شناسهٔ خبر: 76958361 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

افتتاح و آغاز عملیات اجرایی یک هزار و ۶۶۱ پروژه در استان تهران همزمان با دهه فجر/ یک هزار و ۴۹۰ پروژه و طرح عمرانی افتتاح می‌شود

سخنگوی استانداری تهران از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۶۶۱ پروژه در استان تهران همزمان با دهه مبارک فجر ۱۴۰۴ خبر داد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

علی رزازی ظهر امروز شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۴ در نشست خبری تشریح گزارش و عملکرد پروژه‌های افتتاحی و اجرایی دهه فجر بیان کرد: سیاست‌های ما در استان تهران از دهه فجر سال گذشته تا امسال بر اساس تحقق عدالت و حفظ کرامت مردم بود که به آن پرداختیم.

وی ادامه داد: اقدامات و اولویت‌های استانداری تهران در زمینه تحقق عدالت، حفظ کرامت مردم، ارتقای سلامت همگانی، بهداشت، معیشت پایدار و به‌خصوص توسعه فضا‌های آموزشی است.

رزازی با اشاره به ساخت ۱۲۴ مدرسه در سال گذشته از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۶۶۱ پروژه در استان تهران همزمان با دهه مبارک فجر ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: مجموع اعتبار این پروژه‌ها بالغ بر ۸۱ همت است.

وی افزود: در حوزه پروژه‌های اقتصادی شامل صنعت، کشاورزی و گردشگری، در مجموع ۹۵ پروژه و طرح با اعتباری بالغ بر ۲۴ همت در استان تهران افتتاح خواهد شد که زمینه اشتغال‌زایی حدود ۴۳۶۷ نفر را فراهم می‌کند.

رزازی با اشاره به جزئیات این پروژه‌ها تصریح کرد: از مجموع پروژه‌های اقتصادی، ۶۴ پروژه در حوزه صنعت، ۲۰ پروژه در بخش کشاورزی و ۱۱ پروژه در حوزه گردشگری به بهره‌برداری خواهد رسید.

سخنگوی استانداری تهران در ادامه به پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و گفت: در دهه فجر امسال، ۱۴۹۰ پروژه و طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر ۵.۳ همت در سراسر استان تهران افتتاح می‌شود. همچنین آغاز عملیات اجرایی ۷۶ پروژه و طرح عمرانی دیگر با اعتباری بالغ بر ۶.۷ همت در دستور کار قرار دارد که دستاورد مهمی برای توسعه استان تهران خواهد بود.

رزازی با اشاره به افتتاح و آغاز اجرای ۱۶۶۱ پروژه در استان تهران گفت: این پروژه‌ها در جای‌جای استان تهران اجرا خواهد شد و ان‌شاءالله ارمغانی مبارک برای مردم عزیز استان خواهد بود.

وی با تأکید بر مدیریت کلان پروژه‌ها در سطح استان افزود: دولت و مجموعه استانداری تهران با مدیریت و پیگیری مستقیم استاندار روند اجرای پروژه‌ها را به‌صورت مستمر دنبال می‌کنند. جلسات تخصصی با ریاست شخص استاندار برگزار می‌شود و گزارش‌های تمامی حوزه‌ها به‌صورت روزانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخنگوی استانداری تهران با اشاره به توجه ویژه به حوزه آموزش اظهار داشت: جلسات توسعه نهضت عدالت آموزشی هر هفته روز‌های شنبه در محل استانداری تهران برگزار می‌شود و استاندار تهران به‌طور مستمر پیگیر مسائل آموزشی استان هستند.

رزازی ادامه داد: در قالب نهضت مدرسه‌سازی، طی سه سال، ساخت ۱۰۶۳ مدرسه در استان تهران برنامه‌ریزی شده است. در برش سال اول اجرای این طرح، آغاز عملیات اجرایی ۶۲۹ مدرسه پیش‌بینی شده که تاکنون ۳۲۳ مدرسه در قالب ۳۶۶۳ کلاس درس در حال ساخت است.

وی افزود: همزمان با دهه مبارک فجر، ۲۴ مدرسه در قالب ۳۶۰ کلاس درس در استان تهران به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین ۷۷ مدرسه دیگر با اعتباری بالغ بر ۳.۵ همت در دستور تکمیل قرار دارد که با تأمین اعتبارات، این مدارس نیز در ماه‌های پایانی سال به فضای آموزشی استان اضافه خواهد شد.

رزازی با اشاره به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در مدارس استان تهران گفت: تجهیز مدارس به پنل‌های خورشیدی و استفاده از انرژی پاک در دستور کار استان قرار گرفته است و در فاز نخست، ۱۲۰۰ مدرسه در سطح استان تهران مشمول این طرح خواهند شد.

وی افزود: تاکنون بیش از ۵۰۰ مدرسه به پنل‌های خورشیدی مجهز شده‌اند و ان‌شاءالله تا پایان سال، اجرای این طرح در تمامی ۱۲۰۰ مدرسه پیش‌بینی‌شده تکمیل و به مجموعه فضا‌های آموزشی استان تهران اضافه خواهد شد.

سخنگوی استانداری تهران با تأکید بر رویکرد عدالت‌محور دولت اظهار داشت: بر اساس رکن اساسی عدالت برای همه، در سفر‌های شهرستانی استاندار تهران، تمامی مسائل به‌صورت دقیق و موردی بررسی شد. در این چارچوب، ۱۶ شهرستان استان تهران با برنامه‌ریزی مدون مورد بازدید قرار گرفت و دیدار‌های مردمی، سرکشی از پروژه‌های نیمه‌تمام و پیگیری پروژه‌های منتظر اعتبارات استانی انجام شد.

رزازی در ادامه به حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در راستای عملکرد دولت چهاردهم در استان تهران، ۲۴ پروژه بیمارستانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان در دست اجراست که شامل ۱۰ پروژه در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ۹ پروژه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ۶ پروژه در سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی است که در مجموع ۶۴۵۷ تخت بیمارستانی را شامل می‌شود.

وی افزود: بر اساس سند توسعه کشوری، سرانه تخت بیمارستانی در مراکز استان‌ها یک‌ونیم تخت به ازای هر هزار نفر تعریف شده است و با بهره‌برداری از این پروژه‌ها، سرانه تخت بیمارستانی استان تهران به حدود ۱.۴ تخت به ازای هر هزار نفر خواهد رسید.

سخنگوی استاندار تهران تصریح کرد: همزمان با دهه مبارک فجر، ۱۹ پروژه در حوزه بهداشت و درمان با اعتباری بالغ بر ۱۱.۲ همت در استان تهران به بهره‌برداری خواهد رسید.

رزازی با اشاره به توسعه زیرساخت‌های درمانی استان تهران گفت: با بهره‌برداری از پروژه‌های جدید، ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان تهران افزایش خواهد یافت. فاز نخست بیمارستان امام حسین (ع) آماده بهره‌برداری است و بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان فیروزکوه نیز همزمان با دهه مبارک فجر افتتاح خواهد شد.

سخنگوی استانداری تهران ادامه داد: همزمان با دهه مبارک فجر، ۵ مرکز جامع سلامت، یک آزمایشگاه مرجع و ۲ پایگاه سلامت به مردم شریف استان تهران تقدیم خواهد شد.

زازی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه ورزش استان تهران گفت: در حال حاضر ۶۶ پروژه ورزشی در سطح استان تهران در دست اجرا قرار دارد که از این تعداد، ۶ پروژه احداثی است و ۹ پروژه نیز در مراحل پایانی قرار دارد. همچنین در سال ۱۴۰۴، مجموعاً ۱۵ پروژه ورزشی در استان تهران تعریف شده که بخش قابل توجهی از آنها فعال شده و ان‌شاءالله مردم استان از برکات این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد.

سخنگوی استانداری تهران تصریح کرد: در حوزه مدیریت منابع آبی و به‌ویژه توزیع آب در شبکه، اقدامات مؤثری در سطح استان تهران انجام شده که شایسته تقدیر است. این اقدامات شامل احداث مخازن ذخیره آب، تصفیه‌خانه‌ها و توسعه شبکه‌های انتقال آب و فاضلاب است که بخشی از آنها همزمان با دهه مبارک فجر به بهره‌برداری خواهد رسید.

رزازی با اشاره به مدیریت توزیع برق در استان تهران گفت: تراز شبکه برق و مدیریت توزیع از اولویت‌های مهم استان است و در کنار آن، توسعه انرژی‌های خورشیدی و تجدیدپذیر به‌صورت جدی در دستور کار قرار دارد. این رویکرد علاوه بر جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی و کمک به تحقق هوای پاک، نشان‌دهنده نگاه دقیق و آینده‌نگر دولت در حوزه انرژی است.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های تجمیعی، در حوزه نیروگاه‌های مستقل خورشیدی، ۲۶۶ پروژه در استان تهران تعریف شده که این پروژه‌ها در مجموع مساحتی بالغ بر ۱۳ هزار هکتار را شامل می‌شود و ظرفیت پیش‌بینی‌شده آنها حدود ۸۸۰۰ مگاوات است.

رزازی در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه‌های خورشیدی در حوزه صنعت اشاره کرد و گفت: در داخل و خارج از شهرک‌های صنعتی استان تهران، ۵۷ پروژه انرژی خورشیدی با پیگیری معاونت اقتصادی استانداری در حال اجراست که مجموع ظرفیت آنها حدود ۸۷ مگاوات برآورد می‌شود. تاکنون حدود ۱۵ مگاوات از این پروژه‌ها در بخش صنعتی به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: نظارت بر بازار در قالب این طرح به‌طور جدی انجام می‌شود و هرگونه اجبار فروش یک‌جا یا انحصاری کالا به مردم ممنوع است. سازمان‌های متولی و تیم‌های نظارتی به صورت مستمر بازار را بررسی می‌کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، فعالیت مجموعه‌های خاطی متوقف خواهد شد و اجازه ادامه فعالیت داده نخواهد شد.

سخنگوی استاندار تهران تصریح کرد: در حوزه معیشت مردم هیچ کوتاهی یا سهل‌انگاری پذیرفتنی نیست و استانداری اطمینان حاصل می‌کند که مردم به سهولت و به راحتی کالاهای مورد نیاز خود را در دسترس داشته باشند.

رزازی با اشاره به پروژه‌های اقتصادی و کشاورزی استان تهران گفت: با اعتباری بالغ بر ۱.۵ همت، در دهه مبارک فجر، شاهد افتتاح مجموعه‌ای از پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف خواهیم بود که شامل گلخانه‌ها، کشتارگاه‌های صنعتی، سردخانه‌ها و پروژه‌های انتقال آب کشاورزی است. در حوزه اقتصادی، ۲۰ پروژه و در حوزه‌های دیگر ۱۲ پروژه تعریف شده که به‌تدریج به مجموع پروژه‌های استان افزوده خواهد شد.

وی افزود: در حوزه خدمات شهری و روستایی، پروژه‌ها از کف خدمات‌رسانی در جامعه تا بالاترین سطح شهری را در برمی‌گیرد و تمامی مناطق شهری و روستایی استان تهران را شامل می‌شود. این اقدامات با هدف ارتقای سطح رفاه و خدمات رسانی به مردم شریف استان انجام شده است و شایسته تقدیر است.

سخنگوی استاندار تهران در ادامه به حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی در استان تهران در سال گذشته به‌خوبی اجرا شد و تولیدکنندگان استان رضایت نسبی از عملکرد آن داشتند. این طرح‌ها توانست مشکلات مربوط به سوداگری ارز و عرضه محدود کالاها را کاهش دهد و صف‌های ایجاد شده برای سوداگران برچیده شد.

رزازی خاطرنشان کرد: مدیریت دقیق شبکه توزیع کالا و خدمات استان تهران در این دوره باعث شد که برنامه‌های اقتصادی و حمایتی با کارایی بالاتر اجرا شود و هم‌زمان زمینه افزایش بهره‌وری تولیدکنندگان و رضایت مردم فراهم شود.

رزازی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های استانداری تهران برای بازسازی خسارات ناشی از فتنه اخیر گفت: یکی از اولویت‌های استان در این ایام، بازسازی زیرساخت‌ها و مساجد آسیب‌دیده در ناآرامی‌های اخیر است.

وی افزود: متأسفانه عناصر ضدانقلاب و ضدوحدت کشور، در جریان برخی اغتشاشات اخیر تلاش کردند فضا را به سمت ناامنی و تخریب هدایت کنند. با این حال، دولت و مجموعه استانداری با حضور فعال در مناطق مختلف و گفت‌وگو با بازاریان و مردم، به بررسی مشکلات معیشتی و شنیدن مطالبات مردم پرداختند.

سخنگوی استانداری تهران تصریح کرد: در این اغتشاشات، برخی اماکن عمومی و مساجد آسیب دیدند. با پیگیری‌های انجام‌شده و بر اساس سیاست‌های دولت، خسارت‌های وارده شناسایی و از طریق بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و ستادهای بحران شهرستان‌ها برآورد شد و در حال جبران است.

رزازی تأکید کرد: در تهران و سایر شهرستان‌ها، اقدامات لازم برای بازسازی فضاهای آسیب‌دیده در دستور کار قرار گرفته است و ان‌شاءالله در دهه مبارک فجر، شاهد بازسازی و آماده‌سازی این اماکن برای خدمت‌رسانی به مردم خواهیم بود. 

این خبر در حال تکمیل است...