شناسهٔ خبر: 76953963 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

 دستگیری متخلف حیات‌وحش در قزوین؛ نجات ۱۴ سهره طلایی از قاچاق 

قزوین - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قزوین گفت: متخلف حیات وحش در منطقه طارم‌ سفلی قزوین که اقدام به زنده‌گیری غیرقانونی پرندگان کرده بود، دستگیر و ۱۴ قطعه سهره طلایی از وی ضبط شد.

صاحب‌خبر -

سید اسدالله هاشمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: در این عملیات که با همکاری یگان حفاظت محیط‌زیست و نیروی انتظامی بخش نیارک انجام شد، سهره‌ طلایی‌های زنده‌گیری‌ شده کشف و ضبط و ادوات صید از متخلف دستگیر شده نیز توقیف گردید.

وی با تقدیر از هوشیاری و گزارش به‌ موقع همیاران طبیعت و مردم محلی، نقش آنان را در موفقیت این عملیات اساسی دانست و تصریح کرد: حفاظت از حیات‌ وحش امروز تنها با مشارکت آگاهانه مردم معنا پیدا می‌کند و از این رو مردم محلی همواره بایستی در امور محیط زیست همراه و همدل باشند.

هاشمی با تاکید بر توسعه فرهنگ زیست‌محیطی و حفاظت مشارکتی به عنوان یک راهبرد اساسی، خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی عمومی و جلب حمایت جوامع بومی از محیط‌بانان نه تنها از تخلفات پیشگیری می‌کند بلکه پیوند میان مردم و طبیعت را نیز مستحکم‌تر می‌سازد و هر تماس یا گزارش مردمی، گامی بلند در مسیر نجات طبیعت و مقابله با آسیب‌های زیست‌محیطی است.

به گفته این مسوول، برخورد قاطع و بدون اغماض با هرگونه شکار، صید و زنده‌گیری غیرقانونی انجام خواهد شد و هیچ فعالیت غیرقانونی در این حوزه از دید نیروهای محیط‌زیست پنهان نخواهد ماند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قزوین خاطرنشان کرد: این عملیات، نمونه‌ای موفق از اثربخشی گشت‌های مشترک و سیستم نظارتی مشارکتی در سطح استان است که منجر به حفظ جمعیت پرندگان بومی و جلوگیری از آسیب به چرخه زیستی منطقه شد.