شناسهٔ خبر: 76914119 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

استاندار خراسان رضوی و والی هرات همکاری های دوجانبه را بررسی کردند

«غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی و «نور احمد اسلام جار» روز سه شنبه در منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون با هدف بررسی مشکلات و ظرفیت همکاری های دوجانبه ایران و افغانستان دیدار کردند.

صاحب‌خبر -

والی هرات صبح امروز (هفتم بهمن ماه) وارد گذرگاه بین المللی دوغارون در تایباد شد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به بررسی و پیگیری مصوبات ششمین نشست کمیته مشترک تجاری خراسان رضوی و ولایت هرات گفت: مصوباتی که در جریان سفر ۲۸ تیرماه سال جاری والی هرات به خراسان رضوی انجام شد، امروز به‌ صورت دقیق مورد بررسی و ارزیابی دو طرف قرار گرفت.

غلامحسین مظفری بیان کرد: سایر موضوعات مصوب شده در سفر مذکور همچنان در دستور کار ولایت هرات افغانستان و استان خراسان رضوی قرار دارد تا دستاوردهای مثبت آن در تعاملات ایران و افغانستان از طریق گمرک دوغارون و اسلام قلعه به ثمر بنشیند.

استاندار خراسان رضوی در بخشی از سخنانش ادامه داد: بدون تردید یکی از مهمترین موضوعات امروز در مرزهای شرق کشور، مسئله امنیت به شمار می رود و اصرار ما بر این است که این مهم به شکل پایدار در این مناطق حفظ شود.

وی افزود: امنیت پایدار در مرزهای مشترک ایران و افغانستان نقش زیادی در اقتصاد این ۲ کشور همسایه دارد.

او اظهار کرد: تامین معیشت ساکنان هر دو سوی مرز ایران و افغانستان باید از طریق فعالیت های اقتصادی قانونی تقویت شود که این مهم در سطح کلان شکوفایی اقتصاد ۲ کشور را به همراه خواهد داشت.

به گفته وی، تسریع و روانسازی در رفت و آمد ناوگان حمل و نقل ایرانی و خارجی باید در معبر رسمی دوغارون و اسلام قلعه افغانستان مورد توجه دستگاههای متولی ۲ طرف باشد.

توقف طولانی مدت کامیون ها در مرز دوغارون، دغدغه مهم رانندگان

استاندار خراسان رضوی گفت: کاهش توقف‌ و ماندگاری کامیون های حامل کالا و یا خالی از اولویت‌های اصلی ایران و افغانستان برای تقویت تجارت ۲ کشور است که نباید از آن غفلت کرد.

مظفری اضافه کرد: ماندگاری طولانی کامیون های ایرانی در خاک کشور افغانستان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جدی رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل کشور است که همواره منجر به گلایه های آنها شده است.

وی بیان کرد: مسیر اصلی تردد کالاهای افغانستان از بنادر جنوبی ایران، به‌ ویژه بندر شهید رجایی و بندرعباس، از خاک ایران عبور می‌کند و مرز دوغارون نقش کلیدی در این زنجیره ترانزیتی دارد.

نور احمد اسلام جاروالی هرات عصر سه شنبه با بدرقه استاندار خراسان رضوی فرماندار تایباد، مرز دوغارون را به مقصد هرات افغانستان ترک کرد.

شهرستان ۱۵۱ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.