شناسهٔ خبر: 77091467 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

رحیمی: با کمترین بودجه فیلم دفاع مقدسی ساختیم

کارگردان فیلم سینمایی «آن‌دو» با بیان اینکه با کمترین بودجه فیلم دفاع مقدسی ساختیم، گفت: شهید ظفر خالدی خردسال‌ترین شهید دفاع مقدس است که به‌صورت داوطلبانه به جبهه رفت و به شهادت رسید. با وجود اینکه فیلم در ژانر کودک ساخته شده و تلاش کردیم کمتر وارد فضای مستقیم جنگ شویم، اما ناگزیر بودیم شهادت این شهید را نیز به تصویر بکشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «آن‌دو» به عنوان دومین نشست روز دهم جشنواره ملی فیلم فجر، با حضور مرتضی رحیمی کارگردان، علیرضا سبط‌ احمدی تهیه‌کننده، مهدی سجادپور نویسنده و با اجرای سونیا پوریامین در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

مرتضی رحیمی، کارگردان فیلم، با تسلیت وقایع دی‌ماه و در توضیح فضای کودکانه اثر اظهار کرد: شهید ظفر خالدی خردسال‌ترین شهید دفاع مقدس است که به‌صورت داوطلبانه به جبهه رفت و به شهادت رسید. با وجود اینکه فیلم در ژانر کودک ساخته شده و تلاش کردیم کمتر وارد فضای مستقیم جنگ شویم، اما ناگزیر بودیم شهادت این شهید را نیز به تصویر بکشیم. از نظر بودجه با محدودیت‌های جدی مواجه بودیم و اگر کم‌کاری‌ای صورت گرفته، عذرخواهی می‌کنیم.

علیرضا سبط‌احمدی، تهیه‌کننده فیلم، درباره تأمین هزینه‌های تولید گفت: ۵۰ درصد بودجه فیلم از سوی یک نهاد تأمین شد و مابقی را خودمان تقبل کردیم.

وی ادامه داد: هنوز هم در تمام دنیا، از اروپا تا آمریکا، درباره جنگ جهانی دوم فیلم ساخته می‌شود. آیا ما نباید مهم‌ترین اتفاق تاریخ معاصر خود را برای نسل‌های جدید روایت کنیم؟ رزمندگان ما هشت سال صادقانه در برابر دشمن ایستادند و این موضوع کلیشه نیست. مهم‌ترین نکته، آسیب‌دیدن زنان و کودکان در جنگ است؛ چراکه نخستین قربانیان هر جنگی، فارغ از نگاه سیاسی و اعتقادی، همین قشر هستند و نمی‌توان رشادت‌های فرزندان این سرزمین را نادیده گرفت.

رحیمی با تأکید بر هویت بومی فیلم افزود: به‌عنوان یک لر تلاش کردم اثری درباره شهدای سرزمینم بسازم؛ شهدایی که هویت و شناسنامه مشخص دارند. ما با بودجه محدود و سرمایه شخصی فیلم دفاع مقدسی ساختیم و انتقاد باید متوجه کسانی باشد که با بودجه‌های کلان دولتی آثار بی‌کیفیت تولید می‌کنند.

وی تصریح کرد: نوجوانان امروز با گذشته تفاوت دارند و ما تلاش کردیم علاوه بر زنده نگه داشتن یاد شهدا، بر نسل جدید، به‌ویژه کودکان و نوجوانان، تأثیرگذار باشیم.

مهدی سجادپور، نویسنده فیلم، نیز گفت: هدف ما ساخت فیلمی درباره شهدای خردسال و بختیاری بود و ایده اولیه از زندگی شهید ظفر خالدی شکل گرفت. پیش‌تر ایده‌ای درباره شهید نوجوان علی لندی داشتیم که به دلایلی محقق نشد و در ادامه به دنبال نمونه‌ای در دوران دفاع مقدس رفتیم. شهید خالدی در سن واقعی ۱۱ سال و شش ماهگی عازم جبهه شد.

سبط‌ احمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حواشی بین‌المللی دوران جنگ گفت: در آن سال‌ها ایران در مجامع بین‌المللی به کودک‌سربازی متهم می‌شد، به همین دلیل در فیلم به‌صورت صریح به سن این شهید نوجوان اشاره نکرده‌ایم.

وی درباره حضور فیلم در جشنواره فجر نیز اظهار کرد: وظیفه فعالان فرهنگی همسویی با درد جامعه و درک آن است. اگر این درک وجود نداشته باشد، دیگر نمی‌توان نام فعالیت فرهنگی بر آن گذاشت. امروز اینجا محل جشن و تفریح نیست؛ بلکه فرصتی است برای مرور حاصل یک سال تلاش.

این تهیه‌کننده در پایان گفت: هرچقدر هم فیلم بسازیم، دین خود را به شهدا ادا نکرده‌ایم. فارغ از هر گرایش سیاسی، باید حرمت کسانی که جان خود را برای ایران فدا کردند حفظ شود و قطعاً علاقه‌مندم بار دیگر به آن دوران بپردازم.

رحیمی نیز در سخنان پایانی تأکید کرد: شهید خالدی‌ها رفتند تا چنین اتفاقاتی در کشور رخ ندهد. همه ما داغداریم، اما با وجود این شرایط، یک سال با انگیزه کار کردیم و پیش از این حوادث در جشنواره ثبت‌نام کرده بودیم. حضور ما برای دیدن نتیجه تلاش یک‌ساله‌مان در کنار دیگر آثار بود.

انتهای پیام/ 121