شناسهٔ خبر: 76975219 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

افزایش ایمنی پروازها با بهره‌ برداری از ایستگاه سینوپتیک فرودگاه اراک

​رئیس سازمان هواشناسی کشور از افزایش ایمنی پروازها با بهره برداری از ایستگاه سینوپتیک فرودگاه اراک خبر داد.

صاحب‌خبر - افزایش ایمنی پروازها با بهره‌ برداری از ایستگاه سینوپتیک فرودگاه اراک
تین نیوز |

​رئیس سازمان هواشناسی کشور از افزایش ایمنی پروازها با بهره برداری از ایستگاه سینوپتیک فرودگاه اراک خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنبم، سحر تاجبخش، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور در آیین افتتاح پروژه های حوزه هواشناسی فرودگاه اراک، بر نقش حاکمیتی، داده محور و حیاتی هواشناسی در صیانت از جان و مال مردم و ارتقای ایمنی پروازها تأکید کرد و گفت: افتتاح این پروژه هم زمان با ایام مبارک شعبانیه و دهه فجر انقلاب اسلامی، توفیقی ارزشمند است و از خداوند متعال برای تحقق این اقدام مهم سپاسگزاریم.

وی با اشاره به ماهیت داده محور سازمان هواشناسی افزود: اگرچه پروژه های هواشناسی از نظر مالی در مقایسه با برخی دستگاه های تابعه وزارت راه و شهرسازی هزینه بر نیست، اما خروجی های حاکمیتی آن نقشی تعیین کننده در نجات جان انسان ها دارد و نجات حتی یک جان، ارزشی فراتر از هر شاخص مالی دارد.

تاجبخش با اشاره به اهمیت ایستگاه سینوپتیک فرودگاه اراک تصریح کرد: با توجه به انجام پروازهای هفتگی، داده های هواشناسی به ویژه در مراحل نشست و برخاست هواپیما، از جمله دید افقی، فشار هوا و سایر پارامترهای جوی، اهمیت بالایی دارد و اطلاعات این ایستگاه می تواند نقش مؤثری در ارتقای ایمنی و سلامت پروازها ایفا کند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: هم زمان با این پروژه، پنج ایستگاه دیگر نیز در سطح استان مرکزی راه اندازی شده و با احتساب این ایستگاه، تعداد ایستگاه های هواشناسی استان به 116 مورد رسیده است. این امر موجب افزایش روزانه داده های هواشناسی و افزوده شدن ماهانه حدود 130 هزار داده جدید می شود که در پایش دقیق تر شرایط جوی و بهبود پیش بینی ها نقش مهمی دارد.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی خاص فرودگاه اراک، به ویژه مجاورت با تالاب میقان و تأثیر آن بر رطوبت منطقه افزود: این ویژگی ها اهمیت اطلاعات هواشناسی و نقش آن در ایمنی پروازها را دوچندان می کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشخصات فنی پروژه اظهار کرد: این ساختمان با مساحت حدود 260 مترمربع و مطابق استانداردهای هواشناسی فرودگاهی احداث شده و ایستگاه به صورت 24 ساعته فعالیت می کند. برای پوشش کامل شیفت ها حداقل چهار نیروی انسانی نیاز است، اما در شرایط فعلی، همکاران ما ماهانه حدود 360 ساعت، معادل 15 روز کامل، مشغول به کار هستند که بیش از استاندارد 176 ساعت کاری است.

تاجبخش پرداخت اضافه کار این کارکنان را تکلیف قانونی سازمان دانست و عنوان کرد: دستورالعمل مربوطه با همکاری سازمان برنامه و بودجه و امور استان ها تدوین شده و انتظار می رود با مساعدت استاندار مرکزی، این دستورالعمل به طور کامل اجرا شود. در حال حاضر تنها در پنج استان از جمله استان مرکزی، اجرای کامل آن انجام نشده و حدود 170 ساعت اضافه کار همکاران باید پرداخت شود که بخشی از آن از منابع ملی و بخشی از منابع استانی تأمین خواهد شد.

 امروز یکشنبه دوازدهم بهمن به مناسبت دهه فجر پنج ایستگاه هواشناسی در نقاط مختلف استان مرکزی با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.