شناسهٔ خبر: 76938013 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تولیت حرم شاهچراغ(ع): تهدیدهای اخیر دشمن، جنگ روانی برای ایجاد ناامنی در جامعه است

شیراز-ایرنا- تولیت حرم مطهر حضرت احمد بن‌موسی شاهچراغ(ع) با اشاره به تحرکات رسانه‌ای و نظامی اخیر علیه ایران، آن را بخشی از جنگ روانی دشمن با هدف تضعیف روحیه مردم دانست و تاکید کرد: ماهیت نظام جمهوری اسلامی ضد سلطه است و در صورت وقوع هرگونه جنگ، پاسخ ما هدفگیری پایگاه‌های دشمن در هر مکانی خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری پنجشنبه در نشست جهاد تبیین حرم مطهر شاهچراغ(ع)، با اشاره به تحرکات اخیر نظامی و تبلیغاتی علیه ایران، افزود: این اقدامات در چارچوب جنگ روانی و برای ایجاد نگرانی و تزلزل در جامعه طراحی شده و ریشه آن به ۴۵ سال دشمنی مستمر آمریکا با جمهوری اسلامی بازمی‌گردد.

وی ادامه‌ داد: آمریکا از نخستین روزهای انقلاب به عنوان دشمن اصلی فعالیت کرده و ماهیت انقلاب اسلامی نیز همواره ضد سلطه و ضد آمریکایی بوده است.

جنگ روانی، ابزار جدید دشمن برای بی‌ثبات‌سازی ذهنی جامعه

تولیت حرم مطهر حضرت احمد بن‌موسی شاهچراغ(ع) با تاکید بر تغییر تاکتیک‌های دشمن گفت: امروز تهدیدهای جنگی و پمپاژ اخبار تحرکات نظامی، در قالب جنگ روانی و رسانه‌ای انجام می‌شود؛ شبکه‌های ماهواره‌ای با انتشار اخبار نگران‌کننده درباره ناوها و حملات احتمالی، قصد دارند امنیت روانی مردم را مختل و فضای کشور را ملتهب نشان دهند.

کلانتری افزود: مقام معظم رهبری از سال‌ها پیش به وجود جنگ نرم و حملات رسانه‌ای اشاره کرده‌اند و امروز این جنگ با شدت بیشتری ادامه دارد.

مقاومت ایران برگرفته از مکتب اهل بیت(ع)؛ عاملی ناشناخته برای دشمن

وی ویژگی منحصر به فرد جمهوری اسلامی را پیروی از اسلام ناب، مکتب اهل بیت و ولایت‌مداری دانست و تاکید کرد: همین ویژگی‌ها سبب مقاومت ایران در برابر فشارها شده و برای دشمن قابل درک نیست؛ دشمن پذیرفته که مسئله ایران با دیگر کشورها متفاوت است و بنابراین با ابزارهای متنوعی این نظام را هدف گرفته است.

هشدار درباره عواقب گسترده جنگ؛ اختلال در معادلات انرژی جهانی

استاد دانشگاه تهران در پاسخ به احتمال وقوع جنگ واقعی گفت: جنگ هشت ساله دفاع مقدس، بزرگترین جنگ قرن بیستم بود و مردم ایران آمادگی لازم را دارند.

کلانتری هشدار داد: اگر جنگی رخ دهد، تنها محدود به ایران نخواهد ماند و تنگه هرمز و باب‌المندب نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت؛ در نتیجه بخش عمده‌ای از انرژی جهان دچار اختلال می‌شود.

انتقام سریع و هدفمند؛ شکستن کمر فتنه‌گر در دستور کار است

وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره شکستن کمر فتنه‌گر تصریح کرد: در صورت شروع جنگ، جمهوری اسلامی با قاطعیت به دنبال پاسخ و مقابله با عامل اصلی خواهد بود و پایگاه‌های نظامی دشمن در هر نقطه از جهان هدف قرار می‌گیرند.

تولیت حرم مطهر حضرت احمد بن‌موسی شاهچراغ(ع) تاکید کرد: در جنگ، تعریف پادگان دشمن با مناطق مسکونی متفاوت است و تعارفی در کار نخواهد بود.

هوشیاری در برابر عناصر نفوذی؛ عبور از جنگ روانی با وحدت و عمل به تکالیف

کلانتری با اشاره به وجود قرارگاه عملیاتی دشمن در داخل کشور بیان کرد: برخی عناصر نفوذی و جریان‌های ضدانقلاب هم‌زمان با جنگ روانی در تلاشند تا بازار و زندگی مردم را متلاطم کنند.

وی از مردم و مسئولان خواست با هوشیاری و تمرکز بر وظایف، از دام جنگ روانی عبور کنند و افزود: پمپاژ اخبار جنگ تنها برای تضعیف روحیه مردم است و باید با مقاومت، وحدت و عمل به تکالیف ملی و دینی، این فشارها را پشت سر گذاشت.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه اغتشاشات اخیر جنس تروریستی داشت و ادامه جنگ ۱۲ روزه دشمن برای سنجش قدرت نظام بود، بر ضرورت ایجاد «قرارگاه منسجم فکری» و «حکمرانی ریال» برای مقابله با جنگ ترکیبی تاکید کرد.

بنایی که دشمن نتوانست ویرانش کند

روح‌الله نجابت افزود: اگر بنای انقلاب اسلامی ضعیف بود، این حجم از دشمنی و عملیات روانی علیه آن شکل نمی‌گرفت؛ دنیاطلبان جهانی برای تخریب این بنا جمع شده‌اند، اما ناکام مانده‌اند.

نقشه دشمن؛ از جنگ ۱۲ روزه تا اغتشاشات خیابانی

وی توضیح داد: جنگ ۱۲ روزه فقط یک درگیری نظامی نبود؛ یک عملیات "شناسایی با رزم" بود؛ دشمن آمد تا توان و واکنش‌های ما را ارزیابی کند؛ همین الگو در اغتشاشات اخیر با ماهیت تروریستی تکرار شد؛ این حوادث، ادامه همان پازل ناتمام بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اغتشاشات اخیر را نمی‌توان با فتنه‌های ۷۸، ۸۸ یا ۹۸ مقایسه کرد؛ اینجا با یک جنس تروریستی مواجه بودیم؛ دشمن چون نتوانست مردم را به میدان بکشد، به شبکه‌سازی تروریستی و سوءاستفاده از فضای مجازی روی آورد.

نجابت هشدار داد: همان‌طور که در جنگ نظامی، ستاد کل نیروهای مسلح فرماندهی می‌کند، در جنگ فکری و شناختی نیز نیاز به یک قرارگاه منسجم داریم؛ این خلأ بارها توسط مقام معظم رهبری تذکر داده شده است؛ فضای مجازی امروز بستری برای آموزش و سازماندهی معاندین شده و مقابله بدون زیرساخت‌های بومی ممکن نیست.

وی مسائل اقتصادی را بخشی از جنگ ترکیبی دانست و گفت: بخشی از مشکلات به نبود حکمرانی ریال برمی‌گردد؛ آمریکا با حکمرانی دلار جهان را کنترل می‌کند، ولی ما در شفافیت داده‌های اقتصادی و مبارزه با فرار مالیاتی عقبیم؛ این خلأ به دشمن در ایجاد التهاب بازار کمک می‌کند؛ قوانین زیادی تصویب شده، اما اجرا با تعلل روبروست.

توصیه راهبردی؛ نقد منصفانه و حمایت از دولت

وی در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: در اوج جنگ ترکیبی، تضعیف دولت به معنای آسیب به مردم است؛ نقد باید سازنده و برای کمک به حل مسئله باشد؛ حتی سیاست‌های چالشی مثل کالابرگ، با اصلاح می‌تواند به نفع قشر ضعیف ادامه یابد.

وظیفه عمومی در جهاد تبیین

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، قدردانی خود را از برگزارکنندگان نشست‌های جهاد تبیین اعلام کرد و گفت: حداقل وظیفه ما این است که مباحث این جلسات را به بدنه جامعه منتقل کنیم تا مردم واقعیت‌های جنگ رسانه‌ای، اقتصادی و امنیتی را به خوبی درک کنند.