شناسهٔ خبر: 76908116 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیش‌بینی رئیس جمهور موقت ونزوئلا درباره افزایش ۵۵ درصدی سرمایه گذاری نفتی

تهران-ایرنا- دلسی رودریگس رئیس جمهوری موقت ونزوئلا پیش‌بینی کرد که پس از تصویب لایحه‌ای که به دهه‌ها کنترل شدید دولت بر بخش انرژی پایان می‌دهد، سرمایه‌گذاری‌های نفتی در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۵۵ درصد افزایش یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری فرانسه، نوشت: رودریگس رئیس جمهور موقت ونزوئلا یش‌بینی کرد که اصلاحات برنامه‌ریزی شده در بخش نفت که با هدف جذب سرمایه‌گذاران خارجی پس از برکناری نیکلاس مادورو انجام می‌شود، ۱.۴ میلیارد دلار سود داشته باشد.

وی که پس از سرنگونی مادورو در ۳ ژانویه توسط نیروهای ویژه آمریکایی جانشین او شد، ادعا کرد، غول‌های نفتی آمریکایی از پروژه رویایی ۱۰۰ میلیارد دلاری ترامپ در ونزوئلا «عقب‌نشینی» کردند.

مقام ونزوئلایی گفت: «سال گذشته، سرمایه‌گذاری به نزدیک به ۹۰۰ میلیون دلار رسید و برای امسال، ۱.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شده است.»

رودریگس در جمع فعالان اقتصادی به عنوان بخشی از رایزنی‌های عمومی درباره طرح‌های مربوط به باز کردن بخش نفت به روی سرمایه‌گذاری اظهار داشت: «ما باید از کشوری که بزرگترین ذخایر (اثبات‌شده) نفت جهان را دارد، به یک غول در زمینه تولید تبدیل شویم.»

پیش‌بینی رئیس جمهور موقت ونزوئلا درباره افزایش ۵۵ درصدی سرمایه گذاری نفتی

رئیس جمهور موقت ونزوئلا تحت فشار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، است تا به شرکت‌های نفتی آمریکایی اجازه دسترسی به ذخایر غنی نفت خام ونزوئلا را بدهد.

ترامپ از او برای جانشینی نیکلاس مادورو رئیس جمهوری سابق ونزوئلا، مادامی که از دستورکار او پیروی کند، حمایت کرده است.

خبرگزاری فرانسه نوشت: سال‌ها سوء مدیریت و فساد، تولید نفت ونزوئلا را از اوج بیش از ۳ میلیون بشکه در روز در اوایل دهه ۲۰۰۰ به پایین‌ ترین حد تاریخی ۳۵۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ کاهش داد.

از آن زمان تولید نفت ونزوئلا به حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. در لایحه «هیدروکربن‌ها» که در حال حاضر در مجلس ملی ونزوئلا بررسی می شود، آمده است که شرکت‌های خصوصی مستقر در ونزوئلا می‌توانند بدون نیاز به ورود به یک سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت نفت دولتی PDVSA نفت استخراج کنند.

قانونگذاران ونزوئلایی هفته گذشته در اولین جلسه بررسی این لایحه را تصویب کردند و انتظار می‌ رود در روزهای آینده آن را تصویب کنند.

به گزارش ایرنا، رودریگس به تازگی در سخنانی، فشار آمریکا بر کشورش را محکوم و تاکید کرد که دستورات از سمت واشنگتن بس است.

وی با اشاره به فشار ایالات متحده از زمان حمله به ونزوئلا و ربایش نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری این کشور توسط نیروهای ویژه آمریکایی تاکید کرد که دستورات از واشنگتن در مورد سیاستمداران ونزوئلایی کافی است.

بامداد روز شنبه سوم ژانویه ۲۰۲۶ (۱۳ دی ۱۴۰۴)، کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، به همراه ایالت‌های میراندا، آراگوآ و لا گوایرا، صحنه حملات نیروهای آمریکایی بودند که به قربانی شدن شماری از غیرنظامیان منجر شد.

دولت ونزوئلا این اقدام را «تهاجم نظامی» خواند. روسیه، ایران و شماری از کشورها نیز این اقدام آمریکا را محکوم کردند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا مدتی پس از حمله از ربودن مادورو و همسرش خبر داد و پس از آن، با حکم دیوان عالی قانون اساسی ونزوئلا، دلسی رودریگس معاون مادورو، رئیس‌جمهوری موقت این کشور معرفی شد.