شناسهٔ خبر: 78297048 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واگذاری مدیریت ۷۴۹ هزار هکتار از مراتع استان مرکزی به بهره‌برداران

اراک - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: در راستای اجرای سیاست‌های بهره‌وری بهینه از اراضی، تاکنون مدیریت ۳۸۰ فقره طرح مرتع‌داری به مساحت ۷۴۹ هزار هکتار به بهره‌برداران واگذار شده است.

صاحب‌خبر -

عبدالحسین محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حفاظت و صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی با مشارکت جوامع محلی از اولویت‌های این اداره‌کل است که در همین راستا، از مجموع ۴۷۲ فقره طرح مرتع‌داری تهیه شده در استان، تاکنون بخش قابل توجهی احاله مدیریت شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های چرای دام در مراتع استان مرکزی ادامه داد: هم‌اکنون ۴۰ هزار و ۹۷۹ خانوار در قالب چهار هزار و ۸۷۰ فقره پروانه چرا، در مراتع استان مرکزی به فعالیت دامپروری اشتغال دارند که این بهره‌برداری در قالب یک‌هزار و ۲۹۱ سامان عرفی ساماندهی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: حدود ۹۲۰ هزار هکتار مساحت مراتع تحت مدیریت مستقیم این اداره‌کل نیز برآورد می‌شود.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به وسعت اراضی استان اشاره کرد و گفت: اراضی ملی استان مرکزی ۲ میلیون و ۶۹ هزار هکتار مساحت دارد که یک میلیون و ۵۹۲ هزار هکتار از این اراضی را مراتع تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: هدف از تهیه و اجرای طرح‌های مرتع‌داری، برقراری تعادل میان ظرفیت مراتع و تعداد دام، ارتقای وضعیت پوشش گیاهی و در نهایت حفظ پایداری خاک و منابع آبی استان است.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.