شناسهٔ خبر: 77057099 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر آب و خاک قم:

۱۲۳۷ هکتار سامانه‌های نوین آبیاری در قم اجرا شد

قم - ایرنا - مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی یک‌سال گذشته با هدف بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی، سامانه‌های نوین آبیاری شامل طرح‌های آبیاری تحت فشار و کم‌فشار در سطح یک‌هزار و ۲۳۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان با اعتبار یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اجرا شد.

صاحب‌خبر -

محمد حسین احمدپور روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: از دهه فجر سال گذشته تا دهه فجر امسال،‌ اقدام‌های گسترده‌ای برای مدیریت هرچه بهتر منابع آبی در بخش کشاورزی قم صورت گرفته‌ و این روند با همکاری بهره‌برداران با سرعت بیشتری ادامه می‌یابد، تا حدی که سامانه‌های نوین آبیاری در تمامی عرصه‌های کشاورزی استان که امکان استفاده از این روش را دارد،‌ اجرا شود.

وی افزود: همچنین در این مدت مطالعات خاک شناسی در اراضی کشاورزی استان برای تعیین میزان مصرف کود و مواد مغذی و مشخص نمودن محدودیت‌ها و کمبودهای خاک در سطح یک‌هزار و ۷۵۰ هکتار با اعتبار هزینه شده به مبلغ بیش‌از پنج میلیارد ریال اجرا شد.

وی ادامه داد: توسعه و ایجاد شبکه‌های آبیاری در پایاب سدهای استان در راستای افزایش راندمان انتقال آب و جلوگیری از تلفات آب در مسیر انتقال و بهینه سازی توزیع و مصرف آب به‌طول ۲.۵ کیلومتر با اعتبار هزینه شده به میزان ۱۵۰ میلیارد ریال از دیگر اقدام‌های انجام شده در مدیریت آب و خاک استان است.

احمدپور گفت: همچنین اجرای پوشش انهار سنتی ( جدول گذاری و بتن پارچه‌ای) به‌طول ۱۰ کیلومتر در راستای افزایش راندمان انتقال آب و جلوگیری از تلفات آب در مسیر انتقال و بهینه سازی توزیع و مصرف آب با اعتبار هزینه شده به میزان ۲۵۰ میلیارد ریال و نیز بازسازی و مرمت قنات‌های استان شامل لایروبی، کول گذاری، ریزش برداری و سایر عملیات مرسوم در آن‌ها با هدف افزایش آبدهی قنات و حفظ کشاورزی پایدار در اراضی زیردست به تعداد ۹ رشته و به‌طول حدود ۹ کیلومتر با اعتبار هزینه شده به مبلغ ۱۳۵ میلیارد ریال طی مدت یاد شده انجام شد.

گفتنی است توانایی تولید و تامین محصولات غذایی مورد نیاز مردم از مهمترین وظایف بخش کشاورزی می‌باشد و مسئولان جهاد کشاورزی قم بارها بر روی این موضوع تاکید کرده‌اند که از همه امکانات موجود برای حفاظت و پایداری امنیت غذایی مردم استان استفاده می‌کنند.

بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.