شناسهٔ خبر: 77012530 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

حجت الاسلام جعفری در گفت‌وگو با تقریب:

جامعه بدون فرهنگ مهدوی به ظهور نمی‌رسد

یک استاد حوزه با تأکید بر اینکه "جامعه بدون فرهنگ مهدوی به ظهور نمی‌رسد"، سه ویژگی کلیدی خانواده‌های منتظر را تشریح کرد: امیدآفرینی، تربیت سربازان امام زمان(عج) و هدف‌گذاری فرامادی برای زندگی.

صاحب‌خبر -
حجت‌الاسلام جعفری، استاد حوزه علمیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تقریب، به مناسبت سالروز میلاد باسعادت منجی بشریت حضرت مهدی(عج)، به تشریح ویژگی‌های خانواده‌های مهدوی پرداخت و نقش محوری آنان در بسترسازی برای ظهور را مورد بررسی قرار داد.

وی با اشاره به اهمیت «امید» به عنوان یکی از ارکان اصلی خانواده مهدوی، اظهار داشت: اعضای چنین خانواده‌هایی باید امید به فرج را در دل خود زنده نگه دارند و این امید را به فرزندان نیز منتقل کنند. به عنوان مثال، در مواجهه با مشکلات و کاستی‌های جامعه، به فرزندان بیاموزند که با ظهور حضرت ولی عصر(عج)، این مسائل به فضل الهی برطرف خواهد شد.

این استاد حوزه با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی معارف مهدوی در محیط خانه، پیشنهاد کرد: خانواده‌ها می‌توانند با نصب تابلوی نام مقدس امام زمان(عج) و پاسخ به پرسش‌های فرزندان دربارهٔ ایشان، زیبایی‌های دوران ظهور را برای آنان ترسیم کرده و روح انتظار را در کانون خانواده احیا کنند.

حجت‌الاسلام جعفری «هدفمندی» را نیز از دیگر شاخصه‌های خانواده‌های مهدوی برشمرد و تصریح کرد: اگرچه تأمین نیازهای مادی فرزندان امری لازم است، اما هدف غایی چنین خانواده‌هایی فراتر از این موارد و معطوف به «تربیت سربازان امام زمان(عج)» است. لذا تمام جهت‌گیری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها باید در این مسیر قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به تأثیر سبک زندگی بر تحقق جامعه منتظر، افزود: اگر سبک زندگی ما مهدوی باشد، همه ابعاد زندگی از ازدواج و تحصیل تا مهمانی‌ها و معاشرت‌ها، رنگ و بوی امام زمانی خواهد گرفت. به عنوان نمونه، یک خانواده مهدوی در انتخاب مدرسه، علاوه بر تحصیلات متعارف، به تربیت حافظ قرآن توجه می‌کند؛ یا به جای تهیه گوشی‌های گرانقیمت با دسترسی نامحدود به شبکه‌های خارجی، به دنبال ایجاد شادی و نشاط حقیقی برای فرزندان خود است.

این کارشناس مذهبی با هشدار نسبت به آسیب‌های شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های خارجی، خاطرنشان کرد: این پلتفرم‌ها به‌راحتی محتوای ارزشی مانند تصاویر شهید حاج قاسم سلیمانی یا مقام معظم رهبری را حذف می‌کنند، اما در عین حال هزاران محتوای خشونت‌آمیز و ضداخلاقی را بدون محدودیت ارائه می‌دهند.

حجت‌الاسلام جعفری در بخش دیگری از سخنان خود، بر تشویق فرزندان به تحصیل در حوزه‌های علمیه تأکید و تصریح کرد: حوزه‌های علمیه خانه امام زمان(عج) هستند و جامعه امروز نیازمند افرادی است که بتوانند آموزه‌های مهدوی را فراگرفته و به جامعه انتقال دهند؛ زیرا بدون آشنایی جامعه با فرهنگ ظهور، تحقق عصر فرج امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی در پایان با ذکر نمونه عملی زندگی منتظرانه، به خاطره‌ای از شهید حجت‌الاسلام مصطفی ردانی‌پور اشاره کرد: این شهید بزرگوار که در ۲۵ سالگی به درجه رفیع شهادت نائل آمد، در مراسم ازدواج خود، علاوه بر دعوت از بستگان، کارت دعوتی نیز خطاب به حضرت فاطمه زهرا(س) نگاشت و در حرم حضرت معصومه(س) قرار داد. وی پس از رویایی صادقه که در آن حضرت زهرا(س) به عروسی‌اش تشریف فرما شدند، از شهادت خود آگاه گشت و پس از سه روز، در جبهه جنگ به ملکوت اعلی پیوست.
این روایت، تجلی عملی سبک زندگی مهدوی و نگاهی فرامادی به مقوله ازدواج و تکلیف‌گرایی در سایه ولایتمداری است.

انتهای پیام/