شناسهٔ خبر: 78433001 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بازنشر بیانات دشمن، همراهی ناخواسته با جنگ ترکیبی است

امام جمعه کرمانشاه از رویکرد برخی رسانه‌ها در ضریب دادن به سخنان دشمنان انتقاد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کرمانشاه با اشاره به آیات 45 و 46 سوره مبارکه انفال، اظهار کرد: خدای متعال در این آیات مؤمنان را به ثبات قدم در برابر دشمنان، ذکر فراوان الهی، اطاعت از خدا و پیامبر اسلام(ص)، پرهیز از اختلاف و نیز صبر توصیه می‌کند. صبر در منطق قرآن به‌معنای کناره‌گیری و انتظار منفعلانه نیست، بلکه به معنای پایداری و استقامت در متن تلاش، حرکت و مجاهدت است. انسان نباید از کوشش و فعالیت دست بردارد، بلکه باید با امید به نتیجه، مسیر خود را ادامه دهد؛ چراکه خداوند فرموده است: «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ».

وی با تبیین جایگاه صبر در مسیر تحقق اهداف بزرگ، گفت: صبر بیش از هر زمان در لحظاتی معنا پیدا می‌کند که انسان در آستانه فتح قله قرار گرفته و خستگی، دشواری مسیر و فشارهای فراوان بر او غلبه کرده است. در چنین شرایطی نباید میدان را ترک کرد و زحمات گذشته را بی‌ثمر گذاشت؛ بلکه باید ایستادگی کرد، زیرا زمان بهره‌برداری از نتایج تلاش‌ها فرارسیده است.

امام جمعه کرمانشاه بیان کرد: خدای متعال در آیه شریفه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِین» مؤمنان را به بهره‌گیری از دو سرمایه بزرگ نماز و صبر فراخوانده است. مجاهدی که در راه خدا مبارزه می‌کند، باید هم از ارتباط با خدا در نماز و هم از استقامت و پایداری در مسیر جهاد مدد بگیرد؛ چراکه این دو عامل از مهم‌ترین زمینه‌های پیروزی هستند.

شباهت رفتار مستکبران امروز با فرعونیان

غفوری با استناد به آیات 127 و 128 سوره مبارکه اعراف، عنوان کرد: قرآن کریم صحنه‌ای را ترسیم می‌کند که شباهت فراوانی با شرایط امروز جهان دارد. سران و اشراف قوم فرعون از گسترش دعوت حضرت موسی(ع) احساس خطر می‌کردند و او را متهم به برهم زدن نظم مورد نظر خود می‌دانستند. امروز نیز صهیونیست‌ها و مستکبران جهانی از ایستادگی ملت ایران و گفتمان مقاومت هراس دارند و همان ادبیات تهدید و دشمنی را تکرار می‌کنند.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر شهید انقلاب اسلامی، گفت: توصیف رئیس‌جمهور متوهم و فاسد آمریکا به فرعون و نمرود، ریشه در آموزه‌های قرآنی دارد. همان‌گونه که فرعون و نمرود در اوج قدرت ظاهری سقوط کردند، مستکبران امروز نیز از این سنت الهی مستثنا نخواهند بود و وعده الهی درباره نابودی طاغوت‌ها تحقق خواهد یافت.

منطق فرعون؛ همان منطق استکبار جهانی

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به پاسخ فرعون به اطرافیان خود در قرآن کریم، تصریح کرد: فرعون برای حفظ سلطه خویش، به قتل فرزندان و تحقیر مردم تهدید می‌کرد و با غرور می‌گفت: «وَإِنَّا فَوْقَهُمْ قَاهِرُونَ». این همان روحیه استکباری است که امروز نیز در رفتار آمریکا و رژیم صهیونیستی مشاهده می‌شود؛ روحیه‌ای که خود را صاحب اختیار ملت‌ها می‌داند و برای دیگران حقی قائل نیست.

غفوری با اشاره به پاسخ حضرت موسی(ع) به تهدیدهای فرعون، افزود: موسی کلیم‌الله(ع) به قوم خود فرمود: «اسْتَعِینُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا»؛ یعنی نخست از خدا یاری بخواهید و سپس در میدان مبارزه استقامت کنید. خداوند زمین را به هر یک از بندگان شایسته خود که اراده کند واگذار می‌کند و سرانجام نیز از آن پرهیزگاران است. این وعده‌ای قطعی و تخلف‌ناپذیر است.

وی با بیان اینکه رویارویی حق و باطل پدیده‌ای تکرارشونده در تاریخ است، گفت: آنچه امروز ملت ایران در مقابله با قدرت‌های پوشالی تجربه می‌کند، مسبوق به سابقه است. در طول تاریخ، فرعون‌ها، نمرودها و حاکمان مستکبر بسیاری با ادعاهای بزرگ ظهور کردند، اما هرگاه ملت‌های مؤمن و خداجو با تکیه بر وعده‌های الهی در برابر آنان ایستادند، خداوند آنان را پیروز و وارث زمین قرار داد.

امام‌جمعه کرمانشاه بیان کرد: همان‌گونه که وعده الهی درباره قوم حضرت موسی(ع) تحقق یافت، امروز نیز هیچ تردیدی وجود ندارد که خدای متعال به وعده نصرت خود عمل خواهد کرد. به‌برکت مجاهدت‌های خالصانه ملت بزرگ ایران، خون پاک امام شهید و هدایت‌های رهبر مجاهد و شجاع انقلاب اسلامی، این ملت سرافراز بر دشمنان مستکبر خود پیروز خواهد شد.

غفوری با اشاره به برگزاری باشکوه برنامه‌های عید سعید غدیر خم، عنوان کرد: خوشبختانه امسال با همت بنیاد غدیر استان کرمانشاه، دستگاه‌های اجرایی، نهادهای مردمی، هیئت‌های مذهبی، مساجد و مجموعه‌های فرهنگی، برنامه‌های ارزشمند و گسترده‌ای برگزار شد. 

وی افزود: در این مراسم مسیر اطعام غدیر نیز با شکوه خاصی برپا شد و حضور مردم، حضوری چشمگیر، فشرده و کم‌نظیر بود. امیدواریم در سال‌های آینده بتوان برنامه‌هایی گسترده‌تر و اثرگذارتر در تکریم مقام والای حضرت امیرالمؤمنین(ع) و تبیین جایگاه عید ولایت به‌عنوان کلید حاکمیت الهی و اسلام ناب محمدی برگزار کرد.

پانزدهم خرداد؛ نقطه آغاز نهضت اسلامی

امام جمعه کرمانشاه با گرامیداشت سالروز ارتحال امام راحل (اعلی‌الله‌مقامه‌الشریف) و قیام پانزدهم خرداد، گفت: این روز یادآور قیام مردم مؤمن و مظلوم تهران، قم، ورامین و پیشوا در حمایت از مرجع تقلید شیعیان و امام‌المسلمین، حضرت آیت‌الله‌العظمی امام سیدروح‌الله موسوی خمینی (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) است؛ مردمی که در اعتراض به دستگیری و زندانی شدن ایشان به میدان آمدند و با قساوت رژیم ستم‌شاهی به خاک و خون کشیده شدند. 

غفوری افزود: امام راحل (اعلی‌الله‌مقامه‌الشریف) درباره این حادثه فرمودند: «من پانزدهم خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام می‌کنم». این حادثه از تلخ‌ترین جنایات تاریخ معاصر بود؛ اما همان خون‌های پاک، زمینه‌ساز نهضتی شد که در نهایت به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی انجامید.

وی با نقل خاطره‌ای از یکی از شاهدان عینی قیام پانزدهم خرداد در پیشوای ورامین، بیان کرد: در آن سال‌ها به‌دلیل فقر شدید، بسیاری از روستاییان برای کار در فصل درو به پیشوا می‌آمدند و شب‌ها در آستان مقدس امامزاده جعفر اقامت می‌کردند. هنگامی که خبر دستگیری امام منتشر شد و مردم برای حمایت از ایشان به سمت تهران حرکت کردند، این کارگران محروم نیز تنها با داس‌های خود به جمع قیام‌کنندگان پیوستند. 

امام جمعه کرمانشاه افزود: بسیاری از افرادی که در پل باقرآباد به شهادت رسیدند، همین انسان‌های محروم و گمنام بودند که برای تأمین نان خانواده‌هایشان آمده بودند اما جان خود را در راه اسلام و انقلاب فدا کردند. بسیاری از آنان ناشناخته ماندند و در گمنامی به خاک سپرده شدند؛ در حالی که امروز همه ما مدیون ایثار و فداکاری آن شهیدان مظلوم هستیم.

غفوری با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: انقلاب اسلامی و نظام مقتدر جمهوری اسلامی حاصل همان فداکاری‌ها و جان‌فشانی‌های شهدای مظلوم و گمنام است. امروز جمهوری اسلامی ایران به جایگاهی رسیده که در برابر آمریکا و صهیونیسم جنایتکار ایستاده و به‌فضل الهی و با اتکال به نصرت خداوند متعال، این مدعیان قدرت را در عرصه‌های مختلف با شکست مواجه کرده است.

هشدار رهبر انقلاب درباره جنگ ترکیبی دشمن

وی با استناد به پیام مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به‌مناسبت ارتحال امام راحل (اعلی‌الله‌مقامه‌الشریف) گفت: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در تحلیلی روشن و راهگشا فرمودند که دشمن خبیث پس از شکست در مواجهه با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و تجربه تحقیر در عرصه‌های مختلف، کید خود را در جنگ ترکیبی بر دو محور متمرکز کرده است؛ نخست کاهش تاب‌آوری مردم و دوم ایجاد خطا در دستگاه محاسباتی مسئولان کشور.

امام جمعه کرمانشاه افزود: رهبر شهید تأکید فرمودند ابزار اصلی دشمن برای تحقق این اهداف، کاشت بذر تردید، یأس، ترس، بدگمانی و اختلاف است؛ موضوعی که بارها نسبت به آن هشدار داده شده و همه باید نسبت به آن هوشیار باشند.

وحدت ملی؛ راه خنثی‌سازی توطئه‌ها 

غفوری با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی گفت: مطابق تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی)، مقابله با بدخواهی‌های دشمن نیازمند ایستادگی، بصیرت، حفظ وحدت، اعتماد متقابل و هم‌صدایی نکردن با دشمن است. در این میان نقش مسئولان بسیار مهم است و هر اقدامی که موجب بدبینی، ناامیدی یا سرخوردگی مردم شود، در حقیقت نوعی کمک به دشمن این کشور و ملت محسوب می‌شود. این مهم‌ترین تکلیف در شرایط کنونی است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

نقد بازنشر روایت‌های دشمن در رسانه‌ها

وی با انتقاد از برخی رویکردهای رسانه‌ای عنوان کرد: متأسفانه برخی رسانه‌ها تنها در پی بازنشر و ترجمه سخنان دشمنان، اعم از صهیونیست‌ها یا رئیس‌جمهور آمریکا هستند و همان مطالب را در فضای داخلی منتشر می‌کنند.

خطیب جمعه کرمانشاه افزود: باید توجه داشت که دشمن هیچ سخنی را بدون هدف بیان نمی‌کند و هدف اصلی او ایجاد شکاف و تزلزل در صفوف متحد ملت ایران است. بازنشر و برجسته‌سازی سخنان دشمن در بسیاری از موارد مصداق همان همراهی با دشمنی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) نسبت‌ به آن هشدار داده‌اند.

لزوم مسئولیت‌پذیری صاحبان تریبون

غفوری با هشدار نسبت‌ به شرایط حساس کشور خاطرنشان کرد: افرادی که تریبون، رسانه یا امکان اثرگذاری در افکار عمومی را در اختیار دارند، باید بیش از گذشته مراقب سخنان و نوشته‌های خود باشند. امروز در مقطعی حساس قرار داریم و دشمن در مسیر شکست قرار گرفته است. نباید از روی ناآگاهی یا غفلت، زمینه کمک به چنین دشمن جنایتکاری فراهم شود. البته ملت ایران، ملتی آگاه، مؤمن و بصیر است و راه را بر هرگونه انحراف و همراهی با دشمن خواهد بست.

وی با اشاره به فرارسیدن سالروز ولادت حضرت امام موسی بن جعفر(ع)، بیان کرد: بیستم ذی‌الحجه، سالروز ولادت باسعادت آن امام همام است و همه ما در قبال تبیین معارف و سیره ایشان وظیفه داریم. انتظار می‌رود در مجالس و محافل مذهبی، ابعاد مختلف زندگی آن حضرت، به‌ویژه سال‌های طولانی مبارزه، مجاهدت و در نهایت شهادت ایشان به دست هارون‌الرشید، برای مردم و شیعیان تبیین شود؛ چراکه بسیاری از این معارف با شرایط امروز جامعه نیز تناسب و پیوند دارد.

امام جمعه کرمانشاه با تبریک فرارسیدن بیست‌وچهارم ذی‌الحجه، روز مباهله، گفت: روز مباهله از مهم‌ترین مناسبت‌های تاریخ اسلام است و علاوه بر اعمال ویژه، شناخت ابعاد این واقعه نیز اهمیت فراوانی دارد. توصیه می‌شود مؤمنان آیات 60 به بعد سوره مبارکه آل‌عمران را که درباره مباهله پیامبر گرامی اسلام(ص) با نصارای نجران نازل شده است، با دقت مطالعه کنند.

غفوری با اشاره به بیست‌وپنجم ذی‌الحجه بیان کرد: این روز نیز به‌سبب نزول آیات مبارک سوره «هَلْ أَتَى» در شأن اهل‌بیت عصمت و طهارت (س)، به‌ویژه حضرت امیرالمؤمنین (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س)، فرزندان بزرگوارشان و خادمه ایشان، از مناسبت‌های مهم و افتخارآفرین برای شیعیان است. آنان سه روز روزه گرفتند و افطار خود را به مسکین، یتیم و اسیر بخشیدند و خداوند متعال این آیات را در شأن آنان نازل فرمود. لازم است این مناسبت‌ها و اعمال سفارش‌شده مرتبط با آن‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.

انتهای پیام/