شناسهٔ خبر: 76917101 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شتاب چرخ‌های توسعه مزارع انرژی خورشیدی در زنجان

زنجان - ایرنا - ایجاد و توسعه مزارع خورشیدی که با هدف تامین پایدار این نیرو و توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر طی سالهای اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته در استان زنجان نیز با همت و تلاش مضاعفی در دست انجام است به طوریکه با اتمام طرح‌های درحال اجرا ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق خورشیدی در استان تا پایان سال آینده به هزار مگاوات خواهد رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالیکه کشور درگیر برخی مشکلات ناشی از تحریم‌های ظالمانه و هزینه‌های تحمیلی از سوی دشمنان است ناترازی انرژی برق در فصول مختلف سال با شدت و ضعف ادامه دارد.

این روند نشان دهنده ضرورت توجه جدی مردم و مسوولان، برنامه ریزی و سیاستگذاری‌های موثر در این خصوص است که بی شک تحقق اهداف به مشارکت گسترده بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و برخی تغییرات ساختاری نیاز دارد.

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در جهان رو به توسعه کنونی یکی از ضروریات اجتناب ناپذیر است درحالیکه از ظرفیت ۹۶ هزار مگاواتی نیروگاه‌های کشور فقط سه درصد تجدیدپذیر هستند و در چشم اندازهای جهانی، رسیدن این میزان به ۸۵ درصد تاکید شده است.

بر همین اساس افزایش ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور با هدف کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، تامین شبکه پایدار و جلوگیری از بحران در این حوزه در دستور کار دولت چهاردهم نیز قرار گرفت به طوریکه طی فعالیت آن، ظرفیت این نیروگاه‌ها از یک‌هزار و ۲۳۰ مگاوات در ابتدای شروع به کار دولت به ۲ هزار ۷۲۰ مگاوات در زمان حاضر رسیده است.

در استان زنجان نیز هم اکنون ۲۷ مگاوات برق خورشیدی تولید و به شبکه تزریق می شود که با تکمیل طرح های در دست اجرا تا پایان سال جاری به بیش از ۹۰ مگاوات افزایش می یابد و بر اساس هدفگذاری های انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۵ به یک هزار مگاوات خواهد رسید.

شتاب چرخ‌های توسعه مزارع انرژی خورشیدی در زنجان

برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی زنجان به ۱۰۰ مگاوات می‌رسد

مدیرعامل شرکت توزیع انرژی برق استان زنجان بابیان اینکه شتاب بخشی به احداث نیروگاه‌های خورشیدی در دستور کار این شرکت است، گفت:‌ در حال حاضر ۲۱ مگاوات انرژی خورشیدی از طریق پنل های نصب شده در استان تولید و به شبکه سراسری تزریق می شود.

عادل کاظمی یادآور شد: با اقدامات در دست انجام و برنامه ریزی های لازم میزان برق تولیدی از سوی نیروگاه‌های خورشیدی استان در اوج مصرف سال آینده به حدود ۱۰۰ مگاوات خواهد رسید.

وی با اشاره به برنامه های شرکت توانیر و وزارت نیرو برای جبران کمبودها و گذر از محدودیت های ناشی از مصرف بالای برق در زمان های اوج بار،‌ اظهار داشت:‌ این برنامه ها در برش استانی و در بخش های صنعت،‌ کشاورزی،‌ دستگاههای اجرایی و تجاری و خانگی پرمصرف اجرا می شود و تاکنون نیز با استقبال خوبی به خصوص از سوی صنعت استان مواجه بوده است.

کاظمی تصریح کرد: علاوه بر اینکه تاکنون ۳۱۲ نیروگاه خورشیدی پشت بامی در استان ایجاد شده است، از ۲۶۰ متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی نیز تعدادی در مراحل پایانی کار قرار دارند و مابقی در حال طی روند قانونی از جمله اخذ مجوز و آماده سازی زمین مورد نیاز قرار دارند.

نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت پنج تا ۱۰ کیلووات از سوی متقاضیان در زنجان ایجاد می‌شود.وی افزود: ۲۹۰ نیروگاه از نیروگاه‌های پشت بامی ایجاد شده در زنجان به ظرفیت پنج کلیووات در مناطق کم برخوردار و آسیب پذیر استان و با تسهیلات اعطایی از سوی نهادهای حمایتی ایجاد شده است.

کاظمی همچنین از آغاز ثبت‌نام متقاضیان احداث نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی با بهره‌مندی از تسهیلات بانکی خبر داد و گفت:‌ با توجه به هزینه‌های احداث این نیروگاه‌ها، بخش عمده سرمایه‌گذاری از طریق تسهیلات بانکی با بازپرداخت ۶۰ ماهه تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه احداث هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی در سطح کشور برنامه‌ریزی شده است، افزود: در این طرح امکان انتخاب ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی از پنج تا ۱۰ کیلووات فراهم شده است.

کاظمی یادآور شد: به‌منظور رفع موانع پیش‌روی متقاضیان و ایجاد مشوق‌های لازم، ساتبا با همکاری چندین پلتفرم (سکوهای اینترنتی) و بانک‌ها، امکان بهره‌مندی از تسهیلات بانکی را برای متقاضیان فراهم کرده است.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان افزود: حدود ۷۰ درصد هزینه احداث نیروگاه‌ها به صورت تسهیلات بانکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری به بانک پرداخت و تنها با ارائه یک فقره چک ضمانت که در سامانه بارگذاری می‌شود، این فرآیند انجام گرفته و میزان اقساط به گونه‌ای در نظر گرفته شده‌ است که از محل درآمد حاصل از تولید برق خورشیدی قابل پرداخت باشد.

وی ادامه داد: اجرای چنین طرح‌هایی موجب تسریع در احداث نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی شده و گام مؤثری در توسعه انرژی‌های پاک و افزایش تولید برق در محدوده شرکت توزیع نیروی برق زنجان باشد.

شتاب چرخ‌های توسعه مزارع انرژی خورشیدی در زنجان

۸۰ درصد بار پایه زنجان در نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خدابنده ظرفیت سازی خواهد شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان افزایش ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های خورشیدی را گامی مهم و راهبردی در تامین امنیت انرژی بیان کرد و گفت: هم اکنون نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در شهرستان خدابنده با همکاری دولت و بخش خصوصی در حال احداث است که با بهره برداری از این طرح علاوه بر بهره مندی از برق خورشیدی با نصب سیستم هایی، ذخیره‌سازی انرژی نیز میسر خواهد شد.

مسعود بیات‌منش توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به عنوان ضرورتی غیرقابل انکار به خصوص در پدافند غیرعامل دانست و افزود:‌ با افتتاح نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خدابنده به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مزارع خورشیدی کشور، ۸۰ درصد بار پایه استان زنجان در این نیروگاه ظرفیت سازی خواهد شد.

برق تولیدی در نیروگاه‌های خورشیدی زنجان به یک هزار و ۵۰۰ مگاوات می‌رسد.وی یادآور شد: در حال حاضر ۲۷ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی استان تولید و به شبکه سراسری تزریق می‌شود که با اجرای طرح‌های برنامه ریزی شده، ظرفیت تولید این نیروگاه‌ها به یک هزار و ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید.

بیات منش، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و افزایش ظرفیت آنها را بستر و زیرساخت مهم، برای تامین شبکه پایدار انرژی و افزایش تاب آوری در این حوزه بیان کرد.

وی تاکید کرد: برای مقابله با ناترازی انرژی و تامین نیازهای استان در شرایط مختلف،‌ نیازمند توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر با استفاه از تکنولوژی‌های نوین و دانش بنیان هستیم.

شتاب چرخ‌های توسعه مزارع انرژی خورشیدی در زنجان

استفاده از انرژی‌های نوین و ارتقای بهره وری، لازمه رفع ناترازی‌ها

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز با تاکید بر اهمیت توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و استقبال صاحبان صنایع و تولید کنندگان از تامین انرژی برق مورد نیاز واحدها از طریق این نیروگاه‌ها و انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: توسعه طرح های انرژی های خورشیدی و تجدیدپذیر در استان باید شتاب بیشتری داشته باشد.

صمد یوسفی اصل با تاکید بر اینکه رشد ایجاد نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژی از این طریق،‌ گامی مهم و زودبازده در مقابله با کمبود و ناترازی انرژی و جلوگیری از بحران در این حوزه است.

وی اظهار داشت: برای تامین تجهیزات مورد نیاز این نیروگاه‌ها و پنل‌های خورشیدی باید واردات آنها با سرعت بیشتری انجام شود و نباید در این روند شاهد خلل و یا کم کاری باشیم.

یوسفی اصل تصریح کرد: برای گذر از شرایط ناترازی انرژی علاوه بر اینکه نیازمند حرکت به سوی استفاده از انرژی‌های نو و دانش بنیان هستیم،‌ بلکه باید ارتقای بهره وری را نیز در مصرف انرژی های موجود مدنظر داشته باشیم.