شناسهٔ خبر: 78195709 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خبرهای کوتاه فارس؛ از پیام تبریک روز روابط عمومی تا نشست تبیینی ائمه جماعات

شیراز-ایرنا- پیام تبریک به مناسبت روز روابط عمومی، برگزاری موفق آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن با حضور ۹ هزار و ۸۰۰ نفر در کشور، نشست تبیینی «معرکه بزرگ» ویژه ائمه جماعات مساجد شیراز، معرفی کتاب روایت فرهنگ فارس در آیینه راز، بیعت شاعران و مردم با آرمان‌های انقلاب در شب‌های مقاومت شیراز، آیین بزرگداشت روز فردوسی در صدرا و تقدیر وزیر میراث فرهنگی از مدیریت میراث فارس، از مهمترین خبرهای کوتاه استان فارس در روز شنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس و دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان، با تشریح ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت هفته روابط عمومی و ارتباطات از اعلام فراخوان جشنواره «آینه آگاهی» با محوریت تولیدات، دستاوردها و توانمندی‌های فعالان حوزه روابط عمومی استان و تجلیل از منتخبین این حوزه خبر داد.

حسن دهقان، با تبریک این مناسبت به تمامی فعالان عرصه ارتباطات و رسانه، اظهار کرد: تلاش‌های بی‌وقفه فعالان این حوزه، به‌ویژه در سال ۱۴۰۴ که کشور و استان فارس با رویدادها و وقایع خاص و پرشماری مواجه بود، شایسته تقدیر و قدردانی است.

وی تصریح کرد: در دنیای پیچیده و شبکه‌ای امروز، روابط عمومی دیگر تنها یک پل ارتباطی ساده میان سازمان و مخاطب نیست، بلکه به عنوان خط مقدم مدیریت افکار و افشاگری در عرصه «جنگ شناختی» ایفای نقش می‌کند.

نویسنده کتاب «یک خبر خوب برای روابط‌عمومی‌ها» با بیان اینکه در شرایطی که ذهنیت جامعه به طور پیوسته هدف بمباران اطلاعاتی، اخبار جعلی و روایت‌سازی‌های هدفمند قرار دارد، یک روابط عمومی پویا و هوشمند می‌تواند با شفاف‌سازی و مدیریت بحران، اعتماد مخاطبان را حفظ کند، خاطرنشان کرد: پیروزی در نبردهای شناختی عصر حاضر، مستلزم عبور از اطلاع‌رسانی سنتی و تبدیل شدن روابط عمومی‌ها به سپری مستحکم برای اقناع و مصون‌سازی روانی جامعه است.

دهقان در ادامه به تشریح روزشمار برنامه‌های این هفته پرداخت و گفت: نخستین برنامه این هفته، روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه با آیین تجدید میثاق با آرمان‌های والای شهدا در قطعه شهدای گمنام و شهدای جنگ رمضان آرامستان دارالرحمه شیراز آغاز می‌شود؛ همچنین در طول این هفته، برنامه حضور در منازل پیشکسوتان عرصه روابط عمومی جهت ادای دین و احترام به تلاش‌های ارزنده ایشان در دستور کار قرار دارد.

دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان فارس با تاکید بر اهمیت ارتقای دانش تخصصی فعالان این حوزه افزود: روز سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه، کارگاه‌های آموزشی با محوریت موضوعات مهم و کاربردی روز از جمله «هوش مصنوعی» برگزار می‌شود که در این کارگاه میزبان سخنرانی دکتر الهه خوانساری، نویسنده کتاب «پرامپت نویسی برای رسانه» خواهیم بود.

وی از برگزاری کارگاه خبرنویسی برای روابط عمومی در روز پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت با تدریس خود و انتشار فراخوان جشنواره تخصصی «آینه آگاهی» در این هفته خبر داد.

سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری فارس اعلام کرد: برنامه‌های هفته روابط عمومی و ارتباطات فارس در واپسین روز این هفته، دوم خرداد ۱۴۰۵ با برگزاری آیین گرامیداشت هفته روابط عمومی به منظور تجلیل از روابط‌عمومی‌های منتخب در حوزه‌های مختلف با حضور استاندار و رئیس شورای اطلاع‌رسانی استان، فعالان و همکاران این عرصه به کار خود پایان خواهد داد.

پیام تبریک مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس به مناسبت روز روابط عمومی

مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس، به مناسبت ۲۷ اردیبهشت، روز روابط عمومی و ارتباطات، پیام تبریکی صادر کرد.

محمدرضا فتوت در این پیام با اشاره به نقش بی‌بدیل روابط عمومی در ایجاد شفافیت، تقویت اعتماد عمومی و برقراری ارتباط موثر میان مردم و مسئولان، تاکید کرد: روابط عمومی امروز قلب تپنده هر مجموعه در تعامل با افکار عمومی و پل ارتباطی اعتمادآفرین میان حاکمیت و جامعه است.

وی با انتقاد از نگاه صرفا اجرایی و تشریفاتی به جایگاه روابط عمومی در برخی ساختارهای سازمانی، خاطرنشان کرد: روابط عمومی باید در سطح سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی حضور فعال داشته باشد.

وی در ادامه به نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در شرایط جنگ ترکیبی و عملیات روانی دشمن اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین راهبرد روابط عمومی‌ها در آن شرایط، سرعت، صداقت و شفافیت در اطلاع‌رسانی بود؛ هرجا خلأ خبری ایجاد شود، بستر برای شایعه فراهم می‌شود؛ بنابراین تلاش شد با انتشار به‌موقع اخبار دقیق، از شکل‌گیری ابهام جلوگیری شود.

جای خالی روابط عمومی‌ها در کارگروه‌های استانی

مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، به مناسبت هفته ارتباطات و روابط عمومی، از نبود جایگاه روابط عمومی‌ها در کارگروه‌های استانی انتقاد کرد.

سید علی اصغر محدث با اشاره به نقش روابط عمومی‌ها در ایجاد آرامش در برابر اخبار جعلی دشمن، گفت: روابط عمومی‌ها توانستند با برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، مرجعیت خبری خود را حفظ کنند و افکار عمومی جهان را نسبت به حقانیت کشور آگاه سازند.

وی همچنین بر ضرورت تشکیل مشاورانی از جنس رسانه و روابط عمومی در فعالیت‌های کلان و تصمیم‌گیری‌های استانی تاکید کرد و افزود: متأسفانه هیچ خبری از انعکاس دیدگاه‌ها و بررسی آسیب‌های جدی حوزه اطلاع‌رسانی نیست و فقط نگارش رویدادهای سازمانی، ملاک انتشار اخبار شده است.

وی ابتدایی‌ترین وظیفه روابط عمومی را ایجاد ارتباط دو سویه با مخاطبان دانست و گفت: روابط عمومی‌ها باید به صورت حرفه‌ای و مستقل عمل کنند تا بتوانند حرف حق را منتقل کنند، زیرا اگر حقیقت به مردم گفته نشود، اعتماد مردم از بین می‌رود.

برگزاری موفق آزمون اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در ۳۲ استان

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس، از برگزاری موفق بیست‌ویکمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد باقر ولدان گفت: این آزمون امروز شنبه ۲۶ اردیبهشت با حضور ۹۸۰۰ نفر در ۳۲ استان و ۹۵ حوزه امتحانی کشور برگزار شد که از این میان، ۱۶۲ نفر از اتباع کشورهای عراق، افغانستان، لبنان، سوریه و پاکستان بودند.

وی افزود: از نظر جنسیتی، ۲ هزار و ۷۹۳ نفر از داوطلبان را آقایان و هفت هزار و هفت نفر را بانوان تشکیل داده‌اند؛ در بخش اجزای آزمون نیز سه هزار و ۷۳۰ نفر در بخش حفظ ۱۰ جزء، یک هزار و ۵۰۰ نفر در بخش حفظ ۲۰ جزء و چهار هزار و ۵۷۰ نفر در بخش حفظ کل قرآن شرکت کرده‌اند؛ استان فارس با ۶۵۷ شرکت‌کننده، پس از خراسان رضوی، تهران و اصفهان در جایگاه چهارم قرار گرفت؛ مرحله دوم این آزمون ویژه پذیرفته‌شدگان، نیمه دوم تیرماه برگزار خواهد شد.

نشست تبیینی «معرکه بزرگ» ویژه ائمه جماعات مساجد شیراز

نشست تبیینی «معرکه بزرگ» ویژه ائمه جماعات مساجد شیراز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری، اساتید استانی و جمعی از فعالان و ائمه مساجد، در مهدیه صاحب‌الزمان(عج) برگزار شد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس در ابتدای این نشست بر نقش اثرگذار مساجد در تربیت نسل جوان، تقویت سرمایه اجتماعی و پاسخگویی به مسائل روز تاکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری نیز به عنوان سخنران اصلی، به تبیین ویژگی‌ها و الزامات امام جماعت موفق پرداخت و بر ضرورت نقش‌آفرینی فعال امام جماعت در حل مسائل مردم، جذب نوجوانان و جوانان و تبدیل مسجد به پایگاه اثرگذار فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد.

این نشست با هدف ارتقای توانمندی ائمه جماعات و بررسی ابعاد مختلف ماموریت‌های مسجد در شرایط امروز برگزار شد.

هفتمین نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛ فرصتی برای دسترسی عادلانه به کتاب

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، از آغاز به کار هفتمین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران خبر داد و گفت: این رویداد فرهنگی با آدرس book.icfi.ir در دسترس عموم قرار دارد و فرصتی بزرگ برای دسترسی آسان و عادلانه به کتاب در سراسر کشور است؛ در این نمایشگاه ۲ نوع محتوای چاپی و الکترونیکی عرضه می‌شود و کتاب‌های منتشرشده از سال ۱۴۰۰ تاکنون با ۱۵ درصد تخفیف ارائه می‌شوند.

جمشید رضایی افزود: برای هر کد ملی تا سقف دو میلیون تومان خرید، ۱۰ درصد یارانه اعتباری در نظر گرفته شده است؛ بنابراین مخاطبان می‌توانند تا سقف تعیین‌شده از مجموع ۲۵ درصد تخفیف بهره‌مند شوند. هزینه ارسال پستی برای هر کد ملی تا دو بسته رایگان است.

وی بر ضرورت دقت در ثبت سفارش‌ها و انجام پرداخت فقط از طریق درگاه‌های رسمی سامانه نمایشگاه تأکید کرد.

کتاب «روایت فرهنگ فارس در آیینه راز» معرفی شد

معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، از معرفی کتاب «روایت فرهنگ فارس در آیینه راز» خبر داد و گفت: این کتاب روایت یک سال تلاش جمعی برای بازخوانی نقش فرهنگ در زیست امروز جامعه است؛ این اثر حاصل همراهی هنرمندان، اندیشمندان، اصحاب رسانه و کنشگران فرهنگی است که با همه تفاوت‌های سلیقه و نسل، دل درگرو اعتلای فرهنگ این دیار داشته‌اند.

جمشید رضایی افزود: گفتمان فارس در همین معنا شکل گرفت؛ گفتمانی برای مردمی‌سازی فرهنگ، برای شنیدن صداهای متکثر، و برای تبدیل خانه فرهنگ به خانه‌ای مشترک برای همه؛ این کتاب به کوشش اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس، با مدیریت اجرایی سید علی اصغر محدث، تهیه و تنظیم حدیث اسماعیل‌خوانی منتشر شده است.

بیعت شاعران و مردم با آرمان‌های انقلاب در شب‌های مقاومت شیراز

به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، شب‌های مقاومت شیراز با حضور شاعران و مردم در میادین شهدا و معلم برگزار می‌شود.

در این مراسم، بهروز عبدالهی صدرآبادی، شاعر نام‌آشنای اهل فسا، اشعار حماسی خود را در رثای شهادت قائد امت و وصف شهدای جنگ‌های اخیر قرائت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هر شب بین ۳ تا ۱۲ دقیقه در کنار مواکب، اشعار حماسی خود را برای مردم می‌خواند، تاکید کرد: نباید اجازه داد نفوذ دشمن در اراده ملت خللی ایجاد کند؛ سنگر فرهنگ و جهاد تا پیروزی نهایی خالی نخواهد ماند.

آیین بزرگداشت روز فردوسی در صدرا برگزار شد

آیین پاسداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، شهردار شیراز و جمعی از نخبگان و دانش‌آموزان در مجموعه فرهنگی «هفت هنر» صدرا برگزار شد.

بهزاد مریدی، مدیرکل میراث فرهنگی فارس، با ارائه تحلیل تطبیقی میان اندیشه ایرانی و رئالیسم غربی، پارادایم «کم‌آزاری در عین توانایی» را سنگ‌بنای هویت ملی ایران برشمرد.

محمدحسن اسدی شهردار شیراز، نیز با تاکید بر نقش شاهنامه در جلوگیری از مرگ تدریجی ملت‌ها، گفت: ملتی که نام خود را فراموش کند، از تاریخ حذف خواهد شد.

وی همچنین از افتتاح موزه بلدیه شیراز همزمان با روز جهانی موزه‌ها (۲۸ اردیبهشت) خبر داد و افزود: این فضا به عنوان یک مرکز ارزشمند میراثی، در اختیار تمامی شهروندان و گردشگران قرار خواهد گرفت.

تقدیر وزیر میراث فرهنگی از مدیریت مجاهدانه میراث فارس

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در نامه‌ای خطاب به بهزاد مریدی، مدیرکل میراث فرهنگی فارس، از پایداری در حفظ ابنیه تاریخی در برابر حملات دشمن تقدیر کرد.

سید رضا صالحی‌امیری با اشاره به تعرض به موزه تاریخ آموزش و پرورش و بلدیه قدیم شیراز، گفت: دشمن جنایتکار این‌بار نه خاک، که حافظه سرزمین ما را نشانه رفته بود.

وزیر میراث فرهنگی همچنین میزبانی از بیش از ۹۵۵ هزار مسافر در روزهای پرآشوب جنگ را الگویی موفق از مدیریت بحران دانست و از مدیرکل میراث فارس خواست با جلب مشارکت مردمی در «پویش ملی مرمت»، مرهمی بر زخم‌های پیکر میراث ایران بگذارد و خطاب به وی تاکید کرد: نگاه تاریخ به قامت همت شما دوخته شده است.

پاسخگویی بی‌واسطه میراث فرهنگی لارستان در مسجد جامع

در آستانه هفته میراث فرهنگی، میز خدمت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لارستان با هدف تکریم ارباب‌رجوع و بررسی چالش‌های حوزه میراثی در محل مصلای نماز جمعه (مسجد جامع لار) برپا شد.

سیما علویه رئیس اداره میراث فرهنگی لارستان، به صورت چهره به چهره با شهروندان، فعالان میراثی و هنرمندان صنایع دستی گفت‌وگو کرد و بر نقش کلیدی مشارکت شهروندان در صیانت از بافت تاریخی لار تاکید نمود.

واکاوی چالش‌های واحدهای مرغداری گوشتی در شیراز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، از واکاوی چالش‌های واحدهای مرغداری گوشتی خبر داد و گفت: به دنبال طرح چالش‌های مرغداران، سهمیه‌ای بالغ بر ۸۲۷ هزار قطعه جوجه یک‌روزه با نرخ مصوب به مرغداران استان تخصیص یافت؛ رصد بازار نشان‌دهنده اثربخشی تمهیدات وزارت متبوع و آغاز روند کاهشی قیمت در سطح ملی است.

محمد میرزایی، با اشاره به تامین مالی و رفع چالش نقدینگی، سه بازوی حمایتی «تسهیلات نوین پویا»، تسهیلات واحدهای خرد طیور و «طرح تولید قراردادی» را پیش‌بینی شده دانست و گفت: در طرح تولید قراردادی، نهاده‌ها با قیمت روز و مهلت بازپرداخت ۸۹ روزه تامین شده و محصول نهایی با قیمت تضمینی ۲۷۲ هزار تومان خریداری می‌گردد.

نظارت میدانی کمیسیون ماده ۱۲ بر شرکت‌های حمل‌ونقل در فارس

معاون دفتر حقوقی و دبیر کمیسیون ویژه ماده ۱۲ سازمان راهداری کشور، از برگزاری سومین جلسه این کمیسیون در سال ۱۴۰۵ در پایانه بار اکبرآباد شیراز خبر داد.

آرش شهداد نژاد گفت: اعضای کمیسیون با حضور در پایانه بار شیراز و پتروشیمی مرودشت، ضمن گفت‌وگو با رانندگان، سامانه‌های صدور بارنامه شرکت‌ها را بررسی کرده و گزارش تخلفات ۱۲ شرکت حمل‌ونقل استان فارس را مورد رسیدگی قرار دادند.

وی افزود: پس از استماع دفاعیات و بررسی مستندات، آرایی شامل تعلیق پروانه فعالیت برخی شرکت‌ها از یک تا سه ماه و همچنین اعمال جریمه نقدی صادر و به شرکت‌های متخلف ابلاغ شد.

وی تاکید کرد: برگزاری این جلسات با رویکرد اصلاح عملکرد شرکت‌ها و ایجاد بازدارندگی در تخلفات حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای انجام می‌شود.

واژگونی خودرو در محور آباده با ۶ مصدوم

صبح امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵، بر اثر واژگونی خودروی سواری پژو ۲۰۶ در محور آباده (قبل از سورمق)، ۶ نفر دچار آسیب دیدگی شدند؛ این سانحه ساعت ۰۷:۰۶ رخ داد و تیم عملیاتی اورژانس بلافاصله به محل اعزام شد.

پس از تثبیت وضعیت مصدومان و انجام اقدامات اولیه، پنج مصدوم برای ادامه درمان به بیمارستان امام خمینی(ره) آباده منتقل شدند و یک مصدوم دیگر نیز در محل درمان شد.

دستگیری باندهای سارقان در چندین شهرستان فارس

در تازه‌ترین اخبار انتظامی استان فارس، ماموران پلیس موفق به دستگیری چندین باند سارقان در شهرستان‌های مختلف شدند؛ در شهرستان مهر، یک دستگاه موتورسیکلت قاچاق به ارزش ۱۰ میلیارد ریال کشف و ۹ نفر سارق و مالخر دستگیر شدند؛ همچنین در این شهرستان، ۲ سارق لوله‌های مسی کولرهای مدرسه چاهو نیز دستگیر شدند.

در شیراز، سارق به عنف تلفن همراه توسط ماموران کلانتری ۱۲ فخرآباد دستگیر شد؛ در بوانات، طرح آرامش با دستگیری ۱۶ نفر خرده‌فروش و معتاد متجاهر و کشف ۷۳ کیلوگرم مواد مخدر اجرا شد.

در داراب، سارق حرفه‌ای با هفت فقره سرقت و ۲ مالخر دستگیر شدند؛ در فسا، باند ۶ نفره سارقان درون خودرو با ۱۵ فقره سرقت متلاشی شد و ۲ مالخر نیز دستگیر شدند.

در فیروزآباد (بخش میمند)، سارق موتورسیکلت دستگیر و ۲ دستگاه موتورسیکلت مسروقه کشف شد؛ همچنین در مرودشت، ۶۰ کیسه کود شیمیایی فاقد مجوز به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال کشف و راننده تحویل مراجع قضایی شد.