگرد بدون هیچ آسیبی توسط نیروی دریایی آمریکا نجات یافتند و دولت ایران نیز هرگونه اقدام نظامی در بازه ۲۴ ساعته را رد کرد.

این تحلیلگر انگلیسی با اشاره به اظهارات یک مقام ناشناس آمریکایی به شبکه سی‌بی‌اس نیوز مبنی بر اینکه «روشن نیست آیا پهپاد به‌طور عمدی به بالگرد حمله کرده است یا نه»، تصریح کرد: دولت آمریکا می‌توانست این حادثه را به‌طور کامل بررسی کند و از دولت ایران توضیح بخواهد، اما رئیس‌جمهور آمریکا به‌جای آن، حمله‌ای را مجاز دانست که آشکارا کل آتش‌بس و مذاکرات میان آمریکا و ایران را به خطر می‌اندازد.

بل در ادامه با یادآوری اظهارات همان روز دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه «ما در آخرین مراحل چیزی هستیم که توافقی بسیار خوب خواهد بود»، نوشت: اقدامات غیرقابل پیش‌بینی، غیرمسئولانه و پرنوسان دولت آمریکا در منطقه، بیانگر شکست سیاست دولت است. واشنگتن پس از آنکه نتوانست از طریق ابزار نظامی تغییر حکومت را محقق کند، با ایران به آتش‌بس تن داد، سپس «عملیات آزادی» را برای تحمیل قیمومیت خود بر تنگه هرمز آغاز و پس از ناکامی در آن، محاصره بنادر ایران را اعمال کرد.


واشنگتن شکست که می خورد به دیپلماسی رو می آورد

وی با بیان اینکه دولت آمریکا می‌کوشد اراده خود را از راه زور مستقیم تحمیل کند، ادامه داد: واشنگتن در هر مرحله که شکست می‌خورد، به دیپلماسی روی می‌آورد تا از طریق مذاکره همان چیزی را به دست آورد که زور نتوانسته است تأمین کند.

عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ انگلیس تأکید کرد: امپریالیسم آمریکا در حقیقت با جدی‌ترین شکست خود در سیاست خارجی از زمان جنگ علیه مردم ویتنام روبه‌رو است. دولت ترامپ میان پذیرش شکست و تلاش برای تشدید تنش گرفتار شده و جنگ‌طلبان درون دولت نمی‌توانند از دست رفتن اعتبار آمریکا را که نتیجه پایان مذاکره‌شده این بحران است، بپذیرند.

بل در بخش دیگری از یادداشت خود با اشاره به مخالفت افکار عمومی آمریکا با جنگ نوشت: مردم آمریکا از جنگ خسته شده‌اند. تازه‌ترین نظرسنجی تجمیعی در هشتم ژوئن نشان داد که ۵۷.۴ درصد رأی‌دهندگان با جنگ مخالف‌اند و تنها ۳۷ درصد از آن حمایت می‌کنند.

او افزود: تورم به بالاترین سطح سه سال اخیر رسیده و تحت تأثیر جنگ همچنان افزایش خواهد یافت. قیمت بنزین در جایگاه‌ها به ۴ دلار و ۱۶ سنت رسیده، درحالی‌که پیش از جنگ ۲ دلار و ۹۸ سنت بود. هزینه اضافی جنگ برای خانوارهای آمریکایی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار، یعنی ۷۵۰ دلار برای هر خانواده، برآورد شده است.


احتمال شکست حزب جمهوی خواه در انتخابات میان دوره ای

این تحلیلگر انگلیسی همچنین با انتقاد از افزایش هزینه‌های نظامی آمریکا اضافه کرد: بودجه نظامی قرار است ۵۰ درصد افزایش یابد و از یک تریلیون دلار به ۱.۵ تریلیون دلار برسد. سودهای بادکرده، به‌ویژه برای شرکت‌های انرژی، تولیدکنندگان تسلیحات و شرکت‌های فناوری اطلاعات، به رشد بازار سهام دامن می‌زند؛ درحالی‌که طبقه کارگر با فشار شدید بر سطح زندگی خود روبه‌روست.

وی با اشاره به پیامدهای داخلی این وضعیت برای دولت ترامپ نوشت: در چنین شرایطی حزب جمهوری‌خواه با احتمال شکست سنگین در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر روبه‌روست و بنگاه‌های شرط‌بندی پیش‌بینی می‌کنند دموکرات‌ها هم سنا و هم مجلس نمایندگان را به دست خواهند آورد.

بل ادامه داد: محبوبیت رئیس‌جمهور به‌طور پیوسته کاهش یافته و روند افت میزان تأیید او بی‌وقفه ادامه دارد؛ ۵۹ درصد با عملکرد او مخالف‌اند و تنها ۳۷ درصد آن را تأیید می‌کنند. در برابر این وضعیت، ضعف و خودسری تیم ترامپ آشکارتر می‌شود و این دوران، زمان خطرناکی برای ملت‌های غرب آسیا، آمریکای لاتین و دیگر نقاط جنوب جهانی است.

این فعال ضد جنگ سپس با انتقاد از همراهی متحدان اروپایی واشنگتن نوشت: خودداری دولت آمریکا از تغییر مسیر در برابر شکست، از سوی برخی متحدان آن لاپوشانی می‌شود و تصمیم امروز شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای افزایش فشار بر ایران، نتیجه همدستی انگلیس و اتحادیه اروپا با قلدری آمریکا است.

ترامپ و لاف های تو خالی او

وی با اشاره به درخواست شورای حکام از ایران برای ارائه «بدون تأخیر» اطلاعات کامل درباره موجودی مواد هسته‌ای و اطلاعات طراحی تأسیسات، تصریح کرد: شورای حکام هرگز حملات نظامی وقیحانه و غیرقانونی آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای غیرنظامی ایران را محکوم نکرده و هرگز از اسرائیل نیز نخواسته اطلاعات کامل درباره تسلیحات و برنامه هسته‌ای خود ارائه کند.

بل این رویکرد را نشانه سوءاستفاده از نهادهای چندجانبه دانست و افزود: بار دیگر، نهادهای چندجانبه از سوی قدرت‌های امپریالیستی برای ارعاب یک کشور در حال توسعه مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند.

این تحلیلگر انگلیسی در بخش دیگری از یادداشت خود ادعای ترامپ درباره صلح‌طلبی را پوچ خواند و نوشت: لاف ترامپ درباره اینکه «رئیس‌جمهور صلح» است، کاملاً توخالی به نظر می‌رسد. آتش‌بس‌های مورد ادعای او در غزه و لبنان به قابل‌اعتمادترین ابزار آمریکا، یعنی دولت اسرائیل، امکان داده است که به کشتار ادامه دهد.

وی با اشاره به ناکامی طرح‌های ادعایی ترامپ برای اداره غزه افزود، «هیات صلح» او قرار بود جایگزین سازمان ملل شود، اما از ماه فوریه تاکنون تشکیل جلسه نداده و هیچ بودجه‌ای ندارد. این هیات حتی نمی‌تواند کمیته ملی خود برای اداره غزه را وارد غزه کند، چه رسد به اینکه آن را اداره کند و در هیچ جای دیگری نیز کمکی به صلح‌سازی نکرده است.

تداوم سیاست فشار و مداخله گری قدرت های امپریالیستی

بل ادامه داد: آمریکا تلاش کرده نظم بین‌المللی را بیرون از سازمان‌های چندجانبه واقعی و خارج از چارچوب حقوق بین‌الملل بازطراحی کند. این کشور به‌طور یک‌جانبه تحریم‌های مرگبار علیه ده‌ها کشور فقیر اعمال کرده، اما در نهایت هیچ‌یک از این تلاش‌ها نتوانسته افول اقتصادی آمریکا را متوقف کند یا جایگاه بین‌المللی آن را ارتقا دهد.

عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ انگلیس در جمع‌بندی یادداشت خود هشدار داد که هنوز روشن نیست آیا جنگ آمریکا علیه مردم ایران با تشدید بزرگی روبه‌رو خواهد شد یا نه.

او نوشت: از آنجا که دولت آمریکا در برابر مردم خود پاسخگویی فوری ندارد، ملاحظات مربوط به سازمان‌های چندجانبه مانعی پیش پای آن نیست و از حمایت بی‌چون‌وچرای متحدان اصلی اروپایی خود برخوردار است، به نظر می‌رسد فعلاً هیچ مهار فوری‌ای وجود ندارد.

وی تأکید کرد: اختلال فزاینده در اقتصاد جهانی، افزایش مخالفت با جنگ و ریاضت اقتصادی در داخل آمریکا و متحدان آن و پایداری ملت‌های آزادی‌خواه غرب آسیا، مسیر ماشین جنگی امپریالیستی را سد کرده است.
بل در پایان نوشت: سیاست فشار و مداخله‌گری قدرت‌های امپریالیستی ادامه دارد، اما دشواری‌های آن‌ها نیز عمیق و فرسایشی است. آینده از آن ملت‌های ستمدیده است، نه قدرت‌های ستمگر.