شناسهٔ خبر: 76936003 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار خراسان‌رضوی: با حذف فاصله دولت و بخش خصوصی امکان رفع ناترازی انرژی وجود دارد

استاندار خراسان رضوی با اشاره به شرایط سخت و پیچیده کشور، مردم را مؤلفه اصلی عبور از بحران‌ها دانست و گفت: تنها با مدیریت یکپارچه و حذف فاصله میان دولت و بخش خصوصی می‌توان بر ناترازی‌های انرژی فائق آمد.

صاحب‌خبر -

غلامحسین مظفری، در آیین بهره‌برداری از ۲.۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی و امضا تفاهم‌نامه‌های معافیت از خاموشی صنایع (شهرک صنعتی توس)، ضمن مروری بر چالش‌های اخیر، اظهار کرد: هفته‌های دشواری را پشت سر گذاشتیم که درس‌های آموزنده‌ای در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و صنعتی برای ما داشت.

وی با انتقاد از نگاه‌های گذشته به منابع انرژی افزود: سال‌ها در توهم فراوانی و پایان‌ناپذیری انرژی بودیم و نفت را ثروتی همیشگی می‌پنداشتیم، غافل از اینکه روزی باید منابع آبی، برقی و گازی را با جدیت مدیریت و صرفه‌جویی کنیم.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: این تجربیات تلخ ما را به نقطه‌ای رسانده که باید با نگاهی جامع، آینده‌پژوهانه و پیشگیرانه حرکت کنیم تا دیگر نگران قطع شدن برق و گاز نباشیم.

مظفری با بیان اینکه وظیفه ذاتی دولت تأمین زیرساخت‌هاست، بیان کرد: متأسفانه شرایط به گونه‌ای رقم خورده که امروز همه باید بدون تردید در کنار یکدیگر قرار گیرند.

وی تصریح کرد: اگر مردم را به عنوان مؤلفه اصلی توسعه در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به میدان نیاوریم و عمل ما با شعارهایمان یکی نباشد، با چالش جدی مواجه خواهیم شد.

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر لزوم هم‌افزایی بخش‌های دولتی، خصوصی و عمومی بیان کرد: وضعیت کنونی کشور پیچیده و شاید یکی از دشوارترین شرایط در دهه‌های اخیر است. ما با علم به این دشواری‌ها مسئولیت پذیرفته‌ایم و باید با تمام توان بایستیم؛ اگر صادقانه بپذیریم که مردم محور اصلی توسعه هستند، می‌توانیم بر مشکلاتی نظیر ناترازی انرژی غلبه کنیم.

مظفری با اشاره به تغییر اجباری رویکرد بودجه‌نویسی در کشور تأکید کرد: زمانی که درآمدهای نفتی سرشار داشتیم، هشدارهای کارشناسان برای بودجه‌ریزی بدون نفت جدی گرفته نمی‌شد و سرمایه‌ها به سمت زیرساخت‌ها هدایت نشد، امروز که به اجبار اتکای بودجه به نفت کاهش یافته، شاید این نقطه عطفی برای آغاز اصلاحات ساختاری باشد.

وی با تقدیر از مشارکت بخش خصوصی و کشاورزی در مدیریت بار انرژی اظهار کرد: خراسان رضوی در جذب مشارکت مردمی در حوزه انرژی پیشتاز است. در بخش کشاورزی با وجود دشواری‌های هماهنگی، حدود ۲۳ تا ۲۴ هزار نفر مشارکت کرده‌اند و استان ما با ۵۳ مگاوات تولید در این بخش، با اختلاف زیادی از بقیه، رتبه اول کشور را داراست. در حوزه صنعت نیز تفاهم‌نامه‌های عملیاتی خوبی منعقد شده است.

استاندار خراسان رضوی هشدار داد و گفت: هیچ فاصله‌ای نباید میان دولت و بخش خصوصی وجود داشته باشد. اگر مدیری نخواهد یا نتواند مسئله را حل کند، باید جای خود را به دیگری بدهد؛ زیرا فرصتی برای آزمون و خطا نداریم.  

مظفری خاطرنشان کرد: با وجود تمام بی‌تدبیری‌های گذشته و فشارهای خارجی، ایران همچنان کشوری با ظرفیت‌های عظیم تمدنی و انسانی است و با اتکا به توان مردم و عنایت حضرت رضا (ع) می‌توانیم آینده‌ای روشن‌تر رقم بزنیم.

حسین امامی راد، نماینده مردم شهرستان‌های چناران، طرقبه‌شاندیز و گلبهار در مجلس شورای اسلامی، نیز در این آیین، با اشاره به احکام برنامه هفتم پیشرفت، گفت: امروزه بهترین خبر برای صاحبان صنایع، فراتر از تسهیلات مالی، تضمین پایداری برق و معافیت از خاموشی‌هاست.

وی در ادامه با تقدیر از مشارکت چهار مجموعه صنعتی بزرگ در احداث نیروگاه‌های خورشیدی و نگاه ویژه مدیریت عالی استان، به موضوع عدالت در توزیع انرژی اشاره کرد و افزود: در سال‌های گذشته گلایه‌هایی مبنی بر تبعیض در اعمال خاموشی‌ها در شهرک‌های صنعتی وجود داشت که خوشبختانه با رویکرد جدید و انعقاد تفاهم‌نامه‌های عدم قطع برق در قبال سرمایه‌گذاری در انرژی پاک، این دغدغه در حال برطرف شدن است.  

نماینده مردم شهرستان‌های چناران، طرقبه‌شاندیز و گلبهار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: خراسان رضوی همواره در حوزه‌های مختلف پیشران بوده و امروز نیز با بهره‌برداری از پروژه‌های بزرگ خورشیدی در شهرستان چناران، گامی بلند در جهت رفع ناترازی‌ها و حمایت عملی از چرخه تولید برداشته شده است.

سپس یداله بشکنی فرماندار شهرستان طرقبه‌شاندیز در این آیین، گفت: با تدابیر اتخاذ شده در دولت چهاردهم و اولویت‌بندی چهار اصل معیشت، آموزش، سلامت و مسکن، خراسان رضوی در حوزه‌های توسعه عدالت آموزشی و انرژی‌های تجدیدپذیر جایگاه برتر کشور را کسب کرده است.

وی با ارائه آماری از وضعیت مصرف انرژی در این شهرستان افزود: شهرستان طرقبه‌شاندیز با دارا بودن ۶۸ هزار مشترک، دارای پیک مصرف ۱۹۰ مگاوات با احتساب شهرک‌های صنعتی و ۷۰ مگاوات بدون احتساب بخش صنعت است.

فرماندار شهرستان طرقبه‌شاندیز، در خصوص سهم این شهرستان در برنامه ۳ ساله توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر توضیح داد و اظهار کرد: مجموع سهمیه تعیین شده برای شهرستان ۱۱۵.۸ مگاوات است که طبق زمان‌بندی، ۱۸ مگاوات در سال ۱۴۰۴، ۳۳ مگاوات در سال ۱۴۰۵ و ۶۳.۸ مگاوات در سال ۱۴۰۶ محقق خواهد شد.

بشکنی تصریح کرد: از مجموع ظرفیت هدف‌گذاری شده، ۹۱ مگاوات سهم بخش صنعت در شهرک‌های صنعتی و ۲۵ مگاوات سهم سایر بخش‌های تجاری، سرمایه‌گذاری، اداری و خانگی است.  

وی همچنین اظهار کرد: تاکنون ۷۷ نیروگاه با ظرفیت ۴ مگاوات در سال ۱۴۰۳ احداث شده و برای سال ۱۴۰۴ نیز احداث ۳۱ نیروگاه با ظرفیت ۷ مگاوات برنامه‌ریزی شده است؛ همچنین هم‌اکنون ۵۲ نیروگاه با ظرفیت ۲۱ مگاوات در دست اجرا قرار دارد.

مقام عالی دولت در شهرستان طرقبه‌شاندیز با اشاره به ابتکار برگزاری «یکشنبه‌های انرژی تجدیدپذیر» و «سه‌شنبه‌های صنعتی» ادامه داد: بر اساس دستور استاندار و به منظور رفع موانع تولید، روزهای سه‌شنبه به بازدید میدانی از شهرک‌های صنعتی و پیگیری مستقیم مشکلات صنعتگران اختصاص یافته است. در همین راستا، امروز شاهد بهره‌برداری از یک نیروگاه ۲ مگاواتی و همچنین یک واحد ۶۰۰ کیلوواتی هستیم و قرارداد احداث ۴.۶ مگاوات نیروگاه جدید در ۱۲ فیدر شهرک‌های صنعتی توس و فناوری برتر منعقد می‌شود.

بشکنی ضمن قدردانی از همراهی اعضای کارگروه انرژی و تلاش‌های بخش خصوصی، ابراز امیدواری کرد: با تداوم این روند و مشارکت فعال صنعتگران، هدف‌گذاری ۹۱ مگاواتی بخش صنعت تا پایان سال محقق شده و تکالیف برنامه هفتم توسعه به درستی اجرایی شود.

سپس امیررضا رجبی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد نیز در این آیین، گفت: ظرفیت فعلی انرژی خورشیدی در حوزه توزیع نیروی برق مشهد به ۴۳.۵ مگاوات رسیده است.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران ادوار گذشته، افزود: این حرکت‌های زیربنایی از سال‌ها پیش آغاز شده است، چنانکه در سال ۹۴ نیز برق‌رسانی به روستاهای صعب‌العبور با استفاده از پنل‌های خورشیدی مستقل از شبکه انجام می‌شد و امروز خوشبختانه شاهد رونق چشمگیر این صنعت هستیم.

مدیرعامل توزیع برق مشهد در خصوص وضعیت نیروگاه‌های خورشیدی در بخش صنعت تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت نصب شده در بخش صنعت به ۸.۴ مگاوات رسیده است که نیمی از این مقدار تنها در ۱۰ ماهه اخیر سال ۱۴۰۴ محقق شده است. هدف‌گذاری نهایی ما دستیابی به ۹۱ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۶ است.

وی در ادامه به برنامه‌های مدیریت مصرف برای تابستان سال آینده اشاره و تأکید کرد: تمام تلاش ما بر این است که با اجرای برنامه‌های مدون و هوشمندسازی شبکه، تابستان سال آینده را بدون خاموشی و صرفاً با اعمال محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده پشت سر بگذاریم. در حال حاضر با نصب بیش از ۳۵۰ هزار کنتور هوشمند، قابلیت رویت‌پذیری و کنترل شبکه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

رجبی با تأکید بر سیاست‌های تشویقی وزارت نیرو گفت: صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کنند، به میزان انرژی تولیدی خود از برنامه‌های مدیریت بار معاف خواهند شد. همچنین این امکان فراهم شده است که در ۸ ماه غیر پیک، برق تولیدی خود را در بورس انرژی به فروش برسانند و در صورت عدم امکان تأمین برق در شرایط اضطراری، جریمه‌ای معادل ۱.۴ برابر نرخ بورس انرژی به آن‌ها پرداخت خواهد شد.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با شهرک‌های صنعتی اظهار کرد: امروز نیز تفاهم‌نامه همکاری با ۱۲ فیدر صنعتی دیگر شامل شهرک صنعتی توس، فناوری‌های برتر و ... نهایی می‌شود. صنایعی که در این فیدرها قرار دارند، در صورت تحقق اهداف تعیین شده، مشمول معافیت‌های مدیریت بار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد در پایان به اهمیت حیاتی عملیات «خط گرم» در پایداری شبکه اشاره کرد و گفت: همکاران ما با ایثار و تخصص بالا، عملیات تعمیر و نگهداری را بر روی شبکه‌های فشار متوسط ۲۰ هزار ولت و فشار ضعیف به صورت برق‌دار (خط گرم) انجام می‌دهند. اگر این عملیات حساس بر روی ۷۷۰۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط انجام نمی‌شد، میزان خاموشی‌ها تا ۵۰ درصد افزایش می‌یافت.  

وی خاطرنشان کرد: تمامی تلاش مجموعه صنعت برق این است که مشترکین با کمترین میزان خاموشی مواجه شوند و ناترازی‌های موجود با کمترین تبعات مدیریت شود.

در ادامه فرید سعادتیان مدیرعامل شرکت نیسان شرق (پپسی)، با اشاره به رویکرد این مجموعه در توسعه زیرساخت‌های پایدار گفت: در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و تضمین امنیت انرژی خطوط تولید، نیروگاه خورشیدی سقفی این شرکت با ظرفیت ۱.۹ مگاوات احداث و امروز به طور رسمی وارد مدار بهره‌برداری شد.

‌وی افزود: این پروژه که سهم عمده‌ای از ظرفیت افتتاح شده امروز را به خود اختصاص داده است، با هدف کاهش فشار بر شبکه سراسری برق و حرکت به سوی خودتأمینی انرژی در زمان پیک مصرف اجرایی شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در ۹ بهمن ماه، سعادتیان با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری صنایع در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه داد: با توجه به چالش‌های ناترازی انرژی، ورود صنعت به عرصه تولید برق پاک، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای تداوم تولید و جلوگیری از خسارت‌های ناشی از خاموشی است.  

انتهای پیام