شناسهٔ خبر: 76953757 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

/یادداشت/

«روز جوان»؛ امید زنده است اگر اعتماد واقعی باشد

جوانان امروز ایران در یکی از پیچیده‌ترین دوره‌های اقتصادی و اجتماعی زندگی می‌کنند؛ نسلی که با وجود فشارهای معیشتی و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، همچنان ایستاده و تلاش می‌کند. روز جوان فرصتی است برای یادآوری یک حقیقت مهم؛ اینکه آینده با امید ساخته می‌شود، اما امید بدون میدان دادن به جوانان، دوام نخواهد داشت.

صاحب‌خبر -

براساس مصوبه جلسه سی و پنجم شورای عالی جوانان، روز میلاد حضرت علی اکبر (ع) به عنوان روز جوان نامگذاری شده است و هفته مصادف با میلاد مبارک ایشان به عنوان هفته جوان انتخاب شده است.

روز جوان در ایران به عنوان یک روز ملی و فرهنگی شناخته می‌شود که هر ساله در تقویم رسمی کشور جای دارد. این تصمیم با هدف توجه به نقش و جایگاه جوانان در جامعه، تشویق به فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی جوانان و همچنین ایجاد فضایی برای بزرگداشت و قدردانی از آن‌ها گرفته شد.

مسعود زارع فعال اجتماعی استان یزد به مناسبت این روز طی یادداشتی نوشت: روز جوان هر سال می‌آید تا یادمان بیاورد جامعه‌ای که به جوانانش باور دارد، آینده‌اش را تضمین کرده است. اما این مناسبت، تنها روز تبریک و شعار نیست؛ بلکه روزی برای تأملی جدی‌تر درباره جایگاه نسل جوان در واقعیت امروز است.

جوان ایرانی امروز در شرایطی رشد کرده که دشواری‌های اقتصادی، تحریم‌ها، نگرانی‌های شغلی و فشارهای معیشتی، بخشی جدا نشدنی از زندگی روزمره‌اش شده است. نسلی که شاید بیش از هر زمان دیگری، برای ساختن فردا باید با موانع امروز دست و پنجه نرم کند.

با این حال، نکته قابل توجه آن است که جوانان هنوز از حرکت بازنایستاده‌اند. در عرصه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، همچنان استعدادها می‌درخشند و انگیزه‌ها زنده است. همین پایداری، بزرگ‌ترین سرمایه کشور محسوب می‌شود.

اما پرسش مهم اینجاست: آیا سهم جوانان از تصمیم‌سازی‌ها، متناسب با نقش و ظرفیتشان بوده است؟

سال‌هاست گفته می‌شود «جوانان آینده‌سازند»، اما شاید زمان آن رسیده این جمله از تریبون‌ها فراتر برود و در ساختارها و سیاست‌ها معنا پیدا کند. جوانان تنها مخاطب برنامه‌ها نیستند؛ باید شریک طراحی و اجرای آن‌ها باشند.

اعتماد به نسل جوان، یک اقدام نمادین نیست؛ ضرورتی راهبردی است. جامعه‌ای که جوان را فقط برای مناسبت‌ها بخواهد و نه برای مسئولیت‌ها، به تدریج فرصت‌های رشد را از دست خواهد داد.

روز جوان می‌تواند نقطه آغاز باشد؛ آغاز گفت‌وگویی جدی برای باز کردن میدان مشارکت، سپردن مسئولیت‌های واقعی، و شنیدن صدای نسل جوان در تصمیمات کلان؛ امروز بیش از هر زمان دیگری، کشور به انرژی، خلاقیت و امید جوانان نیاز دارد؛ و جوانان نیز بیش از هر چیز، به یک پیام روشن نیاز دارند: اینکه دیده می‌شوند، باور می‌شوند و آینده فقط وعده نیست؛ میدان عمل است.

انتهای پیام