شناسهٔ خبر: 78459566 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

حفاری نخستین چاه توسعه‌ای میدان گازی بلال

توسعه میدان گازی بلال با پایان حفاری نخستین چاه توسعه‌ای و پیشرفت ۴۵ درصدی ساخت عرشه سکو در یارد خرمشهر در حال اجراست.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، حمیدرضا ثقفی، مدیرعامل گروه پتروپارس، اعلام کرد توسعه میدان گازی بلال با اولویت عملیات حفاری چاه‌ها و همزمان ساخت عرشه سکوی بهره‌برداری در یارد خرمشهر در حال اجراست. در تازه‌ترین گام فنی این پروژه، حفاری نخستین چاه توسعه‌ای میدان به پایان رسید و پیشرفت مهندسی، ساخت و نصب عرشه به ۴۵ درصد ارتقا یافت.

ثقفی با اشاره به شتاب عملیات اجرایی در میدان بلال گفت: پس از تکمیل ساخت و نصب جکت و استقرار دکل، عملیات حفاری چاه‌های این میدان آغاز شد. رانش لوله‌های هادی برای ۸ حلقه چاه و عملیات Tie-back چاه توصیفی BLG-۸ به انجام رسید. در یکی از مهم‌ترین بخش‌های برنامه توسعه، نخستین چاه توسعه‌ای میدان با نام BLG-۱۰ حفاری شد و عملیات نمودارگیری مخزنی آن نیز تکمیل شد.

فرشید شهریاری، مدیر طرح توسعه میدان گازی بلال، در تشریح جزئیات فنی گفت: جکت چهارپایه سکو با ارتفاع ۷۵ متر و وزن ۱۷۶۰ تن، دارای ۱۵ اسلات حفاری است. چهار پایل این جکت در مجموع ۱۲۵۶ تن وزن دارد و در عمق ۶۵ متری خلیج فارس نصب شد. همچنین تکمیل سازه عرشه نیز ۵۶ درصد پیشرفت دارد و در مجموع، پیشرفت مهندسی، ساخت و نصب سکو به ۴۵ درصد رسیده است.