شناسهٔ خبر: 78284907 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بسته خبرهای کوتاه چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) چهارمحال و بختیاری، با گشایش یک صفحه جدید، برخی خبرهای استان را روزانه در قالب اخبار کوتاه و به صورت جمع‌بندی منتشر می‌کند.

صاحب‌خبر -

ملی پوش پاراوزنه برداری مدال‌ برنز مسابقات الجزایر را به شهید ماکان نصیری اهدا کرد

رییس هیات ورزش های جانبازان وتوان یابان استان چهارمحال و بختیاری گفت: زهرا آقایی ️ملی پوش پاراوزنه‌برداری بانوان کشورمان مدال‌های برنز مسابقات آزاد الجزایر خود را به «شهید ماکان نصیری» اهدا کرد. ️

به گزارش ایرنا، به نقل از هیات ورزش‌های جانبازان و توان‌خواهان استان چهارمحال و بختیاری، سبزعلی رضایی روزشنبه با اعلام این خبر افزود: زهرا آقایی ورزشکار پاراوزنه‌برداری استان در این دوره از مسابقات در دسته ۷۳ کیلوگرم پاراوزنه‌برداری بانوان شرکت کرد و ۲ مدال برنز خود را به شهید جاویدالاثر نصیری اهدا کرد.

زهرا اقایی در این مسابقات در حرکت اول خود وزنه ۱۲۸ کیلوگرمی را مهار کرد و در حرکت دوم توانست وزنه ۱۳۴ کیلوگرمی را بالای سر خود ببرد.

آقایی در حرکت سوم خود از مهار وزنه ۱۳۷ کیلوگرمی بازماند و به مدال برنز مسابقات دست یافت.

ملی پوش کشورمان همچنین توانست با ثبت رکورد ۲۶۲ کیلوگرم، نشان برنز مجموع را نیز از آن خود کند.

گفتنی است کاروان پاراوزنه‌برداری کشورمان با نام شهید ماکان نصیری از شهدای دانش آموز مدرسه میناب راهی این مسابقات شده است.

در رقابت‌های پاراوزنه‌برداری آزاد قهرمانی آفریقا- اوران ٢٠٢۶، به میزبانی الجزایر، مجموعا ١۵١ ورزشکار (٩٢ مرد و ۵٩ زن) از ٢٠ کشور در بخش آزاد به رقابت می‌پردازند و همچنین از این تعداد ۱۱۴ پاراوزنه‌بردار در قهرمانی آفریقا هم شرکت می‌کنند.

الجزایر با ٢٧، مصر با ٢٠ و ایران با ١۶ پاراوزنه‌بردار بیشترین تعداد ورزشکار را در این رقابت‌ها دارند.

آغاز پایش ملی رصد سلامت روان در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری از آغاز پایش ملی رصد سلامت روان با هدف ارتقای سلامت روان شهروندان و شناسایی به موقع آسیب‌های روانی از اول خردادماه همزمان با سراسر کشور در استان خبر داد.

معصومه محمدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح ملی سنجش سلامت روان با تاکید بر ptsd اختلال استرس پس از سانحه، از سوی سازمان بهزیستی کشور و با همکاری سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط آغاز شد.

به گفته وی، با اجرای این طرح ملی، امکان ارزیابی آنلاین، سریع و رایگان برای تمامی افراد بالای ۱۸ سال فراهم می‌شود.

محمدی اظهارداشت: این طرح تا پایان خرداد ماه ادامه دارد و افراد می‌توانند با پرکردن پرسش‌نامه سلامت روان خود را بررسی کنند.

وی افزود: در این طرح افرادی که سلامت روان آن‌ها تهدید می‌شود با تکمیل پرسش‌نامه غربال‌گری خدمات تکمیلی دریافت می‌کنند.

به گفته محمدی، این سنجش به‌صورت استاندارد انجام و در صورت نیاز، افراد به مراکز تخصصی ارجاع داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه اطلاعات شرکت‌کنندگان در این طرح محرمانه باقی می‌ماند و تنها برای ارائه خدمات حمایتی استفاده می‌شود، افزود: افراد برای شرکت در این طرح باید از طریق لینک https://behzisti.porsline.ir/s/PSY-Screen شرکت کنند و اطلاعات خود را بدون ذکر نام ثبت کنند.

امام جمعه شهرکرد: با اتکا به گذشته پُرافتخار خودمان، آینده‌ای زیباتر از پیش بسازیم

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: با اتکا به گذشته پرافتخار و ریشه‌دار خود، آینده‌ای زیباتر از پیش باید ساخت و در این ارتباط انگیزه، عزم راسخ و تلاش برای ساختن، شکوه و عظمت دوباره ایران مورد توجه باشد تا کشورمان در آینده درخشان باشد و آیندگان به ما افتخار کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام سید ابوالحسن فاطمی روز شنبه در بازدید از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری به‌مناسبت هفته میراث‌فرهنگی افزود: میراث‌فرهنگی از باارزش‌ترین موارد هویت‌بخش در جامعه بوده و علاوه‌بر کاوش نشدن بسیاری مناطق اما چهارمحال و بختیاری یکی از مناطق باستانی و تاریخی کشور است و ایران از مهم‌ترین تمدن‌ها در دنیا به‌شمار می‌رود.

فاطمی اظهار داشت: استقامت و پایداری امروز ایرانیان ماندگار می‌ماند چون این مردم خود را از جنگ داخلی، هرج و مرج و تجزیه حفظ کردند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: تمامی دستگاه‌های اجرایی استان برای حفاظت از میراث‌فرهنگی باید همکاری و تعامل لازم را داشته باشند.

حیدر صادقی تأکید کرد: میراث‌فرهنگی بایستی یک عامل اتحاد بین گروه‌های مختلف باشد و در همین ارتباط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

بهره وری ضامنی برای امنیت غذایی

رییس سازمان جهان کشاورزی چهارمحال و بختیاری بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف، کاهش ضایعات، توسعه فناوری‌های نوین و تقویت زنجیره ارزش برای پایداری امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

حسین بهرامی با اشاره به نقش تعیین‌کننده بهره‌وری در آینده امنیت غذایی کشور گفت: در شرایطی که تغییرات اقلیمی، خشکسالی و محدودیت منابع آب و خاک بر تولید اثر گذاشته، تنها راه پایدار برای حفظ امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری، کاهش ضایعات و مدیریت هوشمندانه منابع است.

بهرامی با اشاره به جایگاه ویژه چهارمحال و بختیاری در تولیدات کشاورزی کشور اظهار داشت: اگرچه استان تنها یک درصد از مساحت کشور را در اختیار دارد، اما بیش از ۱.۳۶ درصد تولیدات کشاورزی ایران در این استان انجام می‌شود و سهم مستقیم و غیرمستقیم کشاورزی از اقتصاد استان به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

وی افزود: این سهم بالا نشان می‌دهد که هر اقدام در حوزه بهره‌وری، مدیریت مصرف و کاهش ضایعات، تأثیر مستقیم بر امنیت غذایی کشور دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خشکسالی‌های متمادی تاکید کرد: در چنین شرایطی، اصلاح الگوی مصرف آب، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، تغییر الگوی کشت در حوضه کارون و حرکت به سمت تولیدات کم‌آب‌بر، یک ضرورت غیرقابل‌انکار است.

بهرامی با اشاره به حجم بالای ضایعات محصولات باغی در استان گفت: سالانه بخش قابل‌توجهی از محصولات باغی به‌صورت پسماند از بین می‌رود و این موضوع هم به اقتصاد بهره‌برداران آسیب می‌زند و هم امنیت غذایی را تهدید می‌کند.

وی افزود: ایجاد واحدهای فرآوری، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش می‌تواند این ضایعات را به ثروت تبدیل کند و بهره‌وری را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت حرکت از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی دانش‌بنیان گفت: امروز دیگر کشاورزی سنتی پاسخ‌گوی نیازهای کشور نیست و باید با استفاده از فناوری‌های نوین، داده‌محور شدن تولید، سامانه‌های هشداردهنده و مدیریت دقیق نهاده‌ها، بهره‌وری را در این بخش افزایش داد.

وی افزود: «نقشه‌برداری GIS محور، اصلاح نظام بیمه‌ای و توسعه گلخانه‌ها از جمله اقداماتی است که می‌تواند تولید را پایدار و امنیت غذایی را تقویت کند.

بهرامی با تاکید بر نقش مردم در امنیت غذایی گفت: اصلاح الگوی مصرف، کاهش دورریز غذا، توجه به کیفیت به‌جای کمیت، و مصرف محصولات استاندارد و سالم، بخش مهمی از امنیت غذایی را تشکیل می‌دهد.

مسوولیت ۱۰۰ درصد ایمنی و نگهداری از استخر کشاورزی بر عهده بهره‌برداری است

مدیرآب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت:پس از تحویل پروژه، حفاظت، نگهداری و رعایت کامل ضوابط ایمنی به‌طور کامل بر عهده بهره‌بردار و نماینده طرح است و جهاد کشاورزی هیچ مسوولیتی در این خصوص ندارد.

غلامرضا ذاکری با هشدار نسبت به افزایش حوادث غرق‌شدگی در استخرهای کشاورزی با اشاره به حادثه‌خیز بودن استخرهای ذخیره آب کشاورزی در استان افزود: هر سال تعدادی از نوجوانان و جوانان به دلیل بی‌توجهی به هشدارها و ورود به استخرهای کشاورزی جان خود را از دست می‌دهند.

وی اظهار داشت: این حوادث قابل پیشگیری است، به شرط آنکه بهره‌برداران ضوابط ایمنی را به‌طور کامل رعایت کنند.

ذاکری افزود: نظارت دوره‌ای، بررسی ایمنی، کنترل حصار، تجهیزات نجات و وضعیت سازه‌ای استخر پس از تحویل، وظیفه بهره‌بردار و نماینده طرح است و نماینده طرح نیز موظف است موارد ایمنی را به‌صورت کتبی به اجاره‌دار یا بهره‌بردار ثانویه تحویل دهد.

وی با اشاره به استانداردهای ایمن‌سازی استخرهای کشاورزی گفت: نصب فنس گالوانیزه استاندارد با ارتفاع حداقل ۲ تا ۲.۵ متر، اجرای پایه‌های فلزی ۶۰×۶۰ میلی‌متری با فاصله سه متر، نصب پاخور بتنی به عرض ۲۰ و ارتفاع ۳۰ سانتی‌متر در پای فنس - نصب تابلوهای فلزی هشداردهنده با ذکر عمق استخر - تعبیه چهار نردبان نجات در چهار ضلع یا چهار نقطه متناسب با شکل استخر - نصب چهار طناب نجات مقاوم در چهار گوشه استخر - رهاسازی حداقل چهار جسم شناور ثابت‌شده با طناب - ایجاد مسیرهای غیرلغزنده پیرامون استخر - استفاده از جلیقه نجات هنگام ورود به محدوده داخلی از جمله استانداردهای ایمن‌سازی استخرهای کشاورزی به شمار می‌رود که باید مورد توجه قرار گیرد.

ذاکری افزود: در استخرهای محلی عمق آبگیری به طور معمول تا ۲.۵ متر و در استخرهای پهنه‌های کشاورزی تا سه متر است و همین عمق برای وقوع حادثه کافی است و کوچک‌ترین بی‌احتیاطی می‌تواند جان افراد را تهدید کند.

وی با اشاره به استفاده از پوشش ژئوممبران در استخرهای کشاورزی گفت: ژئوممبران بسیار لغزنده است و حتی شناگران ماهر نیز بدون کمک دیگران یا ابزار نجات قادر به خروج از استخر نیستند این موضوع یکی از دلایل اصلی غرق‌شدگی‌ها است.

ذاکری ادامه داد: در استخرهایی که با سیستم و طرح‌های آب و خاک اجرا می‌شوند، تحویل پروژه همراه با فنس و تابلوهای هشداردهنده بر عهده اداره فنی و زیر بنایی شهرستان‌هاست. اما استخرهای بدون مجوز و خوداجرایی هیچ ارتباطی با مجموعه جهاد کشاورزی ندارند و مسوولیت کامل آن‌ها بر عهده سازنده و بهره‌بردار است.

وی با تاکید بر اینکه استخرهای کشاورزی محل تفریح نیستند، گفت: از والدین درخواست می‌شود به هیچ عنوان اجازه ندهند فرزندان آن‌ها در مجاورت استخرها تردد کنند همچنین بهره‌برداران باید مهارت‌های اولیه شنا، تنفس در آب و کمک‌رسانی به غریق را فرا بگیرند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت دارد.