شناسهٔ خبر: 76952309 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تاکید نخست‌وزیران ژاپن و انگلیس بر گسترش روابط نظامی

تهران-ایرنا- همزمان با سفر «کی‌یر استارمر» به توکیو، نخست‌وزیران ژاپن و انگلیس بر تحکیم روابط نظامی و امنیت اقتصادی تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری کیودو، کی‌یر استارمر که پس از چین وارد توکیو شده، قرار است امروز در دیدار با سانائه تاکایچی همتای ژاپنی خود در گستره ای از موارد مختلف از جمله همکاری در زمینه های نظامی و امنیت اقتصادی با یکدیگر گفتگو و در این موارد توافق کنند.

یک مقام دولتی ژاپن در این رابطه گفت، سانائه تاکایچی، نخست وزیر ژاپن، و همتای انگلیسی او، در دیدار خود در توکیو بر تعهد در ایجاد یک منطقه «اقیانوس هند و آرام آزاد » تاکید خواهند کرد.

این دیدار در حالی برگزار می‌شود که توکیو و لندن در سال‌های اخیر در مواجهه با ظهور چین بعنوان قدرت منطقه ای و جنگ اوکراین، روابط نظامی خود را تعمیق بخشیده‌ و در مورد اینکه امنیت هند-اقیانوسیه و یورو-آتلانتیک جدایی‌ناپذیر است، دیدگاه مشترکی دارند.

ژاپن و انگلیس که هر دو از متحدان نزدیک آمریکا به شمار می روند و از سویی دیگر از اعضای گروه هفت هستند، یک پروژه سه جانبه با ایتالیا دارند که به طور مشترک تا سال ۲۰۳۵ یک جت جنگنده نسل بعدی را توسعه دهند.

ژاپن و انگلیس به ترتیب چهارمین و ششمین اقتصاد بزرگ جهان، نیز همکاری‌های اقتصادی خود را به ویژه از زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ افزایش داده‌اند.

سفر یک روزه استارمر به ژاپن پس از دیدار چهار روزه او به چین که از چهارشنبه هفته گذشته صورت گرفت، انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، نخست‌وزیر انگلیس پس از ۸سال روابط سرد میان دو کشور، برای دیدار و گفت و گو با مقام‌های چینی هشتم بهمن ماه ۱۴۰۴ ‌به پکن سفر کرد.

در جریان سفر نخست وزیر انگلیس به چین، وی همراه با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در مذاکرات شان در پکن متعهد شدند که به دنبال یک "مشارکت استراتژیک" بلندمدت و پایدار باشند.

این اقدامات از سوی لندن درحالی صورت می‌گیرد که بنا به گزارش ها روابط آمریکا و انگلیس رو به سردی می‌رود.