شناسهٔ خبر: 76953824 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

افتتاح 68 پروژه کشاورزی چهارمحال و بختیاری در دهه فجر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد 68 پروژه کشاورزی در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین بهرامی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در بخش کشاورزی بحث اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی است که از دهم دی ماه سال جاری اجرا شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تامین نهاده‌ها قبلاً با ارز 28500 تومان انجام می‌شد در حالی که دلار آزاد حدود 120 تا 130 هزار تومان بود هدف این طرح تامین کالا با قیمت مناسب بود که کارایی لازم و شفافیت نداشت از طرف دیگر کالای ارزان به دست تولید کننده می‌رسید که موجب تقاضای کاذب و قاچاق معکوس به خارج از کشور می‌شد.

بهرانی گفت: در کشاورزی مهمترین نکته بهره‌وری است که وقتی نهاده به یک میزان در اختیار همه قرار می‌گرفت کسی به فکر بهره‌وری نبود الان نهاده به صورت آزاد در اختیار تولید کننده قرار می‌گیرد و کالا برگ هم ارایه می‌شود، 960 هزار نفر در استان مشمول طرح کالابرگ شدند که در روزهای ابتدایی طرح 930 هزار نفر کالابرگ دریافت کردند.

وی بیان کرد: از تاریخ 10 دی ماه تاکنون علاوه بر برنج موجود در بازار دو هزار تن برنج به بازار تزریق شد که 500 تن از ذخیره اداره غله و بقیه توسط بازرگانان تزریق شد.همچنین 1352 تن روغن و 2900 تن شکر در بازار تزریق شد و میزان جوجه ریزی نیز بیشتر از حد مورد نیاز بود.

853 پلاک از 923 پلاک استان رفع تداخل شده است

بهرامی عنوان کرد: دخالت بی‌مورد دولت در اقتصاد باعث بروز مشکلات می‌شود که دولت در حال خروج از این موضوع است.

وی بیان کرد: تعداد 923 پلاک در استان مشمول رفع تداخلات است که 853 پلاک تعیین تکلیف شده و 70 پلاک باقی مانده که در حال تعیین تکلیف است.همچنین 52 مورد واگذاری طرح‌‌های کشاورزی و غیرکشاورزی انجام و 92 مجوز تغییر کاربری برای 52 هکتار زمین صادر شد.

بهرامی گفت : سال زراعی گذشته خشک‌ترین سال زراعی بود اما در حوزه شیلات اقدامات به گونه‌ای بود که مشکل خاصی ایجاد نشد و در 9 ماهه ابتدایی امسال نیز 25 هزار تن تولید شیلات استان بود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در موضوع سرمایه‌گذاری فرصت‌های استان شناسایی شده و 2 مگا پروژه به مرحله ورود سرمایه‌گذار رسیده است و تاکنون 700 میلیارد تومان تسهیلات جذب شده است.

افزایش  136 درصدی اعتبارات کشاورزی استان

وی گفت: اعتبارات تملک دارایی بخش کشاورزی استان 475 میلیارد تومان است که 136 درصد افزایش داشته است.

بهرامی تشریح کرد: در حوزه آب و خاک تاکنون 70 رشته قنات لایروبی شده و 90 کیلومتر لوله خریداری و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است همچنین 1000 هکتار آبیاری تحت فشار توسط بخش خصوصی و 1000 هکتار آبیاری نوین توسط بخش دولتی انجام شده است در حوزه زاینده‌رود در حوزه باغات توسعه ایجاد شده اما در حوزه کارون چند برابر ظرفیت هست و توسعه باغات پیگیری شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد 268 گلخانه در استان وجود دارد که مساحت آنها به 120 هکتار رسیده است 104 هکتار از این گلخانه‌هامختص تولید سبزی و صیفی‌جات و 16 هکتار برای تولید گل و گیاه است و 70 هکتار گلخانه در دست ساخت است و 15 گلخانه در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.

امسال 216 پروژه کشاورزی در استان به بهره‌برداری رسیده است

بهرامی با بیان اینکه تعداد 68 پروژه در دهه فجر امسال در بخش کشاورزی در استان افتتاح می‌شود گفت: امسال 216 پروژه کشاورزی در استان به بهره‌برداری رسیده است که 2400میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

وی عنوان کرد: سهمیه استان 21 هزار تن کود شیمیایی اوره است که تاکنون 20 هزار تن ذخیره و 19 هزار تن توزیع شده و عملا جذب شده است همچنین 2400 تن کود پتاس سهمیه استان بود که 2700 تن جذب شد.

بهرامی تشریح کرد: در 9 ماهه ابتدایی امسال 40 هزار تن کالای کشاورزی به ارزش49 میلیارد تومان از گمرک استان صادر شده است که 1200 تن مربوط به صادرات مغز بادام است البته میزان صادرات محصولات کشاورزی استان بیشتر از این اعداد است زیرا محصولات استان از گمرکات استان‌های دیگر نیز صادر می‌شود.

انتهای پیام/7540