شناسهٔ خبر: 76925360 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

کاهش شتاب افت بورس / توقف نماد خودروسازان در پی جهش قیمت‌ها

صاحب‌خبر -

ایران‌خودرو روز گذشته به طور رسمی از رشد ۳۰ تا بیش از ۶۰ درصدی قیمت محصولات خود خبر داد. به دنبال این تصمیم و طبق اطلاعیه منتشرشده در سامانه کدال، نماد «خودرو» به دلیل عدم رعایت ضوابط افشای اطلاعات بااهمیت حداکثر تا دو روز کاری متوقف شد. نماد «خساپا» نیز با شرایط مشابه از تابلو معاملات کنار رفت.

در همین حال، هرچند سایپا هنوز افزایش قیمت محصولات خود را به صورت رسمی اعلام نکرده، اما گمانه‌زنی‌ها از احتمال گرانی خودروهای این شرکت در آینده نزدیک حکایت دارد. همزمان با این تحولات، شدت ریزش بازار سهام نسبت به روزهای گذشته کاهش یافت.

در آخرین روز کاری هفته، شاخص کل بورس با افت ۳۰ هزار و ۷۴۶ واحدی به عدد سه میلیون و ۹۸۱ هزار و ۶۱۷ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز ۱۳ هزار و ۶۸۴ واحد کاهش یافت و در سطح یک میلیون و ۲۵ هزار و ۲۱۳ واحد ایستاد. ارزش معاملات بازار سهام به حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان و تعداد دادوستدها به بیش از ۸۳۰ هزار فقره رسید.

در بازار فرابورس نیز شاخص با افت ۵۱۲ واحدی به ۳۰ هزار و ۷۳۹ واحد رسید و بیش از ۴۹۱ هزار معامله به ارزش حدود ۱۰۲ هزار میلیارد تومان ثبت شد.

به گزارش ایسنا، کارشناسان، ریسک‌های سیاسی و تحولات منطقه‌ای را مهم‌ترین عامل افت‌های اخیر بورس می‌دانند و معتقدند فضای نااطمینانی، نگاه سرمایه‌گذاران را محتاط‌تر کرده و موجب عقب‌نشینی شاخص‌ها از قله‌های قبلی شده است.