شناسهٔ خبر: 76956381 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

10 هزار کارت ملی هوشمند در کرمانشاه خاک می خورد

مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه از وجود بیش از 10 هزار و 50 فقره کارت ملی آماده تحویل در دفاتر پیشخوان خبرداد.

صاحب‌خبر -

منصور عزیزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار کرد: سازمان ثبت احوال به‌عنوان متولی اصلی امور هویتی مردم، نقش اساسی در ثبت و به‌هنگام‌سازی وقایع چهارگانه شامل ولادت، وفات، ازدواج و طلاق ایفا می‌کند و بزرگ‌ترین پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه بیش از 150 دستگاه اجرایی به‌صورت شبانه‌روزی از داده‌های این سازمان استفاده می‌کنند، افزود: در هر دقیقه به‌طور متوسط حدود 60 هزار استعلام از پایگاه اطلاعاتی ثبت احوال انجام می‌شود و تقریباً همه افراد در طول زندگی خود حداقل یک‌بار با خدمات این سازمان سروکار دارند.

مدیرکل ثبت احوال کرمانشاه با اشاره به توسعه سامانه‌های هوشمند گفت: با راه‌اندازی سامانه «سهیم» و سامانه «هدی» (هویت دیجیتال ایرانیان)، بیش از 90 درصد خدمات ثبت احوال به‌صورت غیرحضوری و الکترونیکی ارائه می‌شود و شهروندان برای بسیاری از خدمات دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارند.

عزیزی عنوان کرد: در بستر سامانه سهیم، 21 خدمت سجلی از جمله تغییر نشانی، نام و نام خانوادگی، گواهی وفات، گواهی وضعیت تأهل، انحصار وراثت، پایگاه اطلاعات خانوار و مدارک پیدا شده ارائه می‌شود.

وی با اشاره به مأموریت جدید سازمان ثبت احوال در سال جاری تصریح کرد: بر اساس بند 3 ماده 113 قانون برنامه هفتم پیشرفت، از سوم مردادماه سال جاری صدور گواهی انحصار وراثت از قوه قضاییه منفک و به سازمان ثبت احوال واگذار شده است.

مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه افزود: پس از ثبت فوت متوفی، گواهی انحصار وراثت حداکثر ظرف 20 روز به‌صورت هوشمند صادر و پیامک اطلاع‌رسانی برای وراث ارسال می‌شود و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه سهیم و پرداخت تعرفه قانونی 100 هزار تومان، گواهی را دریافت کنند.

عزیزی با تأکید بر اعتبار گواهی‌های دیجیتال گفت: این گواهی‌ها دارای کد یکتا و قابلیت اعتبارسنجی هستند و نیازی به مهر و امضای فیزیکی ندارند؛ بنابراین دستگاه‌های اجرایی باید از مطالبه مدارک کاغذی خودداری کنند.

وی از وجود بیش از 10 هزار و 50 فقره کارت ملی آماده تحویل در دفاتر پیشخوان و ادارات ثبت احوال استان خبر داد و از شهروندان خواست برای دریافت کارت ملی خود به محل ثبت‌نام مراجعه کنند.

مدیرکل ثبت احوال کرمانشاه با اشاره به موضوع کالابرگ و یارانه‌ها گفت: شهروندانی که اطلاعات خانوار آن‌ها ثبت نشده است، با مراجعه به سامانه سهیم اطلاعات خود را ثبت کنند تا پس از 48 ساعت امکان ثبت‌نام و دریافت خدمات کالابرگ برای آن‌ها فراهم شود.

انتهای پیام/