شناسهٔ خبر: 78460949 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تربیت مبلغ تمدن‌ساز مهم‌ترین مأموریت حوزه‌های علمیه است

رئیس مرکز اسلامی گلستان گفت: حوزه‌های علمیه باید مبلغانی با نگاه تمدنی و افق جهانی تربیت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حجت‌الاسلام نورعلی دیلم امروز در نشست نخبگانی «وحدت و تنوع در صورت‌بندی تمدن اسلامی»، با اشاره به ظرفیت‌های علمی حوزه‌های علمیه اهل سنت استان گلستان اظهار کرد: حوزه‌های علمیه ترکمن‌صحرا در سال‌های اخیر مسیر رو به رشدی را در حوزه‌های پژوهشی، علمی و آموزشی طی کرده‌اند و امروز از ظرفیت‌های قابل توجهی در عرصه تولید دانش و تربیت نیروی انسانی برخوردار هستند.

مدیر مرکز اسلامی گلستان با بیان اینکه طی سال‌های گذشته فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی حوزه‌های علمیه استان توسعه یافته است، افزود: تاکنون حدود 400 مدرک رسمی مورد تأیید وزارت علوم از طریق دبیرخانه شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت در مقاطع مختلف تحصیلی صادر شده و این روند همچنان ادامه دارد.

وی از فعالیت مرکز تخصصی «مشکات» در شهرستان گنبدکاووس خبر داد و گفت: این مرکز به‌عنوان یکی از مراکز تخصصی ویژه طلاب اهل سنت در رشته تفسیر و علوم قرآن فعالیت می‌کند و تاکنون سه دوره دانش‌پژوه در آن جذب شده‌اند که نخستین دوره هم‌اکنون در مرحله تدوین پایان‌نامه قرار دارد.

دیلم با اشاره به ظرفیت‌های آموزشی حوزه‌های علمیه اهل سنت استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود دو هزار طلبه در نزدیک به 90 مدرسه علمیه کوچک و بزرگ استان مشغول تحصیل هستند و حدود 400 نفر نیز در بخش تدریس و آموزش فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه با انتقاد از کمبود تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: با وجود ظرفیت‌های موجود، سهم ما در عرصه تألیف و تولید آثار علمی همچنان کمتر از حد انتظار است. در بررسی انجام شده برای تجلیل از آثار علمی اساتید و پژوهشگران، تعداد تألیفات منتشر شده متناسب با ظرفیت علمی موجود نبود و این موضوع ضرورت توجه بیشتر به تولید علم و نگارش آثار علمی را نشان می‌دهد.

مدیر مرکز اسلامی گلستان بر گسترش تعاملات علمی میان نهادهای حوزوی تأکید کرد و گفت: مرکز اسلامی گلستان آمادگی دارد همکاری‌های مشترک خود را با حوزه‌های علمیه خواهران، معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه، جامعةالمصطفی(ص) و سایر مراکز علمی و پژوهشی کشور توسعه دهد.

وی افزود: بهره‌گیری از پایان‌نامه‌ها، ظرفیت استادان پژوهشی، برگزاری دوره‌های تخصصی و نشست‌های مشترک علمی می‌تواند زمینه ارتقای سطح علمی حوزه‌های علمیه استان را فراهم کند.

دیلم با اشاره به فعالیت حوزه‌های علمیه خواهران در استان گلستان اظهار کرد: حوزه‌های علمیه خواهران استان در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته‌اند و امروز به یکی از مجموعه‌های موفق آموزشی و پژوهشی در منطقه تبدیل شده‌اند. تعاملات علمی میان حوزه‌های خواهران و مدارس علوم دینی اهل سنت نیز در شهرهای مختلف استان شکل گرفته و ظرفیت توسعه بیشتری دارد.

وی همچنین از آمادگی مرکز اسلامی گلستان برای میزبانی از علمای اهل سنت کشور و آشنایی بیشتر آنان با دستاوردهای علمی حوزه‌های علمیه خواهران خبر داد و گفت: شناخت متقابل ظرفیت‌های علمی می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های گسترده‌تر میان مراکز علمی و حوزوی کشور باشد.

مدیر مرکز اسلامی گلستان با تأکید بر رسالت حوزه‌های علمیه در تربیت نیروی انسانی کارآمد برای جهان اسلام گفت: امروز صرفاً تربیت یک طلبه برای پاسخگویی به مسائل محلی کافی نیست، بلکه باید مبلغان و پژوهشگرانی تربیت شوند که دارای نگاه تمدنی، شناخت مسائل جهان اسلام و توان نقش‌آفرینی در چارچوب اندیشه انقلاب اسلامی باشند.

وی افزود: آینده جهان اسلام نیازمند عالمان و مبلغان آشنا با اقتضائات تمدن نوین اسلامی است و حوزه‌های علمیه باید خود را برای ایفای این مسئولیت تاریخی آماده کنند.

انتهای پیام/