شناسهٔ خبر: 78367616 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

عمیق‌ترین تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان در ربع قرن اخیر/ حمله به یک بیمارستان

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با تداوم حملات هوایی گسترده خود به لبنان، از آغاز عملیات گسترده‌ای در ارتفاعات الشقیف و منطقه واد السلوقی در جنوب لبنان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، نیروهای صهیونیستی در جدیدترین تجاوز خود، قلعه تاریخی بوفورت (قلعه الشقیف)، یک دژ صلیبی در جنوب لبنان، را تصرف کردند و به این ترتیب عمیق‌ترین تهاجم آنها به خاک لبنان در بیش از یک ربع قرن را رقم زدند.

تسخیر این قلعه که در نزدیکی شهر نبطیه واقع شده است، پس از روزها نبرد شدید و حملات هوایی به روستاهای اطراف انجام شد.

ورود ارتش اشغالگر به قلعه الشقیف به این معنی نیست که نیروهای صهیونیستی از آتش مقاومت در امان هستند

خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گزارش داد که نیروهای اشغالگر از سمت دیر میماس پیاده به قلعه بوفورت رسیده‌اند و  این پیشروی آنها را از تیررس آتش مقاومت دور نمی‌کند.

روز یکشنبه، خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گزارش داد که نیروهای اشغالگر اسرائیلی پس از ورود به چهارمین ماه درگیری‌ها به قلعه بوفورت رسیدند و خاطرنشان کرد که این پیشروی به این معنی نیست که نیروهای اسرائیلی اکنون از آتش مقاومت در امان هستند.

این خبرنگار توضیح داد که این پیشروی اسرائیل طولانی‌ترین پیشروی در تاریخ درگیری با اشغالگران است و نیروهای اسرائیلی از طریق یک جاده فرعی از سمت دیر میماس، در قالب یک نیروی پیاده نظام، به این منطقه رسیده‌اند.

وی افزود که این منطقه تنها حدود ۳ کیلومتر با مرز فاصله دارد. در همین زمینه، خبرنگار المیادین گفت که مقاومت مواضع اشغالگران را در بخش‌های مختلف جنوب لبنان هدف قرار می‌دهد.

قلعه الشقیف یا شقیف ارنون، قلعه‌ای تاریخی است که در نزدیکی شهر ارنون در جنوب لبنان واقع شده و بر فراز تپه‌ای سنگی مشرف به رودخانه لیطانی، دشت مرجعیون و منطقه نبطیه قرار دارد. موقعیت مرتفع آن، اهمیت استراتژیک قابل توجهی به آن می‌بخشد، زیرا بر بخش وسیعی از جنوب لبنان تسلط دارد و امکان نظارت بر جاده‌ها و مسیرهای اطراف را فراهم می‌کند.

ریشه‌های آن به دوره‌های تاریخی باستانی برمی‌گردد و صلیبیون در قرن دوازدهم، قبل از اینکه شاهد جنگ‌های پی در پی در طول قرن‌ها باشد، ساختار آن را گسترش دادند. اخیراً، نام آن با نبرد بوفورت در طول حمله اسرائیل به لبنان در سال ۱۹۸۲ پیوند خورده و به آن نماد تاریخی و نظامی خاصی بخشیده است.

گزافه‌گویی‌های کاتس و اسموتریچ

این در حالی است که «یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در رجزخوانی خود مدعی شد: «نبرد در جنوب لبنان با تصرف قلعه بوفورت و نابودی نیروهای حزب الله به پایان نخواهد رسید.»

کاتس در اظهاراتی که ماهیت اشغالگری این رژیم را نشان می‌دهد گفت: ۲۶ سال پس از عقب‌نشینی، سربازان ما قلعه بوفورت را دوباره اشغال کرده‌اند.

وزیر جنگ این رژیم در مورد اعلام ارتش اسرائیل مبنی بر تصرف قلعه استراتژیک بوفورت در جنوب لبنان، در اظهاراتی واهی ادعا کرد: این پیام روشنی برای دشمنان ماست که آنها مواضع استراتژیک خود را یکی پس از دیگری از دست خواهند داد.

کاتس افزود که تصرف قلعه به دستور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، انجام شده است و «این یکی از مهمترین نقاط استراتژیک برای محافظت از شهرهای جلیل است».

«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز امروز در توجیه این حملات جدید مدعی شد: «بازگشت به قلعه تاریخی بوفورت در جنوب لبنان (قلعه الشقیف) در واقع برای جبران اشتباه‌های قدیمی و برداشت‌های تحریف شده است.»

او همچنین ادعا کرد: «در ازای هر پهپادی که علیه ما شلیک می‌شود، باید ۱۰ ساختمان در بیروت ویران شود.»

قلعه الشقیف


 

«آویخای ادرعی»، سخنگوی ارتش اشغالگر عکسی را در X منتشر کرد که سربازان اسرائیلی را در حال گشت‌زنی در خارج از قلعه نشان می‌دهد، قلعه‌ای که وزیر فرهنگ لبنان هشدار داده بود در معرض خطر هدف قرار گرفتن مستقیم است. 

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» اعلام کرد، فرماندهی منطقه شمالی عملیاتی را در ارتفاعات الشقیف و منطقه وادی سلوکی در جنوب لبنان و با هدف تخریب زیرساخت‌های حزب‌الله، تقویت کنترل عملیاتی در جنوب و رفع تهدید مستقیم علیه منطقه «اصبع الجلیل» و شهرک اشغالی «متولا» کلید زد.

همچنین ادرعی گزارش داد که این عملیات از چند روز قبل آغاز شده و گروه‌های بزرگی از نیروهای زمینی از جمله تیپ گولانی، تیپ هفت، تیپ گعفاتی، تیپ توپخانه و یگان‌های چند منظوره تحت فرماندهی لشکر ۳۶ و با هدایت اطلاعاتی مرکز اطلاعات نظامی عملیات تهاجمی را برای گسترش خط دفاعی آغاز کردند.

به گزارش پایگاه خبری «العربیه»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه نیز گفت که «ایال زامیر» رئیس ستاد این ارتش عملیات را تایید کرده و مراحل آمادگی رزمی شامل آماده‌سازی توپخانه ارتش، و آمادگی‌های عملیاتی پیش از آماده‌سازی میدانی تحت فرماندهی شمالی، به شکل منظمی اجرا شده است.

این منبع افزود: عملیات بر اعمال کنترل بر ارتفاعات الشقیف و منطقه وادی سلوکی، گسترش حملات علیه حزب‌الله و تخریب زیرساخت‌های آن در ارتفاعات الشقیف که از آنها برای مدیریت جنگ و اجرای طرح‌های مختلفی استفاده می‌کند، متمرکز است.

او در ادامه نیز ادعا کرد که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی از رودخانه لیطانی عبور کرده و حملات خود را علیه حزب‌الله تا شمال این رودخانه گسترش دادند، همزمان سایر عملیات‌های آن در حال گسترش به مناطق بیشتری است.

ادرعی در این رابطه گفت: پیش از ورود نیروها، نیروی هوایی ارتش با حملات گسترده توپخانه‌ای و خودروهای زرهی، حملات شدیدی را علیه زیرساخت‌های حزب‌الله در منطقه آغاز کرد، همچنین نیروها مجموعه‌ای از حملات مهم را علیه پایگاه‌های منطقه انجام داده و عملیات‌های پاکسازی و خنثی‌سازی سازه‌های نظامی موجود در منطقه لیطانی و نیز کارهای مهندسی لازم جهت ایجاد شرایط مناسب برای حملات را اجرا کردند.

نیروهای اسرائیلی در طول اشغال جنوب لبنان، که تقریباً دو دهه طول کشید و در سال ۲۰۰۰ پایان یافت، از قلعه بوفورت به عنوان پایگاه استفاده می‌کردند.

ارتش در بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیاتی چند روزه را در ارتفاعات الشقیف یا بوفورت و دره سلوکی در جنوب لبنان آغاز کرده است، او هدف از این تجاوز را «برچیدن زیرساخت‌های حزب‌الله و از بین بردن تهدیدات مستقیم علیه غیرنظامیان اسرائیلی» اعلام کرد.

رسانه رسمی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع نظامی گزارش داد که تلاش‌های ارتش بر تصرف قلعه بوفورت و مناطق اطراف رودخانه سلوکی متمرکز شده است. این منابع افزودند که کنترل این مکان‌ها پس از درگیری‌ها و پوشش سنگین توپخانه و هوایی حاصل شده است.

کانال عبری ۱۵ نیز در گزارشی اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی علاوه بر نیروهای دیگر، تیپ گولانی، تیپ گفعاتی، تیپ هفتم زرهی، تیپ آتش و یگان چند بعدی را برای پیشروی به سمت محور الشقیف در جنوب لبنان مستقر کرده است.

۱۳ نفر از کارکنان بیمارستان حیرام زخمی شدند

این در حالی است که به گفته وزارت بهداشت لبنان، سیزده نفر از کارکنان بیمارستان حیرام در صور در حمله روز یکشنبه اسرائیل در نزدیکی بیمارستان زخمی شدند. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله هوایی اسرائیل همچنین خسارات قابل توجهی به بیمارستان وارد کرده و به خسارات قبلی وارده به بیمارستان در اثر حملات اسرائیل افزوده است.

عنوان

این وزارتخانه از شجاعت کارکنان بیمارستان که با وجود خطرات همچنان به خدمت به جامعه ادامه می‌دهند، تقدیر کرد و درخواست خود را از جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به حملات فزاینده و رو به گسترش اسرائیل که قوانین، قطعنامه‌ها و هنجارهای بین‌المللی بشردوستانه را نادیده می‌گیرد، تکرار کرد.

انتهای پیام