شناسهٔ خبر: 77033835 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

الگوی پیشرفت کشور در مردم‌سازی و محوریت مسجد است

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با تأکید بر اینکه الگوی پیشرفت کشور در مردم‌سازی و محوریت مسجد است، گفت: بدون مشارکت سازمان‌یافته مردم و فعال شدن مساجد به‌عنوان پایگاه‌های اجتماعی، مشکلات اقتصادی، فرهنگی و مدیریتی کشور حل نخواهد شد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در نشست فعالان فرهنگی جنوب شرق استان تهران روز جمعه ۱۷ بهمن در سالن جلسات تبلیغات اسلامی ورامین با بیان اینکه الگوی پیشرفت کشور در مردم‌سازی و محوریت مسجد است، اظهار کرد: تجربه بیش از چهار دهه پس از انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که اتکای صرف به ساختارهای رسمی مانند دولت، مجلس و قوه قضاییه، برای اداره مطلوب جامعه و تحقق پیشرفت پایدار کافی نیست.

وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه‌های امنیتی و عبور از بحران‌ها افزود: در موضوع امنیت، دفاع مقدس و مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی، الگوهای مردمی از جمله بسیج و کمیته‌های انقلاب اسلامی نقش تعیین‌کننده‌ای داشتند و همین الگوها نشان می‌دهد که مردم‌سازی می‌تواند مشکلات بزرگ کشور را حل کند.

پناهیان با مقایسه الگوهای توسعه در جهان تصریح کرد: الگوهای دیکتاتوری، سرمایه‌سالارانه یا تک‌حزبی که در برخی کشورهای شرق و غرب اجرا شده‌ با مبانی انقلاب اسلامی و کرامت انسانی سازگار نیستند و جمهوری اسلامی ناگزیر است بر اساس هویت و ظرفیت‌های بومی خود، مسیر متفاوتی را انتخاب کند.

الگوی پیشرفت کشور در مردم‌سازی و محوریت مسجد است

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انقلاب اسلامی از ابتدا دارای الگوی مشخص اداره و پیشرفت بوده است، گفت: امام خمینی(ره) الگوی مردم‌سالاری دینی را مطرح کردند؛ الگویی که در آن، قدرت به جای تمرکز در دست دولت‌ها یا سرمایه‌داران در اختیار مردم مؤمن و سازمان‌یافته قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: بسیاری از پیشرفت‌های کشور در حوزه‌هایی مانند صنایع دفاعی، فناوری موشکی، نانو و برخی حوزه‌های علمی، خارج از روال‌های صرفاً اداری و بروکراتیک و با تکیه بر هسته‌های مردمی، جهادی و شبکه‌ای محقق شده است که این تجربه‌ها مؤید آن است که الگوی پیشرفت کشور در مردم‌سازی و محوریت مسجد است.

پناهیان با تأکید بر نقش محوری مسجد خاطرنشان کرد: مسجد نباید صرفاً محل عبادت باشد، بلکه باید به پایگاه اداره محله، حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سامان‌دهی ظرفیت‌های مردمی تبدیل شود.

الگوی پیشرفت کشور در مردم‌سازی و محوریت مسجد است

این استادحوزه گفت: شبکه‌سازی مساجد می‌تواند در حوزه‌هایی مانند کارآفرینی، توزیع کالا، حمایت اجتماعی، بیمه و کاهش فساد نقش مؤثری ایفا کند.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب افزود: مردم باید در تصمیم‌گیری‌های محلی، نظارت بر عملکرد مدیران و حتی اجرای بخشی از امور اجرایی نقش مستقیم داشته باشند و مساجد می‌توانند حلقه‌های میانی تحقق این مشارکت باشند.

این سخنران با انتقاد از نگاه صرفاً مطالبه‌گرانه نسبت به دولت‌ها گفت: انتقاد و مطالبه‌گری لازم است، اما اگر مردم خود وارد میدان عمل نشوند، حتی با بهترین قوانین و مدیران نیز مشکلات کشور حل نخواهد شد.

پناهیان در پایان تأکید کرد: فعال‌سازی مساجد و اتصال آن‌ها در قالب شبکه‌های مردمی می‌تواند قدرت اجتماعی لازم برای اداره بهتر کشور، کاهش آسیب‌های اجتماعی و تحقق پیشرفت واقعی و پایدار را فراهم کند.

انتهای پیام