شناسهٔ خبر: 76994967 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

آغاز یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های فوتسال آسیا با جدال رقبای سنتی

مقابل ازبک‌ها یک برد دیگر می‌خواهیم

عبور از سد رقیب سنتی، تیم‌ملی فوتسال را یک قدم به جام قهرمانی نزدیک می‌کند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: عبور از سد رقیب سنتی، تیم‌ملی فوتسال را یک قدم به جام قهرمانی نزدیک می‌کند.
 مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا صبح امروز (۹:۳۰) با جدال ایران – ازبکستان در اندونزی آغاز می‌شود و شاگردان وحید شمسایی برای کسب چهارمین برد متوالی هم باید برتری خود را به حریف دیکته کنند و هم مجبورند با شرایط بد سالن مسابقه بسازند. 
هشت تیم برتر قاره‌کهن کماکان برای صعود به فینال تلاش می‌کنند. در بین ایران، ازبکستان، تایلند، عراق، ژاپن، افغانستان، اندونزی و ویتنام بدون‌شک افغانستان تیم شگفتی‌ساز این دوره است. کویت و افغانستان با ۱۲ گل زده بهترین خط حمله و تایلند هم تنها با یک گل خورده بهترین خط دفاع رقابت‌ها را در اختیار دارد. 

 صعود مقتدرانه
فوتسالیست‌های کشورمان اهمیت بازی آخر مرحله گروهی را به خوبی می‌دانستند. صدرنشینی در گروه D و صعود با ۹ امتیاز، در مراحل حذفی ایران را در مسیر آسان‌تری قرار می‌داد. خوشبختانه در مصاف با افغانستان همه چیز خوب پیش رفت و پیروزی ۵ بر ۲ ما به ثبت رسید. سهمیه اول گروه از آن ایران شد و این افغان‌ها بودند که با شش امتیاز به‌عنوان تیم دوم راهی یک‌چهارم نهایی شدند. پیروزی ۴ بر یک مقابل مالزی و عبور از سد عربستان با دو گل، نتایج دو بازی اول تیم کشورمان در این رقابت‌ها بود. 
در صورت موفقیت مقابل ازبکستان، برنده دیدار تایلند – عراق حریف بعدی ما در نیمه‌نهایی آسیا می‌شود. 

 تقابل سنتی
جدال دوباره با ازبک‌ها در این مرحله سختی‌ها خودش را دارد. فوتسال ایران سال‌هاست با ازبکستان رقابت می‌کند. آشنایی هر دو تیم نسبت به هم کار مربیان را سخت کرده است. با این‌حال فوتسالیست‌های ما در سال‌های اخیر چند باری از سد تیم‌ملی ازبکستان گذشته و این‌بار نیز برای ثبت یک پیروزی دیگر به میدان می‌روند. در جام‌جهانی ۲۰۲۱ ایران و ازبکستان در یک‌هشتم نهایی سد راه هم شدند و پیروزی ۹ بر ۸ ایران را به مرحله بعد فرستاد. در تورنمنت کافا دو سال پیش نیز برد ۵ بر صفر از آن تیم کشورمان شد. عنوان قهرمانی دوره گذشته تیم‌ملی در جام ملت‌های ۲۰۲۴ نیز در حالی به دست آمد که ملی‌پوشان ما در نیمه‌نهایی ازبک‌ها را کنار زدند. آبان‌ماه امسال و در جریان بازی‌های کشور‌های اسلامی ازبک‌ها باز هم مقابل ایران بازنده شدند (۴ بر ۲).
حریف سنتی پشت‌سر ژاپن قرار گرفت و امیدوار به شکست تیم کشورمان است. ازبک‌ها برخلاف ایران تنها یک برد در مرحله گروهی به دست آوردند، در مصاف با تاجیکستان با تساوی بدون گل متوقف شدند، استرالیا را ۴ بر ۲ بردند و ۲ بر یک به ژاپن باختند. 

 جنگ با زمین و زمان
جدا از بحث آنالیز حریف و اجرای دستورات سرمربی در زمین، فوتسالیست‌های ایران باید با شرایط بد میزبانی و سالن گرم مسابقات نیز کنار بیایند. محمود خوراکچی، مربی تیم‌ملی در گفت‌و‌گو با ایسنا از نبود امکانات کافی در سالن بازی‌ها انتقاد کرد: «شرایط سالن واقعاً برای هر دو تیم بد است. نور سنگینی دارد و هوای سالن به قدری شرجی و گرم است که با پنکه‌های رستورانی فضا را خنک می‌کنند. اندونزی به قدری شرجی است که با ایستادن هم عرق می‌کنید، وای به حال بازیکنان که بازی می‌کنند. کف سالن کیفیت ندارد و بازیکنان نمی‌توانند عملکرد حداکثری داشته باشند. به همین دلیل بازیکنان بازی تکنیکی را کاهش داده‌اند و به پاس - کنترل روی آورده‌اند. در بازی‌های نیمه‌نهایی و فینال در سالن اندونزی آرنا بازی می‌کنیم که شرایط بهتری دارد.» پس از دیدار ایران، سه بازی دیگر یک‌چهارم نهایی هم امروز برگزار می‌شود. تایلند صدرنشین گروه B به مصاف عراق می‌رود، ژاپن و افغانستان رودرروی هم قرار می‌گیرند و اندونزی میزبان هم که به سختی صدرنشین گروه اول شد با ویتنام می‌جنگد. 

 نگاه ویژه‌ای‌اف‌سی
سایت کنفدراسیون آسیا پیش از آغاز مرحله یک‌چهارم جام ملت‌های فوتسال آسیا، به دیدار ایران – ازبکستان اشاره کرد. در مطلب سایت‌ای‌اف‌سی آمده است: «ایران به عنوان پرافتخارترین تیم رقابت‌ها با ۱۳ عنوان قهرمانی، مرحله گروهی را با سه پیروزی متوالی و عملکردی کامل به پایان رساند. تیم‌ملی ازبکستان با وجود شکست مقابل ژاپن قهرمان چهار دوره آسیا موفق شد جواز حضور در جمع هشت تیم برتر را کسب کند.»