شناسهٔ خبر: 76938936 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

۴۰ همت منابع مالی برای اجرای پروژه‌های عمرانی استان جذب شد

استاندار لرستان از تأمین حدود ۴۰ همت منابع مالی برای اجرای طرح‌های عمرانی استان خبر داد و گفت پروژه‌های راه‌آهن، راهسازی، آبیاری کشاورزی و توسعه گردشگری با جدیت در حال اجراست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، سیدسعید شاهرخی امروز _ پنجشنبه نهم بهمن_ در نشست شورای اداری شهرستان پلدختر که با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی، تاکنون حدود ۴۰ همت منابع مالی برای اجرای پروژه‌های مختلف استان از جمله طرح راه‌آهن تا پایان مهر تأمین شده است.

وی با اشاره به روند اجرای پروژه راه‌آهن لرستان افزود: این پروژه هم‌اکنون با اشتغال‌زایی برای حدود ۷۰۰ نفر در ۳۰ جبهه کاری فعال است و در کنار آن، تکمیل محور خرم‌آباد–پلدختر و اجرای پروژه‌های مهم آبیاری کشاورزی نیز با جدیت دنبال می‌شود.

استاندار لرستان با اشاره به وضعیت سد معشوره گفت: این سد که در ۲۰ سال گذشته تنها ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده بود، امسال با تخصیص یک همت اعتبار مواجه شد و برنامه‌ریزی شده است تا سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به دومین سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان گفت: ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، نقطه عطفی در معرفی تمدن ۶۳ هزار ساله ایران و لرستان به جهانیان است. در همین راستا و با حمایت وزیر و مجموعه وزارتخانه، محوطه تاریخی قلعه فلک‌الافلاک که سال‌ها به دلیل استقرار پادگان از دسترس عموم خارج بود، به‌زودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

شاهرخی با بیان اینکه لرستان علی‌رغم محدودیت‌های مالی ناشی از تحریم‌ها به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است، اظهار داشت: با بهره‌گیری از ظرفیت قانون بودجه و اوراق مرابحه، ۷۵ درصد تخصیص اعتبارات عمومی و ۱۰۰ درصد تخصیص اعتبارات اختصاصی پروژه‌ها محقق شده است. همچنین بیش از ۲.۵ همت اوراق مرابحه جذب و از محل مولدسازی دارایی‌های دولت نیز حدود ۲.۱ همت برای فعال‌سازی پروژه‌ها تأمین اعتبار شده است.

استاندار لرستان با تأکید بر اهمیت توسعه شهرستان پلدختر گفت: این شهرستان با مردمی متدین، پرتلاش و انقلابی نیازمند توجه ویژه است. در همین راستا پروژه‌های آبیاری کشاورزی شامل ایستگاه جایدر با پوشش ۲ هزار هکتار، ایستگاه واشیان با ۱.۵ هزار هکتار و ایستگاه چم‌مهر با ۷۰۰ هکتار در حال اجراست که تا بهار آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی در ادامه به پروژه‌های راهسازی اشاره کرد و افزود: محور جدید خرم‌آباد–پلدختر در چهار قطعه در دست احداث است که قطعه نخست از خرم‌آباد تا معمولان به‌زودی آسفالت می‌شود، قطعه چهارم نیز به پیشرفت ۳۰ درصدی رسیده و پیگیری برای تأمین منابع مالی قطعه دوم همچنان ادامه دارد.

شاهرخی در تشریح اقدامات اقتصادی و صنعتی استان بیان کرد: مجتمع کشت و صنعت معمولان و گاوداری دو هزار رأسی مجوز نهایی دریافت کرده‌اند و اجرای آن‌ها قطعی است. همچنین با پیگیری‌های انجام‌شده، مجوز استخراج روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت برای احداث پالایشگاه خرم‌آباد و پلدختر صادر شده که ظرفیتی فراتر از پالایشگاه کرمانشاه خواهد داشت.

استاندار لرستان افزود: برخی پروژه‌های صنعتی از جمله کارخانه آهک هیدراته پلدختر با سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیارد تومان و اشتغال‌زایی برای ۲۰۰ نفر نیز به‌زودی افتتاح خواهد شد.

وی بیان کرد: با وجود چالش‌های مالی و فشار تحریم‌ها، استان با استفاده از همه ظرفیت‌های دولتی و مشارکت بخش خصوصی، مسیر توسعه و سازندگی را با قدرت ادامه می‌دهد و پروژه‌های فرهنگی، گردشگری، آبیاری و راهسازی در اولویت قرار دارند.

پلدختر نیازمند توجه ویژه مسئولان است

حجت‌الاسلام غلامرضا حاجیوند، امام جمعه پلدختر نیز در این نشست با اشاره به شرایط اخیر کشور گفت: حوادث اخیر نشان داد دشمن در برخی استان‌های مرزی سرمایه‌گذاری کرده و این مسئله ضرورت توجه بیشتر دولت و مسئولان به این مناطق را دوچندان می‌کند.

وی با قدردانی از مردم پلدختر اظهار کرد: مردم این شهرستان در حوادث اخیر با هوشیاری، نجابت و پایبندی به آرمان‌های نظام، کمترین چالش را در سطح استان ایجاد کردند.

امام جمعه پلدختر افزود: غیرت، صداقت و وفاداری مردم پلدختر به وطن و نظام در این رویدادها به‌خوبی نمایان شد و شایسته است این وفاداری با توجه و حمایت بیشتر پاسخ داده شود.

اجرای چهار پروژه راهبردی برای توسعه گردشگری پلدختر

محمد عزیزی، فرماندار پلدختر نیز در ادامه این نشست گفت: در حوزه گردشگری، چهار پروژه راهبردی شامل ثبت جهانی یک اثر تاریخی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در تالاب‌ها و مناطق طبیعی شهرستان در دست اجراست.

وی افزود: نخستین پروژه مربوط به ثبت جهانی یک اثر تاریخی است که جلسه اولیه آن برگزار شده و پیگیری‌های مالی آن ادامه دارد. سه پروژه دیگر نیز شامل توسعه زیرساخت‌های گردشگری در تالاب‌ها، ایجاد امکانات گردشگری در آبشار کوچ و فراهم‌سازی زیرساخت در دره فشا است.

فرماندار پلدختر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی پلدختر اظهار کرد: این شهرستان دارای بیش از ۲۲۰ اثر ثبت‌شده در فهرست آثار ملی است و جاذبه‌هایی همچون پل تاریخی آورش، کاروانسراها، تالاب‌های متعدد و آبشارهای طبیعی را در خود جای داده است.

وی گفت: با توجه به این ظرفیت‌های کم‌نظیر، پلدختر می‌تواند به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور در استان لرستان تبدیل شود.