شناسهٔ خبر: 76970338 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

الجزیره: ایران به پیشنهاد مذاکره مستقیم فکر می‌کند

تحرکات دیپلماتیک نشان می‌دهد که شاید یک خط دیپلماتیک گشوده شده و نوعی ارتباط غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن برقرار شده باشد؛ یا دست‌کم پیام‌ها از طریق میانجی‌ها به دو کشور منتقل می‌شود.

صاحب‌خبر -

انتخاب: نورالدین الدغیر، مدیر دفتر الجزیره در تهران، احتمال داد که لحن دیپلماتیک در موضوع ایران بر لحن نظامی غلبه پیدا کرده باشد. او این ارزیابی را بر اساس اظهارات مقام‌های ایرانی و تحرکات دیپلماتیکی که از سوی بازیگران منطقه‌ای انجام می‌شود، مطرح کرد.

2114633_364

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، علی لاریجانی، اعلام کرد که کار بر روی آماده‌سازی «چارچوبی برای مذاکرات» با ایالات متحده آمریکا در جریان است؛ این در حالی است که واشنگتن بر وجود یک مهلت زمانی برای دستیابی به توافق تأکید می‌کند و هم‌زمان به گزینه‌های دیگر نیز اشاره دارد.

الدغیر به تحرکات دیپلماتیکی اشاره کرد که طی دو روز گذشته و در سطحی بسیار بالا انجام شده است؛ از جمله سفر علی لاریجانی به مسکو، سفر وزیر امور خارجه عباس عراقچی به ترکیه، و همچنین سفر نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، به تهران.

این تحرکات دیپلماتیک نشان می‌دهد که شاید یک خط دیپلماتیک گشوده شده و نوعی ارتباط غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن برقرار شده باشد؛ یا دست‌کم ـ به گفته مدیر دفتر الجزیره ـ پیام‌ها از طریق میانجی‌ها به دو کشور منتقل می‌شود.

تهران و واشنگتن از طریق میانجی‌ها در تلاش‌اند تا به یک «چارچوب مذاکراتی» دست یابند؛ همان‌گونه که لاریجانی نیز به آن اشاره کرده است. 

الدغیر گفت که گفت‌وگوها اکنون بر سر شکل پیشنهادی مذاکرات میان دو طرف جریان دارد و این‌که آیا مرحله مذاکرات غیرمستقیم پشت سر گذاشته خواهد شد تا دو طرف پای میز مذاکرات مستقیم بنشینند یا نه، موضوعی که به گفته او یک پیشنهاد ترکیه‌ای بوده است.

به گفته الدغیر، طرف ایرانی در حال بررسی پیشنهاد مذاکرات مستقیم است و افزود که پیشنهادی مطرح شده مبنی بر این‌که میز مذاکرات به‌صورت سه‌جانبه میان واشنگتن، تهران و آنکارا باشد.

در خصوص محتوای مذاکرات، الدغیر یادآور شد که ایالات متحده پیش‌تر اصرار داشت مذاکرات شامل پرونده‌های برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی و روابط منطقه‌ای ایران باشد، اما تحرکی دیپلماتیک ظاهراً در لحظات پایانی به تفکیک پرونده‌ها انجامیده است؛ به‌گونه‌ای که آغاز مذاکرات با پرونده هسته‌ای باشد.