شناسهٔ خبر: 78464104 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گزارش رسانه ها از تماس ترامپ با نتانیاهو/ تاکید بر دیپلماسی با ایران

تهران- ایرنا- رسانه ها بامداد دوشنبه در گزارشی مدعی شد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در گفت و گو با بنیامین نتانیاهو از نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست که حمله موشکی ایران را تلافی نکند و زمان بیشتری به دیپلماسی بدهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شبکه ۱۲ اسرائیل اعلام کرد که ترامپ با نتانیاهو تلفنی گفت و گو کرد.  

آکسیوس نیز در این زمینه گزارش داد ، تلاش ترامپ برای مهار واکنش اسرائیل، نشان دهنده تلاش دولت او برای جلوگیری از تشدید تنش‌های تل آویو و تهران و مختل شدن مذاکرات جاری آمریکا با تهران است.

یک مقام ارشد آمریکایی اظهار کرد، ترامپ در این تماس تلفنی به نتانیاهو گفت که دست نگه دارد زیرا «ما در مورد توافق به انجام کاری خوب نزدیک شده‌ایم.»

این مقام افزود که نتانیاهو مقاومت کرد اما در نهایت «ظاهرا موافقت کرد» که از موضع خود عقب‌نشینی کند.

وی تصریح کرد که این تماس تلفنی در مقایسه با تماس پرتنش هفته گذشته، آرام‌تر بود و ترامپ صدایش را برای نتانیاهو بلند نکرد.

این مقام آمریکایی گفت: ما فکر می‌کنیم رئیس جمهور اندکی زمان خرید. او کاملا معتقد است که ما به توافق با ایران نزدیک هستیم. من فکر نمی‌کنم حمله اسرائیل قریب‌الوقوع باشد.

وی افزود: ما در یک لحظه تعیین‌کننده هستیم. چرا وقتی که در یک چهارم نهایی هستیم آن را به خطر بیندازیم. رئیس جمهور فکر می‌کند که ما سه ماه است که در این مساله هستیم و اکنون زمان پایان آن است.»

رئیس جمهور آمریکا بامداد دوشنبه در مصاحبه با فایننشال تایمز گفت که تصمیم‌گیرنده اوست و نتانیاهو «چاره‌ای جز پذیرش توافق با ایران» نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه «حملات ایران هیچ تاثیری بر توافق نخواهد داشت» اظهار کرد که این حملات تمایل او را برای توافق با ایران کاهش نداده است و افزود: فکر می‌کنم توافق با ایران در مسیر درست است و خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد.

دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه اعلام کرد که این رژیم حمله‌ای را در حومه جنوبی بیروت آغاز کرد. دفتر نتانیاهو در توجیه تجاوزات رژیم صهیونیستی به بیروت تصریح کرد، این حملات پاسخی به آتشباری حزب‌الله علیه اسرائیل بود.

وزارت بهداشت لبنان یکشنبه شب اعلام کرد که حمله رژیم صهیونیستی به حومه جنوبی بیروت ۲ شهید و ۲۰ زخمی بر جای گذاشته است.

فرمانده قرارگاه حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) شامگاه یکشنبه ۱۷ خرداد در بیانیه‌ای از شروع عملیات پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد: رژیم متجاوز صهیونیستی با نقض مکرر آتش‌بس شرارت های خود علیه مردم مظلوم لبنان با چراغ سبز و حمایت آمریکای جنایتکار و سکوت مجامع بین المللی را روز به روز افزایش داده و با استفاده از سلاح های ممنوعه از جمله بمب های فسفری مرتکب جنایات جنگی می‌گردد. با وجود هشدارهای قبلی جمهوری اسلامی ایران، رژیم کودک کش صهیونیستی با عبور از همه خطوط قرمز و افزایش حملات در جنوب لبنان، ضاحیه بیروت را هدف قرار داده است.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز بامداد دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: متعاقب نقض‌ مکرر آتش‌بس مورخ ۱۹ فروردین و تکرار اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه لبنان و جمهوری اسلامی ایران، از جمله از طریق همدستی با ارتش تروریستی آمریکا در حملات دو هفته اخیر به کشتی‌ها و اهداف ایرانی در مناطق جنوبی کشور، و نیز همدستی با رژیم آمریکا در راهزنی دریایی علیه ملت ایران، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شامگاه یکشنبه مورخ ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع وفق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، چند هدف نظامی را در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین مورد ضربه قرار دادند.