شناسهٔ خبر: 77032377 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شب متفاوت جشنواره فجر در قم؛ از استقبال مردمی «غوطه‌ور» تا نمایش عربی «سرزمین فرشته‌ها»

قم – ایرنا – دومین شب اکران فیلم‌های چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در قم، شبی متفاوت و متنوع را برای علاقه‌مندان سینما رقم زد؛ که از یک‌سو با استقبال چشمگیر مخاطبان از فیلم «غوطه‌ور» ساخته حجت‌الاسلام جواد حکمی همراه بود و از سوی دیگر، نمایش فیلم عربی‌زبان «سرزمین فرشته‌ها» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا، حضور پررنگ عرب‌زبانان را به سالن‌های سینما کشاند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز جمعه ایرنا، در دومین شب این رویداد سینمایی ، چهار فیلم «غوطه‌ور»، «تقاطع نهایی»، «سرزمین فرشته‌ها» و «آن دو» در سینما تربیت و پردیس سینمایی بازارشهر قم به روی پرده رفت.

سینما تربیت در نخستین سانس خود میزبان فیلم سینمایی «غوطه‌ور» به کارگردانی حجت‌الاسلام جواد حکمی، روحانی فیلمساز قمی بود؛ فیلمی که با استقبال قابل توجه تماشاگران، تمامی صندلی‌های سالن اصلی و بخش زیادی از بالکن این سینما را به خود اختصاص داد و به پرتماشاگرترین فیلم شب دوم جشنواره در قم تبدیل شد.

«غوطه‌ور» داستان پلیسی را روایت می‌کند که از هویت قاتل و آدم‌ربای پرونده مطلع است، اما به دلایلی امکان اثبات آن را ندارد. کارگردان در این اثر، ایده‌ای اجتماعی را در بستر یک روایت معمایی و در حاشیه خطوط قرمز دنبال کرده و در کنار آن، به برخی بحران‌های اخلاقی و اجتماعی نیز پرداخته است. با این حال، هرچند فیلم در طرح ایده جسارت دارد، اما به دلیل ضعف انسجام فیلمنامه، بیش از آنکه به اثری کامل و پخته تبدیل شود، در سطح ایده باقی می‌ماند و در اجرا، شخصیت‌پردازی و روایت داستان، انتظارات را برآورده نمی‌کند.

شب متفاوت جشنواره فجر در قم؛ از استقبال مردمی «غوطه‌ور» تا نمایش عربی «سرزمین فرشته‌ها»

دومین فیلم اکران‌شده در سینما تربیت، «تقاطع نهایی» به کارگردانی سعید جلیلی بود؛ فیلمی که داستان سه زن درگیر در یک پرونده قتل را روایت می‌کند. اگرچه فیلمساز در هدایت بازیگران و کارگردانی تلاش قابل قبولی داشته، اما ضعف فیلمنامه و ناتوانی در خلق موقعیت‌های دراماتیک مؤثر، مانع از همراهی کامل مخاطب می‌شود و تعلیق ایجادشده نیز به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

در سانس نخست پردیس سینمایی بازارشهر، فیلم «سرزمین فرشته‌ها» ساخته بابک خواجه‌پاشا به نمایش درآمد؛ اثری که با استقبال مخاطبان همراه بود. نکته قابل توجه این اکران، حضور پرشمار عرب‌زبانان در سالن سینما بود؛ حضوری که با توجه به عربی‌بودن زبان فیلم، استفاده از بازیگران غیرایرانی، ساختار روایت و لحن شاعرانه اثر، ظرفیت‌های آن برای حضور در بازارهای منطقه‌ای و کشورهای عربی را برجسته می‌کند.

«سرزمین فرشته‌ها» روایت تلاش یک معلم مدرسه برای نجات جان چند کودک در زیر بمباران غزه است و کارگردان کوشیده با زبانی شاعرانه و انسانی، بخشی از رنج خاموش و کمتر دیده‌شده زنان و کودکان فلسطینی را به تصویر بکشد. هرچند این فیلم به‌عنوان اثری در ادای دین به کودکان جنگ‌زده قابل توجه است، اما به باور منتقدان، ضعف روایت و قصه‌گویی باعث شده بار اصلی اثر بر دوش تصویرسازی و نمادپردازی قرار گیرد. در عین حال، نورپردازی، استفاده هوشمندانه از نور و سایه، بازی قابل قبول بازیگران به‌ویژه کودکان، پرهیز از دیالوگ‌های کلیشه‌ای و ترکیب‌بندی دقیق تصاویر، از نقاط قوت این اثر به شمار می‌رود.

در سانس دوم پردیس سینمایی بازارشهر نیز فیلم «آن دو» به کارگردانی مرتضی رحیمی روی پرده رفت؛ فیلمی که به زندگی شهید ظفر خالدی، یکی از خردسال‌ترین شهدای کشور می‌پردازد، اما در مجموع اثری متوسط ارزیابی می‌شود و در جلب رضایت گسترده مخاطبان چندان موفق عمل نمی‌کند.

گفتنی است، فیلم‌های چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، از ۱۵ تا ۲۲ بهمن‌ماه در پردیس سینمایی بازارشهر و سینما تربیت قم به نمایش درمی‌آید.