شناسهٔ خبر: 78453816 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مبارزه با آفت ملخ در سطح ۱۰ هزار هکتار از مزارع و مراتع رشتخوار

تربت‌حیدریه - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشتخوار از انجام عملیات مبارزه با آفت ملخ در سطح ۱۰ هزار هکتار از مراتع، تاغ‌زار و ۸۴۵ هکتار از مزارع دیم این شهرستان خبر داد و گفت: این اقدام با هدف حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از خسارت به کشاورزان صورت گرفت.

صاحب‌خبر -

جمشید معاون روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در مراتع بخش جنگل افزون‌بر بر یک هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه آلوده به ملخ تاغ شناسایی شده بود، افزود: عملیات سمپاشی پیشگیرانه و کنترلی برای حفاظت از تاغزارها و جلوگیری از گسترش آفت به مناطق همجوار تا سطح ۱۰ هزار هکتار انجام شد.

وی ادامه داد: این عملیات با همکاری واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی و یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری صورت گرفته است.

مدیر مدیریت جهاد کشاورزی رشتخوار همچنین از مبارزه با ملخ مراکشی و بومی در سطح ۸۴۵ هکتار از مزارع دیم بخش مرکزی و بخش جنگل خبر داد و اضافه کرد: این عملیات پیش از حمله گسترده آفت به صورت لکه‌ای و سپس گسترده با استفاده از سموم «مالاتیون» و «دسیس» و با کمک دستگاه‌های سمپاش پشت‌موتوری و پشت‌تراکتوری انجام شد.

معاون تأکید کرد: با اقدام به موقع و برنامه‌ریزی دقیق خوشبختانه هیچ خسارتی به کشاورزان منطقه وارد نشده و اکنون مزارع دیم در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند.

وی در تشریح فرآیند پیشگیری، گفت: برنامه ردیابی انواع ملخ (مراکشی، بومی و ملخ تاغ) در کانون‌های شهرستان از بهمن‌ماه سال ۱۴۰۴ آغاز شد و پس از هر بارش بازدیدهای میدانی توسط شبکه مراقبت از مراتع انجام و کپسول‌های تخم آفت شمارش شد تا زمان و مکان دقیق کنترل تعیین شود.

وی خاطرنشان کرد: عملیات پایش و کنترل در تاغزارها همچنان ادامه دارد.

مرکز شهرستان رشتخوار در ۲۱۶ کیلومتری جنوب مشهد و شهر جنگل نیز در ۸۱ کیلومتری جنوب غرب رشتخوار قرار دارد.