شناسهٔ خبر: 78206954 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۶۰ درصد فشار خونی‌های بوشهر زن هستند

بوشهر - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بر اساس نتایج آمارگیری انجام شده ۶۰ درصد از ۲ هزار بیمار دارای فشارخون مراجعه کننده به مراکز درمانی این استان را زنان تشکیل می‌دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، حسن کشاورز روز یکشنبه به مناسبت ۲۷ اردیبهشت، روز جهانی فشارخون بالا در جمع خبرنگاران افزود: همچنین براساس این آمارگیری از این ۲ هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا ۴۵۰ نفر جدید شناسایی شده‌اند.
وی ادامه داد: ۵۰۰ نفر از این بیماران فشارخونی دارای اضافه وزن با شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵ هستند، همچنین بیش از ۴۰۰ نفر از آنان نیز از دخانیات استفاده می‌کنند.

کشاورز اظهار کرد: در قالب این طرح، برنامه‌های متنوعی در هشت کلینیک تخصصی درمان فشارخون در شهرستان‌های استان بوشهر و تحت نظر بیمارستان‌ها ارائه می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: در سال گذشته با هدف ارتقای آگاهی عمومی، پیشگیری و تشخیص زودهنگام فشارخون بالا، خدمات تخصصی این کلینیک‌ها با حضور پزشکان فوق تخصص غدد و کلیه، متخصصان داخلی و قلب و نیز کارشناسان تغذیه با تعرفه دولتی به مراجعان ارائه شد.
وی گفت: ۲۰۰ نفر از بیماران مبتلا به فشارخون بالا در این طرح دچار عوارض چشمی (رتینوپاتی) و کلیوی (نفروپاتی) شده‌اند.

کشاورز تأکید کرد: مبتلایان به فشارخون بالا باید در هر سنی که به این بیماری دچار شده‌اند، برای کنترل بهتر بیماری به توصیه‌ها و مشاوره‌های پزشکان متخصص عمل کنند تا در بلندمدت دچار عوارضی همچون بیماری‌های کلیوی منجر به دیالیز و نیز بیماری‌های قلبی و عروقی که می‌تواند به سکته‌های قلبی و مغزی منجر شود، نشوند.
وی افزود: عوامل متعددی از جمله ژنتیک و سابقه خانوادگی، افزایش سن، استرس، مصرف زیاد نمک، رژیم غذایی نامناسب از جمله غذاهای پرچرب و فست‌فودها و نیز مصرف دخانیات در افزایش فشارخون نقش دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هدف از اجرای این برنامه‌ها را افزایش آگاهی عمومی درباره فشارخون بالا، توانمندسازی بیماران برای کنترل مؤثرتر این بیماری و پیشگیری از عوارض خطرناک آن و نیز کاهش بستری‌ها و هزینه‌های درمان عنوان کرد.