شناسهٔ خبر: 78507383 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

به بهانه ۱۰۰ روز حضور هنرمندان در خیابان‌ها و میادین رقم ‌می‌خورد/ میدان هنر؛ فضایی برای خلاقیت و همدلی هنرمندان شهر

رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی از برگزاری رویداد میدان هنر در چهارراه آزادشهر مشهد که این روزها به چهارراه حماسه و همدلی معروف است، خبر داد.

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی از برگزاری رویداد میدان هنر در چهارراه آزادشهر مشهد که این روزها به چهارراه حماسه و همدلی معروف است، خبر داد.
محمدهادی خالقی در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه پس از آغاز جنگ در نهم اسفند، پروژه «هنر برای وطن» پیگیری شد و هم‌اکنون نیز در حال برگزاری است، گفت: این سلسله رویدادها که از ۲۱ اسفند آغاز شده، شامل نمایش آثار هنری هنرمندان شهرستان‌های استان است. در واقع وقتی تعداد آثار تولید شده توسط هنرمندان هر شهرستان به حد قابل توجهی برسد، رویداد هنری در آن شهرستان با حضور مسئولان استانی برگزار می‌شود. این رویدادها فرصتی برای گردهمایی و تبادل ایده‌های هنرمندان را فراهم می‌آورد تا بتوانند به تولیدات هنری بیشتری برای وطن بپردازند. تقریباً در هر شهر متوسط ۷۰ نفر از هنرمندان در این رویدادها هنرنمایی کردند البته این عدد در مشهد دو برابر بود.
وی با بیان اینکه برخی شهرستان‌ها به مرحله دوم این رویدادها خواهند رسید، افزود: تولیدات هنری متنوعی شامل تئاتر؛ به ویژه تئاتر خیابانی، نقالی، نقاشی، خوشنویسی، عکاسی، فیلم کوتاه و موبایلی، انیمیشن، شعر و ادبیات داستانی در این راستا شکل گرفته است.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی با اشاره به برگزاری این رویدادها در شهرهای مختلف؛ از جمله تایباد، خواف، تربت‌جام، تربت‌حیدریه، مشهد، نیشابور، بردسکن، خلیل‌آباد، کاشمر، سرخس، بجستان و فریمان ادامه داد: قوچان، سبزوار و درگز نیز در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری رویدادهای خود در هفته بعد هستند. در دو شهر فریمان و تربت‌حیدریه تئاترهای خیابانی خوبی با موضوع بچه‌های میناب اجرا شده که ظرفیت اجرای این آثار حتی در خارج از کشور نیز وجود دارد و ما تلاش می‌کنیم این اتفاق بیفتد؛ چون موضوع کودکان میناب یک موضوع انسانی و فراملی است و از این طریق می‌توان گفتمان مشترکی میان خودمان و کشورهای دیگر ایجاد کرد.
خالقی با بیان اینکه در مورد تئاتر، ما به ویژه بر تئاتر خیابانی و نقالی تمرکز داریم، گفت: در شهرستان خلیل‌آباد رویداد دوم با محرم پیوند خواهد خورد و تعزیه‌خوانی‌هایی نیز در این راستا اجرا خواهد شد. این تعزیه‌ها تنها محدود به عاشورای سال ۶۱ نخواهد بود و ما قصد داریم آن را با جنگ جاری پیوند بزنیم.
وی تأکید کرد: این پروژه به سایر استان‌ها نیز سرایت کرده و هنرمندان در آنجا نیز به تولید آثار هنری مشغول هستند. ویژگی بارز این پروژه این است که هنرمندان معطل دستگاه‌ها و مسئولان نماندند، خودشان احساس تکلیف کرده و اقدام به تولید آثار کرده‌اند. ما نیز جشنواره‌ای برگزار می‌کنیم تا کار هنرمندان دیده شود و مورد قدردانی قرار گیرد.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی با اشاره به برگزاری رویداد میدان هنر در مشهد نیز افزود: به بهانه صدمین روز حضور مردم و هنرمندان در حماسه خیابان، رویداد میدان هنر امروز در چهارراه آزادشهر مشهد برگزار می‌شود که در واقع تکمله‌ای از همه رویدادهای هنر برای وطن است.