شناسهٔ خبر: 76981752 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خوزستان امروز؛ لحظه‌ها و خبرها/به روز رسانی می‌شود

اهواز - ایرنا - بسته خبری خوزستان امروز شامل مهمترین رویدادهای استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ورزشی، روزانه منتشر و به‌روزرسانی می‌شود.

صاحب‌خبر -

صدور ۲۵ فقره پروانه بهره برداری در دزفول، ۳۷۱ فرصت شغلی ایجاد کرد

دزفول-ایرنا- رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول گفت: صدور ۲۵ فقره پروانه بهره برداری صنایع در شهرستان دزفول طی یک سال اخیر زمینه اشتغال ۳۷۱ نفر را فراهم کرد.

محمد غلامی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این پروانه‌های بهره برداری در راستای حمایت از تولید، اشتغال و توسعه فعالیت‌های اقتصادی در یک سال گذشته در دزفول صادر شده‌اند.

وی ادامه داد: افلک پلاستیک امیر، بتن آماده پازند، توانا نوین سوزانا، دزفول سوله ایلیا، بهینه سازان سوشیانت و طرح توسعه آوان طب از جمله طرح‌های شاخصی است که طی یک سال گذشته به مرحله بهره برداری رسیده‌اند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول سرمایه این طرح‌ها را حدود چهار هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: سه هزار و ۲۵۹ فقره پروانه کسب جدید نیز در این مدت برای فعالان صنفی صادر شده است که بیانگر پویایی فضای کسب و کار و استقبال متقاضیان از فعالیت‌های اقتصادی و صنفی است.

به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار واحد صنفی در دزفول فعال است.

مستند «آهوی دیمه» تهیه می‌شود
مستند حیات‌وحش «آهوی دیمه» با هدف معرفی، حفاظت و تبیین اقدامات محیط‌زیستی مرتبط با گونه ارزشمند آهو در منطقه دیمه شهرستان رامهرمز، توسط این اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در دست تهیه و تولید است.
رییس اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: این مستند به کارگردانی ایوب مروانی و تهیه‌کنندگی منوچهر برون ساخته و به‌زودی مراحل تصویربرداری آن آغاز خواهد شد.
شهریار عسکری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در مستند «آهوی دیمه» تلاش شده ضمن پرداختن به تاریخچه احیای، جایگاه فرهنگی آهوی منطقه دیمه رامهرمز، روند بازگرداندن، مراقبت و حفاظت از این گونه، نحوه تأمین منابع آبی و همچنین فعالیت‌ها و اقدامات محیط‌زیستی انجام‌شده در راستای صیانت از این گونه ارزشمند، به تصویر کشیده شود.
وی افزود: این مستند پس از پایان مراحل تولید، جهت پخش از شبکه مستند سیما و سایر شبکه‌های سراسری رسانه ملی آماده و ارائه خواهد شد.

شلیک غیرعمدی اسلحه شکاری جان نوجوان ۱۵ ساله در شادگان را گرفت

به گزارش ایرنا از خبرگزاری پلیس، فرمانده انتظامی شادگان سرهنگ دوشنبه اظهار کرد: برابر اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰، در پی تماس تلفنی پدری با پلیس مبنی بر وقوع حادثه‌ای منجر به فوت فرزندش بر اثر شلیک غیرعمدی اسلحه شکاری، مأموران کلانتری ۱۲ شادگان بلافاصله به محل اعزام شدند.
روح‌اله عشیری ادامه داد: بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که برادر متوفی در حال بازی با یک قبضه اسلحه شکاری بوده که ناگهان اسلحه شلیک و گلوله به ناحیه سر نوجوان ۱۵ ساله اصابت کرده و وی در همان لحظه فوت می‌کند.
سرهنگ عشیری تصریح کرد: مأموران پلیس در ادامه ضمن دستگیری فرد حادثه‌آفرین، در بازرسی از محل وقوع حادثه یک قبضه اسلحه شکاری به همراه چهار عدد فشنگ مربوطه و یک عدد پوکه شلیک‌ شده را کشف کردند.

کشف سه تن برنج قاچاق در شادگان
فرمانده انتظامی شادگان از کشف سه تن برنج قاچاق به ارزش ۶ میلیارد ریال در این شهرستان خبر داد.

سرهنگ عشیری اظهارکرد: ماموران انتظامی یگان امداد شهرستان شادگان دراجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا ، در حین گشت زنی در محورهای مواصلاتی به یک دستگاه وانت نیسان حامل بار مشکوک شده که پس از متوقف کردن دربازرسی از آن سه تن برنج قاچاق که فاقد مجوز قانونی بود راکشف کردند.

وی تصریح کرد: برابر نظر کارشناسان ارزش کشفیات قاچاق ۶ میلیارد ریال برآورد شده در این رابطه یک نفر متخلف دستگیر و به مرجع قضایی معرفی شد.

فرمانده انتظامی شادگان با تاکید بر عزم جدی پلیس در برخورد با پدیده قاچاق کالا ، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، مراتب را از طریق تماس با شماره ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

طرح های آماده افتتاح دهه فجر در حوزه شیلات و آبفا

مدیر کل شیلات خوزستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به طرح‌های قابل افتتاح در این ایام اظهار کرد: در بخش آبزی‌پروری، مزارع پرورش ماهی متراکم در شهرستان شوشتر با ظرفیت تولید ۶۰ تن، سایت الگویی ـ ترویجی پرورش متراکم آبزیان در مرکز شهید ملکی اهواز و مجتمع پرورش متراکم ماهیان گرمابی در شهرستان باوی برنامه ریزی شده است.

سید شریف موسوی افزود: در شهرستان هندیجان نیز کلنگ‌زنی احداث مزارع مجتمع یکهزار و ۱۱۶ هکتاری پرورش میگو و استقرار قفس‌های پرورش ماهی در منطقه بحرکان با ظرفیت تولید ۲ هزار تن در دستور کار قرار دارد.

وی میزان اعتبارات هزینه‌شده برای این طرح‌ها را ۳۰۱ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح‌ها در بخش آبزی‌پروری برای ۶۶۴ نفر به صورت مستقیم و یکهزار و ۳۵۴ نفر غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاد می‌شود.

مدیرعامل آبفا خوزستان گفت: همزمان با چهل و هفتمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، ۴۳ طرح عمرانی در بخش آب و هشت طرح فاضلاب به بهره برداری می‌رسند.

افشین حاتمی بیان کرد: با بهره برداری از این طرح‌ها، ۴۲۵ هزار نفر از خدمات ارائه‌ شده در بخش آب منتفع خواهند شد که از این تعداد ۱۵۸ هزار نفر در مناطق شهری و ۲۶۷ هزار نفر در مناطق روستایی هستند.

وی طرح‌های افتتاح شده در دهه فجر را شامل احداث و اجرای خطوط انتقال و شبکه توزیع آب، احداث مخازن ذخیره آب، خرید و حفر و تجهیز چاه‌ها و خطوط انتقال آب، احداث و تکمیل ایستگاه پمپاژ، تکمیل تاسیسات و احداث خطوط، احداث آب شیرین کن و اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب در شهرها و روستاها عنوان کرد.

سرپرست شرکت آبفا خوزستان تاکید کرد: در بخش آبرسانی شهری ۱۷ طرح در ۱۰ شهرستان با اعتبار ۹ هزار و ۶۹۷ میلیارد ریال و در بخش آبرسانی روستایی ۲۶ طرح در ۳۶۳ روستا با ارزش ریالی بیش از ۲۱ میلیارد ریال وارد مدار بهره‌برداری می‌شوند.

حاتمی طرح‌های دهه فجر بخش آبرسانی شهری این شرکت را مربوط به شهرهای دزفول، شوشتر، اندیمشک، بهبهان، باغملک، آبادان، خرمشهر، مینوشهر، ماهشهر، ایذه و دزپارت عنوان کرد.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اینکه در ایام یوم‌اله دهه فجر انقلاب اسلامی با اجرای طرح‌های عمرانی ساکنین ۳۶۳ روستا از خدمات ارائه‌ شده در این ارتباط منتفع خواهند شد گفت: این طرح‌ها مربوط به روستاهای کرخه، شوش، اندیمشک، دزفول، آبادان، باغملک، صیدون، ایذه، هفتکل، شادگان، هندیجان، بهبهان، شوشتر و هویزه است.

حاتمی ادامه داد: در اجرای ۴۳ طرح عمرانی در بخش آب شهری و روستایی خوزستان، ۳۰۶ کیلومتر احداث خطوط انتقال، ۲۳۰ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه توزیع ،۱۱ باب احداث مخازن ذخیره آب، حفر و تجهیز ۲۲ حلقه چاه ، احداث یک باب آب شیرین‌کن، احداث و تکمیل ۱۲باب ایستگاه پمپاژ به بهره‌برداری می‌رسند.

وی اظهار کرد: در بخش فاضلاب هشت طرح در چهار شهر با اعتبار ۶۲۶ میلیارد ریال در شهرهای آبادان، اهواز، شوش و خرمشهر وارد مدار بهره‌برداری می‌شوند.

سرپرست آبفا خوزستان گفت: در اجرای هشت طرح عمرانی در بخش فاضلاب شهری استان، اجرای ۲.۲۳ کیلومتر خط انتقال و ۱۲.۲۹۷ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب، واگذاری ۲۸ فقره انشعاب فاضلاب، احداث تصفیه‌خانه فاضلاب، تکمیل و راه‌اندازی یک باب ایستگاه پمپاژ در چهار شهر استان به بهره‌برداری می رسند.

برگزاری بیش از ۱۸۵ جشن به مناسبت دهه فجر و اعیاد شعبانیه در اهواز

معاون فرهنگی، ورزشی شهرداری اهواز از برگزاری گسترده بیش از ۱۸۵ جشن مشارکتی با مساجد، هیات‌ها و مواکب به مناسبت دهه فجر و اعیاد شعبانیه در اهواز خبر داد.

موسی خنافره اعلام کرد: در ایام نیمه شعبان، نورافشانی در ۳۲ نقطه شهری و راه‌اندازی ۳۲ سامانه نشاط ورزشی و اجتماعی در دستور کار است.

وی با اشاره به غبارروبی مزار شهدا به مناسبت ایام‌اله دهه فجر و اعیاد شعبانیه افزود: بیش از ۵۰ موکب در این ایام فعال هستند همچنین فضاسازی معابر اصلی شهر نیز محقق شده است.

معاون فرهنگی، ورزشی شهرداری اهواز گفت: این برنامه‌ها با محوریت دهه فجر و اعیاد شعبانیه و با هدف ایجاد فضای عمومی پویا و نشاط‌آفرین اجرا می‌شود.

خنافره در پایان خاطرنشان کرد: مسابقات ورزشی جام دهه فجر و اعیاد شعبانیه نیز از دیگر برنامه‌های در دست اجراست که به صورت ویژه در حال برگزاری است.

۱۱۰ برنامه در دهه فجر در گتوند حال برگزاری است

فرمانده بسیج گتوند گفت: ۱۱۰ برنامه در سطح محله‌ها و پایگاه‌های بسیج با کمک دهیاران و شهرداران در شهرستان گتوند در حال برگزاری است.

سرهنگ علی جعفری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تجلیل از جوانان موفق، حضور راویان انقلاب در مدارس، نواختن زنگ انقلاب، برگزاری نشست‌های روشنگری، یادواره شهدا، دیدار با خانواده شهدا، اردوی جهادی و ویزیت رایگان از جمله این برنامه‌ها است.

وی ادامه داد: کاشت چهار هزار و ۷۰۰ اصله نهال در گتوند تا اسفندماه، توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان تا عید فطر، گردهمایی سالانه بسیجیان و رزمندگان، تجلیل از مدال آوران، نخبگان و نفرات برتر قرآنی و تجلیل از سرگروه‌های صالحان از مهمترین این برنامه‌ها است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج گتوند، دهه فجر را پایان قرن‌ها استبداد داخلی و استعمار خارجی دانست که با حضور اقشار مختلف مردم به پیروزی انقلاب منجر شد.

وی یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی را نقش داشتن مردم دانست و افزود: مردم با آگاهی، فداکاری، استقامت و تبعیت از امام خمینی(ره) جنگ هشت ساله را پشت سر گذاشتند؛ اکنون نیز با رهبری مقام معظم رهبری به الگویی برای نهضت‌ها و جنبش‌های مردمی تبدیل شده‌اند.
سرهنگ جعفری خاطرنشان کرد: امروز کشور ما با وجود تمامی تهدیدات دشمن توانسته گام‌های بلندی در پیشبرد اهداف عالی نظام در حوزه علمی، فناوری هسته‌ای و موشکی بردارد.

وی افزود: موفقیت جوانان در عرصه‌های مختلف ورزشی و علمی نشان دهنده این است که تهاجم دشمن در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نه تنها نتوانسته مردم را از انقلاب دور کند بلکه مردم همچنان در دفاع از ارزش‌های دینی و آرمان‌های انقلاب پای کار هستند.

کشت بیش از  یک‌هزار هکتار گندم پاییزه در آبادان

مدیر جهاد کشاورزی آبادان در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در سال زراعی جاری، یک‌هزار و ۵۰ هکتار گندم پاییزه در زمین‌های کشاورزی این شهرستان کشت شده است و پیش‌بینی می‌شود برداشت این محصول در اردیبهشت‌ماه آغاز شود.

ناجی شهیب‌زاده اظهار کرد: با توجه به شرایط مزارع و رعایت توصیه‌های فنی، پیش‌بینی می‌شود حدود ۲ هزار و ۱۰۰ تن گندم از این سطح زیر کشت برداشت شود.

وی با بیان اینکه رقم غالب کشت‌شده، گندم مهرگان است، افزود: این رقم به دلیل سازگاری بالا با شرایط اقلیمی منطقه و عملکرد مناسب، مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.

شهیب‌زاده ادامه داد: کشت گندم پاییزه در مناطق تحت پوشش مراکز جهاد کشاورزی منیوحی، اروندکنار و ابوشانک انجام شده و کارشناسان این مراکز به‌صورت مستمر بر مراحل کاشت و داشت مزارع نظارت دارند.