سعوديها عليرغم بداهت ضرورت حفظ حرمت کعبه و اينکه نبايد ساختماني بلندتر از آن در جوار بيتالله و مشرف به آن ساخته شود، قصر پادشاهي خود در مکه را بر روي کوه کنار کعبه ساختند و سالها از آن براي خوشگذراني و تفاخر استفاده کردند و پس از آن، اهانت خود را در سال 91 با ساخت برجهاي متعدد در اطراف کعبه گسترش دادند
روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله خود، نوشت: سياست شوم تجاريسازي حريم حرم امن الهي و تخريب ميراث اسلامي شهرهاي مقدس مکه و مدينه توسط آل سعود، بار ديگر فاجعهآفرين شد و 110 کشته و بيش از 250 زخمي برجا گذاشت. شامگاه جمعه مسجدالحرام در پي وقوع گرد و غبار همراه با وزش باد، شاهد سقوط يکي از دهها جرثقيل غول پيکري بود که ماههاست خانه خدا را به محاصره خود در آوردهاند. در اين حادثه تاکنون 110 تن از زائران کشته و 250 نفر ديگر زخمي شدهاند که در ميان آنها يک زائر ايراني جان خود را از دست داد و 25 تن ديگر نيز جرو مجروحين هستند. شاهدان عيني تعداد کشته شدگان اين حادثه از مليتهاي مختلف هستند و براي انجام مناسک حج تمتع به مکه مشرف شده بودند، بيش از آمار رسمي عربستان ميدانند و سکوت خبري رسانههاي سعودي را سئوالبرانگيز توصيف ميکنند.
تاکنون هيچ يک از مقامات سعودي واکنشي در اين خصوص از خود نشان نداده و فقط امير مکه زائران را به آرامش دعوت کرده است، درحالي که فيلمها و تصاوير اين فاجعه در سطح گستردهاي در شبکههاي اجتماعي منتشر شده و بازتاب وسيعي داشته است؛ تصاويري که بدنهاي غرق به خون حجاج بيتالله الحرام و ميهمانان خانه خدا را نشان ميدهد که خونهايشان به همراه باران سيل آسائي که در مکه همزمان ميباريد، جوي خون به راه انداخته بود.
برخي رسانههاي دولتي در عربستان هر چند سعي کردهاند دستور تحقيق امير مکه درباره دلايل اصلي بروز فاجعه را برجسته کنند، اما اين امر چيزي از مسئوليت آنان در برابر جان باختگان کم نخواهد کرد و اذهان مسلمانان جهان را بيش از پيش متوجه ساخت و سازهاي شيطاني آل سعود در اطراف اماکن مقدسه شهرهاي مکه و مدينه و تخريب بناهاي اسلامي خواهد کرد.
سالهاست افرادي که به خانه خدا مشرف ميشوند در نگاه اول متوجه توهين بزرگ سعوديها به مقدسترين مکان مسلمانان يعني خانه خدا و حرم امن الهي ميشوند که به نحو غيرقابل تصوري ابهت مسجدالحرام را با ساخت برجهاي مسکوني، دفاتر تجاري و نمايندگيهاي شرکتهاي چند مليتي همراه با نمادهاي شيطاني تحت تاثير قرار دادهاند.
کعبه به عنوان قلبهگاه مسلمانان جهان از جايگاه و تقدس ويژهاي برخوردار است و روح همه مسلمانان به سوي اين مکان، به عنوان محور وحدت مکاني مسلمين جهان پرواز ميکند و با ديدنش اشک شوق بياختيار از چشمانشان سرازير ميشود ولي چند سالي است که رژيم آل سعود با بياحترامي تمام به حرمت آثار و اماکن مقدس، اجازه داده تا جلوههاي مادي و شيطاني بر سر کعبه سايه بيندازند و خانه خدا در ميان برجهاي سر به فلک کشيده، محصور شود.
چند سالي است که وقتي مسلمانان که با هزار اميد و آرزو و پشت سر گذاشتن هزاران کيلومتر راه خود را به مسجدالحرام ميرسانند، در مقابل افق ديدگانشان برجهاي بيقواره و مرتفعي را ميبينند که به همراه جرثقيلهاي بيشمار، خانه خدا را به محاصره در آورده و عرصه را بر قبله گاه مسلمين جهان تنگتر و تنگتر ميکنند.
قبل از اين نيز سعوديها عليرغم بداهت ضرورت حفظ حرمت کعبه و اينکه نبايد ساختماني بلندتر از آن در جوار بيتالله و مشرف به آن ساخته شود، قصر پادشاهي خود در مکه را بر روي کوه کنار کعبه ساختند و سالها از آن براي خوشگذراني و تفاخر استفاده کردند و پس از آن، اهانت خود را در سال 91 با ساخت برجهاي متعدد در اطراف کعبه گسترش دادند و دفاتر و مراکزي را در برجهاي مرتفع مشرف به کعبه ايجاد کردند که محلي براي تجلي نهايت تجمل واشرافيگري هستند و سرمايهداران و ثروتمندان سعودي و چند مليتي را در خود جاي دادهاند.
اين طرح، بخش اول توطئه بود و سعوديها سالهاست توطئه خود را در قالب توسعه مسجدالحرام به مورد اجرا گذاشتهاند، توطئهاي که توسط شرکت انگليسي معماري «اتکينتر» تهيه شده و ظاهراً برج سازي در اطراف کعبه به منظور اسکان زائران در هتلهاي مجلل را در دستور کار دارد ولي در نهايت تغيير بناي کعبه را دنبال ميکند.
از اين جهت بخش اول اين طرح با سرعت تمام در بخش شمال و شمالغربي مسجدالحرام از ابتداي محل سعي صفا و مروه تا انتهاي باب الفتح آغاز و بناها و اماکن مهم اسلامي که نشان دهنده تاريخ اسلام بودند تخريب شدند و ظرفيت طواف کنندگان به حداقل کاهش يافت. بناست در قسمتهاي بعدي اين طرح، هتلهاي مجللي تحت عنوان «ابراج البيت» به ارتفاع 595 متر با بيش از 3 ميليارد دلار هزينه درست و مجاور مسجدالحرام ساخته شوند که ظرفيت اسکان بيش از 100 هزار مسافر را خواهند داشت.
اينکه اين طرحهاي تجاري و سرمايهگذاريهاي کلان اقتصادي با چه هدف و انگيزهاي درحال انجام است، با توجه به ماهيت آل سعود و عقايد انحرافي آنها کاملاً پيداست و مهم اينست که اين طرح را کساني در داخل عربستان مديريت ميکنند که نکات قابل تاملي درباره آنان وجود دارد.
اجراي اين طرح توسط ملک عبدالله پادشاه قبلي عربستان به مجموعه شرکتهاي متعلق به خا نواده بن لادن واگذار شده بود که بخش قابل توجهي از منافع آن مستقيماً به دربار سعودي اختصاص داشت ولي با روي کار آمدن سلمان عبدالعزيز، وي پنج ماه پس از قبضه کردن قدرت در عربستان دستور اجراي دورباره اين طرح به ظاهر توسعه حرم، ولي در حقيقت برج سازيها و تخريب هيبت و شکوه قبلهگاه مسلمانان جهان را صادر کرده و مديريت جديد آن را به شرکت «نسما» متعلق به محمد بن سلمان وليعهد و وزير دفاع اين کشور منتقل کرد و به اين ترتيب اين شرکت همه طرحهاي توسعه را دردست گرفت.
به عبارت ديگر، اين فاجعه را بايد به حساب وليعهد عربستان گذاشت که مديريت تجاوز به يمن را نيز برعهده دارد و به عنوان خادم حرمين شريفين مردم بيدفاع يمن را قتل عام کرده و به ماههاي حرام و فرياد استغاثه زنان و کودکان بيدفاع يمني نيز توجه نکرده و تعطيلات تابستاني خود را در سواحل فرانسه و اسپانيا ميگذراند.
گرچه مقامات سعودي فاجعه کشته شدن زائران خانه خدا را يک حادثه طبيعي و نتيجه بلايايي طبيعي دانستهاند، ولي قطعاً نميتوانند خود را از جناياتي که نزديک 6 ماه است عليه مردم يمن مرتکب ميشوند تبرئه کنند و قهر الهي را که در پشت اين صحنه قرار دارد ناديده بگيرند.
براستي استفاده از جرثقيلهاي چند ده تني بر فراز مسجدالحرام و روي سر هزاران هزار زائري که در پرازدحامترين ايام تشرف براي انجام اعمال حج تمتع به حرم امن الهي مشرف شدهاند و درحال طواف هستند، چيزي جز بيتدبيري و بيکفايتي است؟ اين حادثه دردناک بار ديگر ثابت کرد که آل سعود توانايي مديريت حرمين شريفين را ندارند و با سياستهاي خود، به جايگاه والاي اين مقدسترين اماکن اسلامي لطمه ميزنند.
∎