شناسهٔ خبر: 78478931 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

آنچه که در دو روز گذشت! به روایت موسویان: فرود یک هواپیمای اختصاصی از امارات، احتمالا این پرواز.....

عضو اسبق شورای عالی امنیت ملی در واکنش به اخبار دو روز گذشته و انتشار اخباری از فرود یک هواپیمای اختصاصی از امارات در فرودگاه مهرآباد گفت احتمالا پرواز کارگشا بوده باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، سیدحسین موسویان دیپلمات پیشین کشورمان در شبکه ایکس با اشاره به تحولات دو روز اخیر با عنوان «آنچه که در دو روز گذشت!» نوشت: 

* پیام اختصاصی از طرف پاکستان به رهبر ایران تحویل شد. محتوی پیام معلوم نیست اما قاعدتا در جهت حل مشکلات باقیمانده مذاکرات ایران و امریکا بوده است. 

* اسرائیل با حمله به بیروت و ضاحیه، آتش بس لبنان را شکست تا مانع توافق احتمالی امریکا و ایران شود. 

* ایران با حمله به اسراییل، پاسخ داد اما پایگاههای امریکا را نزد و به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس حمله نکرد.

* عمده ترین دلیل حمله ایران: ایجاد شرایط برای شکستن بن بست های دیپلماسی و حمایت از لبنان بود. 

* اسراییل برای حفظ آبرو و توازن در منطقه، پاسخ داد اما محدود و با هدف حفظ توازن.

* ایران نیز ضربه آخر را به اسراییل زد، پرزیدنت ترامپ پیام آتش بس داد و اسراییل و ایران هم پایان موقت عملیات را اعلام کردند. 

* همه موارد حاکی از یک جنگ مدیریت شده است. 

* بحران انرژی ادامه دارد، کسری دهها میلیون بشکه نفت در بازار جهانی تا پایان سال قابل جبران نیست و لذا جهان بی صبرانه منتظر باز شدن تنگه هرمز است.

* پرزیدنت ترامپ به خاطر انتخابات نوامبر، جام جهانی و بحران انرژی و 
ایران هم بخاطر مشکلات کلان اقتصادی؛ نیازمند تسریع در پروسه توافق هستند. 

* امروز در خبرها بود که یک هواپیمای اختصاصی از امارات وارد فرودگاه مهرآباد تهران شده! احتمالا پرواز کارگشا بوده باشد. 

* بحران داخلی اسراییل کمتر از ایران نیست. نتانیاهو نیازمند عفو است. ممکن است با کمک امریکا با عفو وی موافقت و از محکومیت دادگاهی در اسراییل خلاص شود تا کمتر در روند توافق امریکا و ایران کارشکنی کند.

* هر چند اسراییل جنگ ها را رها نخواهد کرد اما باید تجاوزات به لبنان و خرابکاری ها در ایران را متوقف کند. 

* آمریکا، ناچار است اسراییل را کنترل کند تا حزب الله هم حملات به اسراییل را متوقف کند.

* شانس توافق کوتاه مدت آمریکا و ایران یک برای عبور از بحران جاری وجود دارد. اما برای صلحی پایدار، دو طرف نیازمند گفتگوهای جامع و جدی هستند.

آنچه که در دو روز گذشت! به روایت موسویان: فرود یک هواپیمای اختصاصی از امارات، احتمالا این پرواز.....

315

آنچه که در دو روز گذشت! به روایت موسویان: فرود یک هواپیمای اختصاصی از امارات، احتمالا این پرواز.....