شناسهٔ خبر: 77032011 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بین الملل

ترامپ: پایان جنگ اوکراین نزدیک است | باید با روسیه به توافق هسته‌ای جدید برسیم | حماس باید خلع سلاح شود

رئیس جمهور آمریکا که از ابتدای دور دوم ریاست جمهوری خود وعده پایان جنگ اوکراین را داده است، باز هم مدعی شد که طرفین به پایان جنگ نزدیک شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ترامپ گفت: اوکراین و روسیه به دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ نزدیک شده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «ما سخت تلاش می‌کنیم تا به این جنگ به‌طور کامل پایان دهیم. ما خیلی به انجام این کار نزدیک شده‌ایم. تقریباً آن را تمام کرده‌ایم.»

ترامپ درباره ونزوئلا نیز، گفت: آنها تقریبا بیش از هر کشور دیگری نفت دارند، به‌جز ما و اگر نفت ما و آنها را با هم حساب کنید، در مجموع ۶۸ درصد نفت جهان را در اختیار داریم.

رئیس جمهور آمریکا افزود: آمریکا تولید نفت خود را به سطوح بی‌سابقه‌ای افزایش می‌دهد.

وی همچنین بار دیگر بر خلع سلاح حماس تاکید کرد و گفت: حماس به ما کمک کرد آخرین اسیر اسرائیلی را به (رژیم) اسرائیل بازگردانیم و اکنون باید سلاح خود را زمین بگذارد.

ترامپ در ادامه همچنین دموکرات‌ها را مورد انتقاد قرار داد و به جو بایدن رئیس جمهور پیشین آمریکا حمله کرد و افزود: «او بدترین رئیس‌جمهور است که داشته‌ایم. اصلا حواسش نبود رئیس‌جمهور است بنابراین این حرف من را هم به خودش نمی‌گیرد.»

وی گفت: «خوشبختانه بایدن اصلا سر در نمی‌آورد من چه می‌گویم. هم اکنون ما را تماشا می‌کند و از چیزی که گفتم خوشحال است. مملکت ما را این آدم اداره می‌کرد!»

ترامپ همچنین با تمجید از خود افزود: «من در هواپیما نمی‌خوابم، دوست ندارم در هواپیما بخوابم. من دوست دارم از پنجره به بیرون نگاه کنم، به دنبال موشک و دشمنان بگردم.»

رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت که از عدم شرکت در مراسم دعای ملی به دلیل «خشم الهی» هراس دارد.

وی توضیح داد: «فکر می‌کنم تقریبا همیشه شرکت کرده‌ام. رد کردن این مراسم سخت است. من جرات رد کردن آن را ندارم. می‌ترسم حضور نداشته باشم.»

رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا در ادامه دموکرات‌ها را مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که نمی‌داند چگونه یک «شخص با ایمان» می‌تواند به یک دموکرات رای دهد.

ترامپ همچنین در خصوص مسیحیان افزود: وقتی مسیحیان مورد حمله قرار می‌گیرند، می‌دانید که افراد مسئول این حملات مورد حمله خشونت‌آمیز و وحشیانه من قرار خواهند گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت که اظهارنظرهای قبلی‌ او مبنی بر ایکه شاید به بهشت نرود، در واقع شوخی بوده است.

ترامپ درباره بهشت افزود: «واقعا فکر می‌کنم احتمالا باید وارد بهشت شوم یعنی من نمونه کاملی نیستم، اما کارهای خیلی خوبی برای آدم‌های کاملاً خوب انجام داده‌ام.»

به جای تمدید «استارت نو» باید روی معاهده جدیدی کار کنیم

رئیس جمهور آمریکا امروز پنجشنبه در شبکه اجتماعی خود تروث سوشال نوشت: ایالات متحده قدرتمندترین کشور جهان است. من در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌ خود، ارتش را به‌طور کامل بازسازی کردم از جمله ساخت و نوسازی بسیاری از تسلیحات هسته‌ای جدید. همچنین نیروی فضایی را اضافه کردم و اکنون نیز بازسازی ارتش‌ را در سطوحی بی‌سابقه ادامه می‌دهم.

ترامپ افزود: ما حتی در حال افزودن ناوهای جنگی هستیم که صد برابر قدرتمندتر از ناوهایی هستند که در دوران جنگ جهانی دوم در دریاها می‌گشتند مانند آیووا، میسوری، آلاباما و بقیه.

وی سپس با طرح ادعاهای خود درباره پایان دادن به جنگ‌ها و در حالیکه واشنگتن به همراه رژیم صهیونیستی به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران در ژوئن ۲۰۲۵ حمله کرد، مدعی شد: من مانع از آغاز جنگ‌های هسته‌ای در سراسر جهان میان پاکستان و هند، ایران و (رژیم) اسرائیل و روسیه و اوکراین شده‌ام.

رئیس جمهور آمریکا افزود: به‌جای تمدید «استارت نو» (یک توافقنامه بد مذاکره شده توسط ایالات متحده که علاوه بر همه چیز، به شدت نقض می‌شود) باید از کارشناسان هسته‌ای‌ خود بخواهیم روی پیمانی جدید، بهتر و نوسازی‌شده کار کنند که بتواند برای مدت طولانی در آینده پایدار بماند.

پیمان استارت نو سقفی برای تعداد کلاهک‌های هسته‌ای قابل استقرار آمریکا و روسیه بر روی زیردریایی‌ها، موشک‌ها و بمب‌افکن‌ها تعیین می‌کند و شامل سازوکارهای مهم ایجاد شفافیت است.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه پیش‌تر پیشنهاد تمدید کوتاه‌مدت این پیمان را مطرح کرده بود اما وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه در بیانیه‌ای به‌شدت انتقادی اعلام کرد که «ایده‌های ما عمداً بی‌پاسخ گذاشته شده است.»

نخست‌وزیر مجارستان دوست واقعی من است

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه با اشاره به «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «من با افتخار از ویکتور برای انتخابات در سال ۲۰۲۲ حمایت کردم و مفتخرم که دوباره این کار را انجام می‌دهم.»

دونالد ترامپ,رئیس جمهور آمریکا

ترامپ در ادامه تاکید کرد: «ویکتور اوربان یک دوست واقعی، مبارز و برنده است و حمایت کامل و قاطع من را برای انتخاب مجدد به‌عنوان نخست‌وزیر مجارستان دارد.»

مجارستان انتخابات پارلمانی بعدی خود را در تاریخ ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین ماه) برگزار خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در پست دیگری در شبکه اجتماعی تروث سوشال با اشاره به گفت‌وگو با «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا درباره جزیره  دیه‌گو گارسیا ـ جایی که یک پایگاه نظامی آمریکا در آن قرار دارد ـ گفت: «من مذاکرات بسیار سازنده‌ای با نخست وزیر استارمر در مورد جزیره دیه‌گو گارسیا داشته‌ام.»

ترامپ افزود: «این جزیره محل استقرار یک پایگاه نظامی بزرگ ایالات متحده است که از نظر راهبردی در وسط اقیانوس هند قرار دارد و بنابراین برای امنیت ملی ایالات متحده از اهمیت بالایی برخوردار است.»

ترامپ درباره به خطر افتادن نیروهای آمریکایی در جزیره دیه گو گارسیا هشدار داد

ترامپ در شبکه اجتماعی خود نوشت: این جزیره محل استقرار یک پایگاه بزرگ نظامی آمریکا است که به‌طور راهبردی در میانه اقیانوس هند قرار دارد و از این‌رو برای امنیت ملی آمریکا اهمیت بسیار بالایی دارد.

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: ما قدرتمندترین ارتش جهان را در اختیار داریم. عملیات‌های نظامی ما در طول سال گذشته به دلیل قدرت نیروهای رزمی‌، توانمندی مدرن تجهیزات‌ ما و بسیار مهم‌تر موقعیت راهبردی پایگاه‌های نظامی‌ ما برای استقرار، پشتیبانی و دلایل دیگر موفق بوده‌اند.

وی افزود: می‌دانم که توافقی که نخست‌وزیر انگلیس انجام داده است به گفته بسیاری، بهترین توافقی بوده که می‌توانست انجام دهد. با این حال، اگر قرارداد اجاره در آینده به هر دلیلی از هم بپاشد، یا اگر کسی عملیات‌ها و نیروهای آمریکا در پایگاه ما را تهدید یا به خطر بیندازد، من حق تامین امنیت نظامی و تقویت حضور آمریکا در دیه گو گارسیا را محفوظ می‌دانم.

وی تصریح کرد: باید روشن باشد که من هرگز اجازه نخواهم داد حضور ما در پایگاهی به این مهمی با ادعاهای ساختگی یا اظهارات بی اساس زیست‌محیطی تضعیف یا تهدید شود.

دیه‌ گو گارسیا در اقیانوس هند، بزرگ‌ترین جزیره در مجمع‌الجزایر چاگوس است که بخشی از قلمرو انگلیس به شمار می‌رود. این جزیره از سال ۱۹۶۶ میلادی به مدت پنجاه سال به اجاره ارتش آمریکا درآمده ‌و یکی از مهمترین پایگاه‌های فرامرزی ارتش آمریکا است.

دولت انگلیس پیشتر با امضای توافقی جنجالی، حاکمیت بر مجمع‌الجزایر راهبردی چاگوس در اقیانوس هند را به کشور موریس واگذار کرد؛ اقدامی که در نگاه نخست با هدف حفظ پایگاه نظامی دیه‌ گو گارسیا انجام شده است اما در واقع می‌تواند به‌ عنوان نمادی از افول موقعیت استعماری انگلیس ارزیابی شود.

کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرده بود که این توافق «در راستای منافع ملی» و برای تضمین ادامه فعالیت پایگاه مشترک انگلیس و آمریکا در جزیره دیه‌ گو گارسیا امضا شده است.

مطابق این توافق، لندن ضمن واگذاری حاکمیت به موریس، متعهد به پرداخت سالانه ۱۰۱ میلیون پوند برای اجاره مجدد پایگاه طی ۹۹ سال آینده شده؛ رقمی که در مجموع بیش از سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون پوند از بودجه دفاعی کشور را به خود اختصاص خواهد داد.