شناسهٔ خبر: 76941531 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار: اصلاح فرهنگی در سیستان و بلوچستان بدون مشارکت بانوان،محقق نمی‌شود

زاهدان - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره بر نقش تعیین‌کننده بانوان در اصلاح فرهنگی و اجتماعی استان گفت: بانوان می‌توانند آغازگر تغییراتی باشند که با صبر، مداومت و مشارکت جمعی به توسعه پایدار منجر می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، منصور بیجار شامگاه پنجشنبه در اولین نشست مشورتی با بانوان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه توسعه واقعی بدون تحول فرهنگی امکان‌پذیر نیست اظهار کرد: آغاز این تحول از خانواده و با نقش‌آفرینی زنان معنا پیدا می‌کند و این مسیر هرچند زمان‌بر است اما با ایستادگی و پیگیری به نتیجه می‌رسد.

وی با اشاره به تجربه جوامع متعصب‌تر از سیستان و بلوچستان افزود: بانوان در این جوامع با اصرار و مداومت توانستند جایگاه خود را تثبیت کنند و امروز نمونه‌های موفقی از مشارکت مؤثر زنان در عرصه‌های اجتماعی و مدیریتی دیده می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با تأکید بر ضرورت سازماندهی مشارکت بانوان ادامه داد: جلسات آینده باید هدفمند و تخصصی‌تر برگزار تا مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی با نگاه کارشناسی و متناسب با شرایط متنوع مناطق استان بررسی شود.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از نظر وسعت و تنوع فرهنگی استانی متفاوت است تصریح کرد: نسخه واحد برای حل مسائل استان کارآمد نیست و لازم است بانوان هر منطقه متناسب با مسائل بومی خود در فرآیند تصمیم‌سازی نقش داشته باشند.

بیجار امنیت پایدار را یکی از عرصه‌هایی دانست که بانوان می‌توانند در آن بیشترین اثرگذاری را داشته باشند و خاطرنشان کرد: بسیاری از چالش‌های امنیتی و اجتماعی با کار فرهنگی مستمر در خانواده و جامعه قابل مدیریت است.

وی اولویت مدیریتی خود را تمرکز بر فرهنگ عنوان کرد و افزود: تجربه فعالیت در حوزه‌های اجرایی و عمرانی نشان داده که بدون اصلاح فرهنگی حتی پروژه‌های بزرگ توسعه‌ای نیز به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تشکیل کمیته‌های تخصصی با محوریت بانوان گفت: این کمیته‌ها با مشارکت بانوان فعال از شهرستان‌ها و با هدف شناسایی مسائل، ارائه راهبرد و حل مشکلات کوتاه‌مدت و میان‌مدت شکل می‌گیرد.

وی با تأکید بر مسئولیت‌پذیری اجتماعی خاطرنشان کرد: توسعه سیستان و بلوچستان نیازمند مطالبه‌گری آگاهانه، مشارکت واقعی و عبور از نگاه‌های قومیتی و فردی است و بانوان می‌توانند در نهادینه‌سازی این رویکرد نقش محوری ایفا کنند.

بیجار با اشاره به برنامه‌های حمایتی در حوزه اقتصادی بیان کرد: بسته‌های تشویقی سرمایه‌گذاری از جمله تسهیلات با نرخ ترجیحی و مشوق‌های مالیاتی به‌زودی ابلاغ می‌شود که می‌تواند زمینه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی بانوان را نیز فراهم کند.

وی با بیان اینکه تغییر از درون جامعه آغاز می‌شود تصریح کرد: اگر فرهنگ مشارکت، صرفه‌جویی، مسئولیت‌پذیری و مطالبه‌گری از خانواده شکل بگیرد بسیاری از مشکلات سیستان و بلوچستان با همراهی مردم به‌ویژه بانوان قابل حل خواهد بود.