شناسهٔ خبر: 76930394 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد

شورای امنیت سازمان ملل شامگاه چهارشنبه درباره جنگ نوار غزه و تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی در این باریکه تشکیل جلسه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد با اشاره به اقدام رژیم اشغالگر صهیونیستی در تخریب مقر آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: «۳۰۹ نفر از کارکنان آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد کشته شده‌اند و ما خواستار تحقیقات بی‌طرفانه برای محاکمه عاملان این حادثه هستیم.»

نماینده روسیه در ادامه تاکید کرد: «اسرائیل هیچ دلیلی برای تأخیر بیشتر در انجام تعهدات بشردوستانه خود که در بندهای ۷ و ۸ طرح صلح و همچنین در قطعنامه ۲۸۰۳ ذکر شده است، ندارد.»

نبنزیا افزود: «موفقیت طرح صلح مستلزم احترام کامل به مردم فلسطین بوده و جابجایی اجباری ساکنان غزه صرف نظر از بهانه‌های ارائه‌شده غیرقابل قبول است.»

او همچنین گفت: «روسیه تاکید دارد اسرائیل حق هیچ‌گونه اقدام یا فعالیت یک‌جانبه در سرزمین‌های اشغالی را ندارد و اقدامات علیه مراکز و ماموریت‌های سازمان ملل در سرزمین‌های اشغالی باید فورا متوقف شود.»

«ژروم بونافونت» سفیر فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل نیز بیان کرد: «به‌رغم آتش‌بس در غزه، وضعیت اضطراری بشردوستانه همچنان ادامه دارد و پاسخ به نیازهای مردم همچنان ناکافی است.»

او بر نیاز فوری اسرائیل به رفع موانع دسترسی بشردوستانه تاکید کرد و گفت: «سازمان ملل و امدادگران باید بتوانند مطابق با قوانین بین‌المللی بشردوستانه، به‌طور مستقل در سراسر غزه فعالیت کنند.»

نماینده فرانسه همچنین نگرانی‌هایی را در مورد فشار بر آنروا و محدودیت‌های اعمال‌شده بر گروه‌های امدادی مطرح کرد.

در ادامه، «فو کونگ» نماینده چین در شورای امنیت سازمان ملل ابتدا به وضعیت غرب آسیا اشاره کرد و گفت: «خاورمیانه در یک دوراهی تاریخی قرار دارد.»

او ضمن استقبال از بازگشت همه اسرا به سرزمین‌های اشغالی گفت: «اولویت باید توقف فوری همه درگیری‌های خشونت‌آمیز باشد. در کرانه باختری از همه طرف‌ها می‌خواهیم تا به‌طور کامل به توافق آتش‌بس پایبند باشند و اسرائیل را تحت فشار قرار می‌دهیم تا فورا فعالیت‌های شهرک‌سازی را متوقف و خشونت شهرک‌نشینان را مهار کند.»

نماینده چین خاطر نشان کرد: «علاوه بر این، دسترسی بدون مانع بشردوستانه باید تضمین شود و از اسرائیل می‌خواهیم تا به تعهدات حقوق بین‌الملل بشردوستانه خود عمل کرده و همه محدودیت‌ها را لغو کند. اسرائیل موظف است امتیازات آنروا را تضمین کند.»

همچنین «جیمز کاریوکی» سفیر و معاون نماینده دائم بریتانیا در شوای امنیت سازمان ملل خواستار اجرای سریع مرحله دوم طرح صلح غزه شامل خروج نیروهای صهیونیستی، خلع سلاح حماس و استقرار نیروی ثبات‌بخش بین‌المللی شد.

او با اشاره به مرگ نوزادان و وضعیت انسانی «فاجعه‌بار» در غزه تاکید کرد: «باید اقداماتی را فورا برای رسیدگی به این وضعیت اتخاد کرد و ما در عین حال خواستار باز شدن همه گذرگاه‌های مرزی برای ورود کمک‌های نجات‌بخش در مقیاس وسیع هستیم.»

«مایک والتز» سفیر ایالات متحده در سازمان ملل نیز عنوان کرد: «هفته گذشته در داووس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا فاز دوم طرح صلح غزه را اعلام کرد؛ مرحله‌ای که با حمایت این شورا و قطعنامه ۲۸۰۳ وارد دوره اجرایی شده است.»

او مدعی شد: «آتش‌بسی که جهان برای آن درخواست می‌کرد برقرار، کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شد و همه اسرا آزاد شده و به خانواده‌هایشان بازگشتند.»

نماینده آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت: «فاز دوم، غزه را به‌طور کامل غیرنظامی می‌کند و بازسازی آن در چارچوب طرح رئیس‌جمهور ترامپ و قطعنامه شورای امنیت انجام می‌شود. همچنین، حماس نباید هیچ نقش مستقیم یا غیرمستقیمی در آینده حکومت غزه داشته باشد و همه زیرساخت‌های نظامی به‌ویژه تونل‌ها باید نابود شوند.»

در ادامه نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه، «دنی دانون» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادعا کرد: «اسرائیل در حال پیشبرد هدف دوم خود است؛ حماس باید خلع سلاح شود و مرحله دوم طرح صلح، ایجاد یک چارچوب حکومتی مسئول برای غزه را فراهم می‌کند.»

وی مدعی شد: «پذیرش خلع سلاح کامل، پیشرفت را ممکن می‌سازد. اکنون انتخاب با حماس است.»

سپس «ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل اظهار کرد: «موفقیت و تداوم آتش‌بس غزه به خروج کامل اسرائیل از این سرزمین و پایان دادن به تلاش‌ها برای دیکته کردن آینده غزه بستگی دارد و رنج فلسطینیان باید فورا پایان یابد.»

منصور با استقبال از توافق آتش‌بس غزه که در اکتبر ۲۰۲۵ حاصل شد، به شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ما از این طرح حمایت می‌کنیم زیرا مسیری فوری برای پایان دادن به کشتار و رنج، قحطی و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای که بر مردم فلسطین در غزه تحمیل شده، ارائه می‌دهد.»

او با محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی علیه سازمان‌های بشردوستانه گفت: «اسرائیل باید به جنگ علیه فعالان بشردوستانه از جمله آنروا و سازمان‌های غیردولتی پایان دهد.»

نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل با تاکید بر اینکه اسرائیل هیچ حاکمیتی بر سرزمین فلسطین ندارد، گفت: «ما موظفیم بار دیگر تاکید کنیم که اسرائیل حاکم بر سرزمین فلسطین نیست. این اشغال غیرقانونی هیچ حقی در فلسطین اشغالی ندارد.»

انتهای پیام

برچسب‌ها: