شناسهٔ خبر: 78445978 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایستنا | لینک خبر

هشدار رمزنگاری کوانتومی در Infosecurity Europe 2026 لندن

صاحب‌خبر -

دومین روز از بزرگ‌ترین رویداد امنیت سایبری اروپا، Infosecurity Europe 2026، ۳ ژوئن ۲۰۲۶در مرکز نمایشگاهی ExCeL لندن در حال برگزاری است. در این روز، کارشناسان ارشد امنیت سایبری بر دو محور اصلی تأکید کردند: رمزنگاری پسا‑کوانتومی (Post-Quantum Cryptography) و حملات زنجیره تأمین (Supply Chain Attacks) . ریک فرگوسن، معاون اطلاعات امنیتی Forescout، در سخنرانی خود هشدار داد که تنها ۸ درصد از سرورهای SSH در جهان از رمزنگاری پسا‑کوانتومی پشتیبانی می‌کنند.

دومین روز از نمایشگاه Infosecurity Europe 2026 در لندن با تمرکز بر چالش‌های پیش روی صنعت امنیت سایبری در عصر هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی برگزار شد.

هشدار درباره رمزنگاری پسا‑کوانتومی
ریک فرگوسن، معاون اطلاعات امنیتی Forescout و عضو تالار مشاهیر Infosecurity، در سخنرانی خود با عنوان «آیا می‌توانیم صبر کنیم؟» به بررسی آمادگی صنعت برای رویارویی با کامپیوترهای کوانتومی پرداخت.

آمار نگران‌کننده: فرگوسن اعلام کرد که تنها ۸ درصد از سرورهای SSH در جهان از رمزنگاری پسا‑کوانتومی پشتیبانی می‌کنند که این رقم در مقایسه با سال گذشته تنها ۲ درصد افزایش یافته است.

حمله «اکنون جمع‌کن، بعداً رمزگشایی کن»: فرگوسن هشدار داد که آژانس‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف از جمله آمریکا و چین، در حال ذخیره‌سازی داده‌های رمزگذاری‌شده هستند تا پس از دستیابی به کامپیوترهای کوانتومی قدرتمند، آنها را رمزگشایی کنند. به گفته او، برنامه‌های اطلاعاتی مانند Muscular و Tempora در بریتانیا و آمریکا وجود چنین قابلیتی را اثبات کرده‌اند.

سه اقدام فوری؛ فرگوسن از سازمان‌ها خواست تا سه اقدام زیر را در اولویت قرار دهند:
مدیریت دارایی‌ها: تهیه فهرست کاملی از تمام دارایی‌هایی که از رمزگذاری استفاده می‌کنند

الزام در فرآیند خرید: گنجاندن معیارهای رمزنگاری پسا‑کوانتومی در فرآیند تدارکات

توسعه چابکی رمزنگاری: مهاجرت به پروتکل‌هایی مانند TLS 1.3 که از رمزنگاری پسا‑کوانتومی پشتیبانی می‌کنند

آمار و ارقام کلیدی رویداد
بازدیدکنندگان: بیش از ۱۳,۰۰۰ متخصص امنیت سایبری

غرفه‌داران: بیش از ۳۰۰ شرکت

جلسات تخصصی: بیش از ۲۰۰ ساعت محتوای آموزشی

مدت برگزاری: ۲ تا ۴ ژوئن ۲۰۲۶ (۱۲ تا ۱۴ خرداد ۱۴۰۵)

مکان: مرکز نمایشگاهی ExCeL، لندن

نشست‌های تخصصی روز دوم
اجلاس نیم‌روزه OWASP GenAI Security : این رویداد به امنیت سیستم‌های هوش مصنوعی مولد و عامل‌های هوشمند (Agentic AI) اختصاص داشت و آخرین تحقیقات و چارچوب‌های عملی برای تأمین امنیت این سیستم‌ها ارائه شد.

پنل تخصصی رمزنگاری کوانتومی: در این پنل که با حضور کارشناسانی از Lastwall، Santander و Forrester برگزار شد، بر لزوم مهاجرت تدریجی به سیستم‌های امن کوانتومی تا سال ۲۰۳۵ تأکید گردید.

برنامه استارتاپ سایبری: دومین روز این رویداد میزبان استارتاپ‌های نوپای اروپایی بود که محصولات خود را به سرمایه‌گذاران ارائه دادند. برنده نهایی جایزه استارتاپ سایبری Infosecurity Europe امروز اعلام خواهد شد.

نشست‌های جانبی
ModernCISO Afterwork London : عصر امروز نشستی با عنوان «شکاف اجرایی؛ فراتر رفتن از توهم بلوغ» در The Ivy Canary Wharf برگزار می‌شود که به بررسی چالش‌های واقعی مدیران ارشد امنیت سایبری می‌پردازد.