شناسهٔ خبر: 76988852 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

هواشناسی سمنان هشدار زرد اعلام کرد

برنا-گروه استان‌ها: مدیرکل هواشناسی استان نیز با اعلام هشدار زرد به دلیل فعالیت سامانه بارشی و احتمال برف و کولاک از بعدازظهر سه‌شنبه تا پنجشنبه، گفت: پرهیز از سفرهای غیرضروری و صعود به ارتفاعات، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آمادگی راهداری در گردنه‌ها و مناطق سردسیر توصیه می‌شود. برنا-گروه استان‌ها: مدیرکل هواشناسی استان نیز با اعلام هشدار زرد به دلیل فعالیت سامانه بارشی و احتمال برف و کولاک از بعدازظهر سه‌شنبه تا پنجشنبه، گفت: پرهیز از سفرهای غیرضروری و صعود به ارتفاعات، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آمادگی راهداری در گردنه‌ها و مناطق سردسیر توصیه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از سمنان ایرج مصطفوی به خبرنگاران گفت:  طبق بررسی‌های آخرین نقشه‌های پیش‌یابی، تصاویر ماهواره‌ای و خروجی مدل‌های عددی از بعدازظهر سه‌شنبه بارش‌های پراکنده باران و برف در غرب و برخی ارتفاعات و نواحی شمالی استان سمنان آغاز می‌شود و روز چهارشنبه اغلب مناطق استان از نزولات آسمانی بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: وزش باد شدید، احتمال کولاک، مه‌آلودگی و کاهش دید افقی در غالب مناطق استان سمنان به ویژه نواحی شمالی و محورهای کوهستانی از پیش‌بینی‌ها برای روز چهارشنبه و بارش‌های پراکنده برف و احتمال کولاک در نواحی شمالی، شمال شرق و شرق از پیش‌بینی‌ها برای روز پنجشنبه است.

وی اضافه کرد: کاهش نسبی دمای هوا بین چهار تا هشت درجه سانتیگراد از بعدازظهر چهارشنبه تا جمعه دور از انتظار نیست و بر همین اساس، توصیه می‌شود با توجه به افزایش مصرف انرژی به دلیل سرما، تمهیدات لازم در این بخش اندیشیده شود.

مدیرکل هواشناسی سمنان گفت: کنترل و لایروبی شبکه آبراه‌ها، جوی‌ها، کانال‌ها و دهانه‌پل‌ها، درنظرگرفتن تمهیدات لازم برای پیشگیری از تصادف‌های جاده‌ای به علت لغزندگی و کاهش دید و پرهیز از چرای دام در نواحی مرتفع، از توصیه برای مقابله با مخاطرات شرایط نامساعد جوی در این استان است.

مصطفوی خاطرنشان کرد: کمینه و بیشینه دمای هوا مرکز استان سمنان طی روزهای آینده و در روز پنجشنبه به ترتیب به سه و ۱۱ درجه سانتیگراد می‌رسد و مناطق سردسیر و کوهستانی استان نیز دمای زیر صفر درجه سانتیگراد را تجربه می‌کنند.

کیفیت هوای سمنان در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس

بررسی آخرین داده‌های سامانه پایشی کیفی هوا  نشان می‌دهد هم‌زمان با سرمای هوا در استان سمنان، شاخص آلودگی هوا در برخی نقاط به مرز هشدار رسیده است؛ به‌طوری که هوای سمنان با ثبت شاخص ۱۰۳ در وضعیت نارنجی قرار دارد.

بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور و بر مبنای شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون (PM۲.۵)، کیفیت هوا روز دوشنبه در شهرستان سمنان با ثبت عدد ۱۰۳ در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفته است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که با توجه به شرایط جوی حاکم بر استان سمنان، احتمال افزایش تدریجی غلظت آلاینده‌ها در روزهای آینده وجود دارد.

کارشناسان محیط زیست و بهداشت توصیه می‌کنند تا زمان تداوم شرایط ناسالم هوا، گروه‌های حساس از ترددهای غیرضروری در فضای باز خودداری کنند و فعالیت‌های ورزشی در فضای آزاد کاهش یابد. همچنین به شهروندان توصیه شده است در صورت امکان از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند تا از تشدید آلودگی هوا جلوگیری شود.

استان سمنان به دلیل قرارگیری در مسیرهای پرتردد ارتباطی و وجود برخی کانون‌های صنعتی براساس تجربه سال‌های گذشته در روزهای سرد و دارای پایداری جوی مستعد انباشت آلاینده‌هاست و با توجه به پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود هم‌زمان با آغاز بارش‌ها از روز سه‌شنبه بخشی از آلودگی‌های تجمع‌یافته در جو استان کاهش یابد، هرچند کارشناسان تاکید دارند مدیریت منابع آلاینده و کنترل فعالیت‌های صنعتی و ترافیکی، نقش اصلی و پایدار در بهبود کیفیت هوا دارد.

برچسب‌ها: