شناسهٔ خبر: 77192827 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد + فیلم

ژنو- ایرنا- وزیر امور خارجه ایران جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مذاکرات امروز تهران - واشنگتن که به صورت غیرمستقیم در ژنو برگزار شد، گفت: پیشرفت خوبی نسبت به جلسه گذشته صورت گرفت و این دور فضای سازنده‌تری وجود داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار اعزامی ایرنا به ژنو، سید عباس عراقچی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: تصمیم روشن تری داریم که چه کاری باید صورت بگیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: از دیروز رایزنی ها شروع شده بود. آقای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ژنو آمد. در ابعاد فنی، بحث های خوبی با وی انجام شد و وی نیز بحث های خوبی با هیات آمریکایی داشت.

عراقچی اضافه کرد: نسبت به دور گذشته، در این دور بحث های کاملا جدی مطرح شد و فضای سازنده تری وجود داشت.

عراقچی: بر سر یک سری اصول راهنما توانستیم یک موافقت کلی پیدا کنیم

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: ایده های مختلفی مطرح شد و این ایده ها به صورت جدی مورد بحث قرار گرفت و نهایتا بر سر یک سری اصول راهنما توانستیم یک موافقت کلی پیدا کنیم.

عراقچی تاکید کرد: از این به بعد براساس این اصول حرکت خواهیم کرد و وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد. این موضوع به معنی این نیست که ما می توانیم به سرعت به توافق برسیم ولی حداقل مسیر شروع شده. ما امیدواریم هر چه زودتر این کار انجام شود.

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: آمادگی داریم برای این کار وقت بگذاریم. ولی به هر حال، وقتی به تدوین متن می رسد، کار یک مقدار مشکل تر و ریزتر می شود.

وی افزود: پیشرفت خوبی نسبت جلسه قبل صورت گرفت و اکنون ما مسیر روشنی پیش رو داریم که مثبت است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اضافه کرد: زمان مشخصی برای دور بعدی مذاکرات تنظیم نشد و قرار شد دو طرف، مقداری روی متن های یک توافق احتمالی کار انجام دهند و سپس ما این متن ها را تبادل کنیم. و بعد تاریخ دیگری را برای دور سوم مذاکرات در نظر بگیریم.

عراقچی افزود: هنوز به نقشه راه به آن معنا نرسیده ایم ولی الان تصویر روشن تری داریم که چه کاری باید صورت بگیرد و چه کاری در ادامه مسیر باید انجام شود.

وی ادامه داد: البته هنوز دو طرف مواضعی دارند که نزدیک شدن به همدیگر کار می‌برد ولی حداقل الان یکسری اصول راهنما و راه روشن‌تری داریم که در آن مسیر حرکت کنیم.

عراقچی درباره دور بعد احتمالی گفت: زمان مشخصی تعیین نشد و قرار شد دو طرف روی متن‌های یک توافق احتمالی کار انجام دهند و بعد ما این متن‌ها را تبادل کنیم و بعد از آن تاریخ دیگری را برای دور سوم در نظر بگیریم.

وزیر امور خارجه ایران درباره تدوین نقشه راه احتمالی افزود: نقشه راه به آن معنا نیست ولی الان تصویر روشن‌تری داریم که چه کاری باید صورت بگیرد و چه کاری در ادامه مسیر باید انجام شود.  

عراقچی در پایان گفت: البته هنوز دو طرف مواضعی دارند که نزدیک شدن به همدیکر کار می‌برد ولی حداقل الان یکسری اصول راهنما و راه روشن‌تری داریم که در آن مسیر حرکت کنیم.

دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده در ژنو بعد از حدود سه ساعت و ۳۰ دقیقه رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک، پایان یافت.

این دور از مذاکرات مانند ادوار قبل به‌صورت غیر مستقیم و با میانجی‌گری سلطنت عمان برگزار شد.

از طرف ایران، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان ریاست هیات مذاکره‌کننده را برعهده داشت. استیو ویتکاف نماینده ویژه و جرد کوشنر داماد رئیس جمهوری آمریکا هم در راس هیات آمریکایی حضور داشتند.

دور نخست مذاکرات غیرمستقیم تهران- واشنگتن جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شده بود و در جریان گفت‌وگوها هیات‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا، مجموعه‌ای از نظرات، ملاحظه‌ها و رویکردهای خود را از طریق بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان به یکدیگر منتقل شده بود.

طرفین تاکنون این گفت‌وگوها را «خوب» توصیف و برای تداوم این گفت‌وگوها ابراز تمایل کرده‌ بودند.

جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر، با حداکثر بصیرت، شجاعت و جدیت برای پایان دادن به یک بحران غیرضروری در موضوع هسته‌ای کشورمان، در روند مذاکرات شرکت کرده و اگر طرف آمریکایی آمادگی و جدیت سیاسی برای رسیدن به نتیجه منصفانه و عادلانه داشته باشد، نیل به تفاهم در دسترس خواهد بود.