شناسهٔ خبر: 76955533 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افتتاح و کلنگ‌زنی هزار و ۲۸ پروژه دهه فجر در خراسان جنوبی +فیلم

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: هزار و ۲۸ پروژه با اعتبار ۲۴ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان در دهه فجر امسال در استان به بهره‌برداری می‌رسد که ۵۲ درصد آن‌ها افتتاح و ۴۸ درصد، کلنگی‌زنی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در نشست خبری در تبیین برنامه‌های دهه مبارک فجر اظهار کرد: از این تعداد ۹۸۴ پروژه با اعتبار بیش از ۱۲ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان افتتاح و ۴۴ پروژه با اعتبار ۱۱ هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان کلنگ‌زنی می‌شود که نسبت به سال گذشته ۱۰۳ درصد رشد اعتباری دارد.

وی به تفکیک پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌ای اشاره کرد و گفت: از مجموع یک هزار و ۲۸ پروژه، ۹۲۰ پروژه (۸۹ درصد) عمرانی با اعتبار ۶ هزار و ۹۳۱ میلیارد تومان و ۱۰۸ پروژه (۱۱ درصد) سرمایه‌ای با اعتبار ۱۷ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان است، این نشان می‌دهد سهم بخش خصوصی در پروژه‌های سرمایه‌ای ۷۱ درصد از کل اعتبارات را تشکیل می‌دهد.

رشد ۱۰۳ درصدی اعتبارات پروژه‌های دهه فجر

استاندار خراسان جنوبی گفت: از مجموع ۴۴ پروژه کلنگ‌زنی، ۴۱ پروژه عمرانی مربوط به شهرداری‌ها با اعتباری بالغ بر ۸۴۷ میلیارد تومان و سه پروژه سرمایه‌ای با اعتبار بیش از ۱۰ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان است، به عبارت دیگر ۹۳ درصد پروژه‌های کلنگ‌زنی از نظر تعداد و هفت درصد از نظر اعتبار مربوط به بخش سرمایه‌ای است.

هاشمی ادامه داد: اعتبار پروژه‌های دهه فجر امسال با ۲۴ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان، نسبت به سال گذشته که ۱۱ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان بود، ۱۰۳ درصد رشد داشته است و اداره کل راه و شهرسازی بیشترین سهم اعتباری را در بین دستگاه‌های اجرایی دارد.

وی عنوان کرد: ۱۰۵ طرح اقتصادی با اعتبار بیش از ۶ هزار و ۵۷۵ میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف از جمله راه‌سازی، نیروگاه خورشیدی، صنعت و معدن و کشاورزی افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود که از این تعداد سه پروژه با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومان کلنگ‌زنی خواهد شد.

هاشمی همچنین از اجرای ۳۹ پروژه نیروگاه خورشیدی با اعتبار هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان در استان خبر داد و گفت: میزان اشتغالزایی پروژه‌های اقتصادی استان، هزار و ۶۳۶ نفر است.

رهاورد ۹۳ همتی سفر رئیس جمهور

وی اظهارکرد: در جریان سفر رئیس‌جمهور به خراسان جنوبی، اجرای مصوبات ۹۳ هزار میلیارد تومان (۹۳ همت) در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی و زیرساختی به تصویب رسید که اجرای کامل آن با تشکیل ستاد ویژه و پیگیری مستمر در دستور کار دستگاه‌های اجرایی استان قرار گرفته است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور در حال پیگیری است و برای تسریع در اجرای پروژه‌ها از ظرفیت مجمع نمایندگان استان استفاده می‌شود.

هاشمی گفت: با وجود همه فشارهای اقتصادی و مشکلات موجود، شاخص‌های رسمی نشان می‌دهد این استان طی هفت ماه متوالی جزو استان‌های با کمترین نرخ تورم کشور بوده و در حوزه‌هایی مانند صادرات، کولبری، زیرساخت‌های عمرانی و مدیریت بازار، عملکردی موفق و قابل دفاع داشته است.

وی با اشاره به آمارهای رسمی سازمان‌های ملی افزود: تورم وجود دارد و گرانی را انکار نمی‌کنیم، اما طبق داده‌های رسمی، خراسان جنوبی امروز در ردیف استان‌های انتهایی جدول تورم کشور قرار دارد و این نتیجه کار جمعی مدیران، دستگاه‌ها و همراهی رسانه‌هاست.

صادرات یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن از مرز ماهیرود

هاشمی با اشاره به دستاوردهای استان در حوزه صادرات تصریح کرد: از میان بیش از ۷۰ گمرک کشور، خراسان جنوبی سهم قابل توجهی در صادرات داشته به‌گونه‌ای که از مجموع حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن صادرات به افغانستان، بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن آن تنها از مرز ماهیرود انجام شده که نشان‌دهنده فعال شدن ظرفیت‌های مرزی استان است.

وی با بیان اینکه موضوع کولبری به‌صورت جدی دنبال شده است، گفت: بیش از ۱۲ هزار خانوار کولبر در استان ثبت‌نام شده‌اند و ماهانه حدود ۲ تا ۲ و نیم میلیون تومان به‌صورت مستقیم به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود که این اقدام نقش مهمی در بهبود معیشت خانواده‌های روستایی و مرزی داشته است.

استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات زیرساختی اشاره کرد و افزود: طی یک سال گذشته بیش از ۷۰ کیلومتر راه در استان آماده آسفالت شده و پروژه‌های دوبانده‌سازی جاده‌ها و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل با جدیت دنبال شده است، همچنین در حوزه معادن، با آزادسازی ظرفیت‌های معطل‌مانده، تحولی جدی در حوزه اقتصادی استان ایجاد شده است.

هاشمی با اشاره به ارزیابی‌های ملی در اجرای شعار سال گفت: طبق نامه رسمی وزیر کشور، خراسان جنوبی در کنار استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، جزو استان‌های موفق کشور در اجرای سیاست‌های اقتصادی و تولیدی معرفی شده است.

افتتاح و کلنگ‌زنی هزار و ۲۸ پروژه دهه فجر در خراسان جنوبی +فیلم

خراسان جنوبی در جمع سه استان برتر کشور در مدیریت حوادث اخیر

وی با تاکید بر پاسخگویی مدیران به افکار عمومی و رسانه‌ها اظهارکرد: شاخص اصلی ارزیابی مدیران، عملکرد و میزان پاسخگویی آن‌هاست؛ مدیری که خوب کار کند حتی اگر مربوط به دولت قبل باشد، حفظ می‌شود، اما مدیری که موجب نارضایتی یا اخلال در امور شود، قطعا با او تعارف نداریم.

استاندار خراسان جنوبی همچنین از نقش رسانه‌های استان در مدیریت فضای اطلاع‌رسانی قدردانی کرد و گفت: در مقاطعی که دسترسی به فضای مجازی محدود بود، صداوسیمای استان و چند روزنامه محلی، مرجع اصلی اطلاع‌رسانی مردم بودند و عملکرد آن‌ها قابل تقدیر است.

هاشمی با تاکید بر اینکه هیچ‌یک از این اقدامات بدون همراهی مدیران، رسانه‌ها و مردم ممکن نبود، افزود: مشکلات وجود دارد، اما مسیر حرکت استان رو به جلوست و این روند با همت جمعی ادامه خواهد داشت.

وی عنوان کرد: برنامه‌های دهه فجر امسال با تاکید بر حضور مردم و جوانان در مساجد، مراکز دهستان‌ها، بخش‌ها و روستاها برگزار می‌شود تا توجه به همه نقاط استان محقق شود، دیدارهای چهره‌به‌چهره با مردم، حضور در گلزار شهدا و افتتاح همزمان پروژه‌ها از جمله محورهای اصلی این ایام است.

هاشمی اظهارکرد: در سطح کشور از خراسان جنوبی به‌دلیل مدیریت مناسب در حوادث اخیر و کمترین سطح تخریب اموال عمومی در جمع سه استان برتر تقدیر شد که برگزاری جلسات خودمراقبتی و همراهی مردم از عوامل این موفقیت است.