شناسهٔ خبر: 76958074 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امیرخانی از بیمارستان به خانه منتقل شد

تهران- ایرنا- پزشک امیرخانی گفت: با وجود عدم تغییر در وضعیت هوشیاری رضا امیرخانی این نویسنده به خانه منتقل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، احمد محبی آشتیانی در فایل صوتی منتشر شده در کانال تلگرامی نویسنده گفت: روز جمعه رضا امیرخانی را برای ادامه روند مراقبت های درمانی به منزل منتقل کردند. البته چند هفته است که این آمادگی در وضعیت عمومی بدنش وجود داشت اما حادث شدن عفونت مانع انجام این کار شد و انتقالش را به منزل عقب انداخته بود.

وی افزود: باید بگوییم که بر خلاف انتظاری که داشتیم، در سه هفته اخیر در بالا رفتن سطح هوشیاری ایشان اتفاق قابل ذکر و قابل ملاحضه ای نیافتاده ولی ما همچنان امیدوار و منتظر هستیم.

آشتیانی ادامه داد: لازم است دوستان بدانند که رضا به خاطر سلامتی خودش، هم وضعیت خاصی که دارد، در خانه نگهداری می‌شود و ممنوع الملاقات است و امکان ملاقات فعلا وجود ندارد.

مجبی آشتیانی ادامه داد: امیرخانی از نظر سطح هوشیاری حدود سه هفته است که تغییر قابل‌ توجهی نداشته است. وقتی ارگان‌های اصلی بدن مثل قلب، کلیه، کبد و دفع ادرار به‌صورت خودمختار کار می‌کنند، دیگر حضور بیمار در آی‌سی‌یو ضرورتی ندارد. در واقع چند هفته بود که امیرخانی از نظر جسمی آماده انتقال به منزل بود، اما به دلیل یکی دو عفونت، این موضوع به تعویق افتاد.

وی در مورد حرکات پلک و باز کردن چشم گفت: این یک بحث تخصصی است که اگر درست توضیح داده نشود، ممکن است باعث سوء برداشت شود. مثلاً همین انتقال به منزل ممکن است برای بعضی‌ها این تصور را ایجاد کند که وضعیت هوشیاری خیلی بهتر شده، در حالی که این‌طور نیست. نباید امید غیرواقعی به مردم داده شود.

این پزشک افزود: چشم‌های رضا باز می‌شود، اما این باز شدن بیشتر حالت بازتابی (رفلکسی) دارد. مثلاً وقتی تحریک یا حرکت داده می‌شوند، چشم‌ها باز می‌شود اما اینکه این نگاه به معنای هوشیاری، درک محیط یا ارتباط آگاهانه با اطراف باشد، فعلاً به این مرحله نرسیدیم.

رضا امیرخانی، نویسنده که نهم آذر در پرواز با پاراگلایدر سقوط کرد و در پی آسیب‌های واردشده و پایین بودن سطح هوشیاری‌اش در بخش مراقبت‌های ویژه‌ یکی از بیمارستان‌های تهران بستری بود، عصر روز جمعه (۱۰ دی) به خانه انتقال داده شد. در حدود دو ماهی که او در بیمارستان بستری بود، سطح هوشیاری‌اش تغییر خاصی نداشته و به گفته پزشکان، احتیاجی نبود که در بیمارستان باشد. پس با تصمیم خانواده به خانه منتقل شد. البته در منزل تحت‌نظر پزشک و پرستاران است و شرایط محیطی برای او کنترل‌شده است. احتمالا تصمیم خانواده به این دلیل باشد که شاید محرک‌های محیطی و تغییر فضا در وضعیت هوشیاری‌ او تغییری ایجاد کند.