شناسهٔ خبر: 76899627 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بررسی‌ آخرین اقدامات و نحوه آماده سازی استان اصفهان برای انتخابات شورای شهر و روستا

اصفهان - ایرنا - عصر امروز و در جلسه ستاد انتخابات استان، کمیته‌های مختلف به تشریح آخرین اقدامات خود جهت برگزاری هرچه بهتر انتخابات شورای شهر و بررسی آخرین اقدامات لازم پرداختند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری اصفهان روز دوشنبه در نشست ستاد انتخابات استان با تبیین ساختار اجرایی انتخابات در سطح خرد، اظهار داشت: هر هیئت اجرایی در بخش‌ها شامل ۱۱ عضو است که هفت نفر از معتمدین محلی و چهار نفر عضو حقوقی (بخشدار به عنوان رئیس، نماینده دادگستری، نماینده ثبت احوال و نماینده جهاد کشاورزی) ساختار مدیریتی انتخابات را در محل استقرار خود تشکیل می‌دهند.

اسفندیار تاجمیری افزود: در مجموع ۲۸ شهرستان استان، ۵۶ بخش وجود دارد که طبق زمان‌بندی قانونی، تشکیل هیئت‌های اجرایی در ۵۵ بخش در دستور کار قرار گرفت و از این تعداد، ۴۷ بخش تا پایان روز گذشته نهایی شده و هشت بخش باقی‌مانده نیز امروز به اتمام می‌رسد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت تمهیدات انتخاباتی در استان اصفهان، بر اهمیت نقش تیره‌های عشایری و جوامع کارگری در ارتقای مشارکت سیاسی تأکید کرد.

‌مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری اصفهان به برنامه‌ریزی برای استفاده از ظرفیت‌های تیره‌های عشایری استان اشاره کرد و گفت: هدف ما فراهم کردن زمینه‌های حضور حداکثری در تمامی مناطق، از جمله حوزه‌های عشایری است که ریشه‌های عمیقی در استان ما دارند.

بررسی‌ آخرین اقدامات و نحوه آماده سازی استان اصفهان برای انتخابات شورای شهر و روستا

استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات؛ فرصتی نو برای عدالت انتخاباتی

‌مدیرکل بازرسی استانداری اصفهان نیز در این نشست با تشریح آخرین وضعیت کمیته‌های بازرسی و حقوقی اظهار داشت: فرایند بررسی صلاحیت قضایی هیئت‌های اجرایی و مکاتبات مربوطه انجام شده و کمیته حقوقی در حال پیش‌برد جلسات است.

‌مهدی سلیمانی به ماده ۹۵ قانون انتخابات اشاره کرد و افزود: برخلاف دوره‌های گذشته که استفاده از امکانات دولتی منع می‌شد، در این دوره قانون‌گذار اجازه داده است تا برای برقراری عدالت و کاهش هزینه‌های انتخاباتی، از امکانات دستگاه‌های اجرایی برای تبلیغات نامزدها استفاده شود.

بررسی‌ آخرین اقدامات و نحوه آماده سازی استان اصفهان برای انتخابات شورای شهر و روستا

‌ضرورت هماهنگی حداکثری حراست‌ها و ناظران در فرآیند انتخابات

‌مدیرکل حراست استانداری اصفهان، به تشریح اقدامات اخیر کمیته حراست پرداخت و اظهار داشت: در روزهای گذشته نشست تخصصی و وبیناری با حضور حراست فرمانداری‌های سراسر استان برگزار شد و ضمن ابلاغ آخرین دستورالعمل‌ها و تغییرات قانونی، پرسش‌ها و ابهامات فرمانداری‌ها با حضور سخنگوی ستاد انتخابات استان پاسخ داده شد و نکات لازم در خصوص بررسی صلاحیت‌ها و فعال‌سازی ظرفیت‌های حراستی تبیین گردید.

‌حسن سلیمی با اشاره به گستردگی عملیات اجرایی انتخابات، بر لزوم همکاری‌های بین دستگاهی تاکید کرد و افزود: توصیه موکد ما این است که از توان حراست شهرداری‌ها، به‌ویژه در بخش‌هایی که هیئت‌های اجرایی فعال شده‌اند و همچنین در سطح روستاها، به بهترین شکل استفاده شود تا امنیت و سلامت فرآیندها در تمامی سطوح تضمین گردد.

‌مدیرکل حراست استانداری اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی حوزه‌های مالی، فناوری اطلاعات و حراست گفت: با توجه به اینکه مأموریت‌های حساسی چون انتقال تعرفه‌ها در پیش است، حتماً باید هماهنگی‌های لازم صورت گیرد تا خستگی مفرط نیروها خللی در اجرای وظایف ایجاد نکند.

‌وی با ارائه پیشنهادی جهت کاهش خطاهای انسانی در روز انتخابات، خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است که ناهماهنگی میان نماینده فرماندار و ناظران در شعب می‌تواند منجر به توقف فرآیند رأی‌گیری شود که این امر نیاز به آموزش دارد.

‌مدیر کل حراست استانداری اصفهان تأکید کرد: پیشنهاد می‌شود در روزهای منتهی به انتخابات، یک دوره آموزشی مشترک و نهایی برای اعضای شعب و رؤسای هیئت‌های نظارت برگزار شود تا با هم‌افزایی کامل، از بروز حوادث پیش‌بینی نشده‌ای جلوگیری شود.

بررسی‌ آخرین اقدامات و نحوه آماده سازی استان اصفهان برای انتخابات شورای شهر و روستا

ایجاد جبهه واحد اطلاع‌رسانی در استان اصفهان

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان نیز در این نشست از تغییر رویکرد در کمیته اطلاع‌رسانی با هدف اجرایی‌تر شدن فعالیت‌ها خبر داد و گفت: با تشکیل جلسات هماهنگی میان روابط‌ عمومی دستگاه‌ها، شهرداری‌ها و رسانه‌ها، به‌دنبال ایجاد همسویی کامل و تبلیغات منسجم در سطح استان هستیم.

احسان مشگلانی افزود: برای ایجاد همسویی عملیاتی در سطح استان، سلسله جلسات منظمی با مدیران رسانه‌ها برگزار شده که در آن اهمیت کار و اولویت‌های راهبردی استان تبیین و مباحثات دوطرفه سازنده‌ای شکل گرفته است.

وی با اشاره به تقسیم‌بندی نظام مسائل استان در قالب ۳۰ کمیته تخصصی روابط عمومی، گفت: این کمیته‌ها حوزه‌های مختلفی از جمله انرژی، بهداشت و درمان و شهرداری‌ها را شامل می‌شوند.

انسجام تبلیغاتی در ۱۱۴ شهر استان اصفهان

مشگلانی از برگزاری جلسه با دبیران کمیته‌های ۳۰ گانه در روز جاری خبر داد و گفت: یکی از کمیته‌های فعال ما، کمیته شهرداری‌هاست که با حضور روابط عمومی ۱۱۴ شهر استان فعالیت می‌کند و برنامه‌ریزی شده است تا تبلیغات محیطی و رسانه‌ای به صورت هم‌زمان، هم‌شکل و با محتوای یکسان در تمامی شهرهای استان اجرا شود تا شاهد یک بازتاب بصری و محتوایی واحد باشیم.

رقابت سازنده شهرستان‌ها در انتشار اخبار

مشگلانی با اشاره به تغییر پروتکل‌های انتشار خبر در کانال‌های رسمی اطلاع‌رسانی استانداری، خاطرنشان کرد: برخلاف روال گذشته، اکنون گزارش‌های فرمانداران به تفکیک هر شهرستان پوشش داده می‌شود و این اقدام موجب ایجاد رقابت مثبت بین شهرستان‌ها و بازنشر گسترده اخبار در رسانه‌های محلی شده است که بازخوردهای بسیار خوبی را به همراه داشت.

دبیر کمیته اطلاع‌رسانی انتخابات استان اصفهان در پایان از تغییر ترکیب اعضای این کمیته خبر داد و گفت: با مشورت‌های صورت گرفته، تصمیم بر این شد که ترکیب اعضا به سمت «اجرایی‌تر شدن» حرکت کند و بر این اساس، ترکیبی از مدیران خبرگزاری‌ها و معاونان دستگاه‌های مرتبط در قالب یک «اتاق خبر» منسجم گرد هم آمده‌اند.

بررسی‌ آخرین اقدامات و نحوه آماده سازی استان اصفهان برای انتخابات شورای شهر و روستا

‌اصفهان به چهار هزار و ۱۰۰ دستگاه احراز هویت در انتخابات پیش‌رو نیاز دارد

‌رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات استان اصفهان با تشریح آخرین اقدامات فنی برای برگزاری انتخابات پیش‌رو، به چالش‌های لجستیکی و زیرساختی در سطح استان و مرکز پرداخت.

محسن مهربانی با اشاره به فرآیند جمع‌آوری تجهیزات در خصوص وضعیت تجهیزات احراز هویت اظهار داشت: در حال حاضر تمامی ۳ هزار و ۷۴۴ دستگاه موجود در استان به تهران ارسال شده است که از این تعداد حدود یک چهارم آن معیوب بودند که طبق برنامه، دستگاه‌های مدل ۹۴ استفاده نخواهند شد و تنها دستگاه‌های مدل ۹۸ که قابلیت پیکربندی بر بستر شبکه ۴G را دارند، پس از تست کنترل کیفیت و پیکربندی اولیه در چرخه باقی می‌مانند.

وی تأکید کرد که برآورد اولیه برای نیاز استان حدود ۴ هزار و ۱۰۰ دستگاه است، اما تعداد نهایی بر اساس شعب پیش‌بینی شده و سهمیه اعلامی از سوی ستاد مرکزی (شامل دستگاه‌های آموزشی، تست پوشش و مانور) مشخص خواهد شد.

‌ضرب‌الاجل برای رفع مشکلات ارتباطی در برخی شهرستانها

‌رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات استان با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی برای شهرستان‌های دارای وضعیت نامطلوب ارتباطی گفت: وضعیت ۲ شهرستان فریدون‌شهر و سمیرم در ادوار گذشته نامطلوب بوده است و در جلسه با اداره کل ارتباطات و مخابرات، مصوب شد تمامی سایت‌های USO تا پایان فروردین ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد تا مشکلات این مناطق یک بار برای همیشه حل شود.

بررسی‌ آخرین اقدامات و نحوه آماده سازی استان اصفهان برای انتخابات شورای شهر و روستا

آموزش بیش از ۱۰۰۰ نفر از دست‌اندرکاران انتخابات استان

رئیس کمیته آموزش ستاد انتخابات استان نیز با تشریح جزئیات برنامه‌های آموزشی تدوین شده برای برگزاری هرچه با شکوه‌تر انتخابات، بر آمادگی کامل این کمیته در جهت ارتقای سطح دانش فنی و اجرایی عوامل درگیر در فرآیند انتخابات تاکید کرد.

محمدعلی دهقانی با بیان اینکه تا این لحظه یک هزار و ۲۲ نفر از مدیران و مجریان انتخاباتی تحت آموزش قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: با همکاری دفتر و معاونت سیاسی، دوره‌های فشرده‌ای برای بخشداران، فرمانداران و اعضای هیئت‌های اجرایی شهری برگزار شده است و در مجموع تاکنون ۴ هزار و ۳۲۴ نفر-ساعت آموزش ثبت شده که گویای حجم بالای فعالیت‌های علمی و ترویجی در این حوزه است.

وی با اشاره به تقویم آموزشی ستاد انتخابات افزود: در آذرماه جاری برگزاری اولین جلسات آموزشی ویژه هیئت‌های اجرایی، برگزاری دوره آموزشی هشت ساعته به صورت ویدئو کنفرانس با حضور بخشداران و معاونین فرماندار در سالن کنفرانس استانداری برگزار شده است.

رئیس کمیته آموزش ستاد انتخابات استان اضافه کرد: هفته آینده نیز برگزاری مرحله سوم آموزش‌ها به صورت ویدئو کنفرانس از سوی وزارت کشور برگزار می‌شود و این در حالی است که برنامه ویژه بخشداران و معاونینی است که در جلسات قبل حضور نداشتند و همچنین بازرسان و یک کارشناس منتخب از هر فرمانداری در این جلسه شرکت خواهند کرد.

وی در خصوص برنامه‌های آتی تصریح کرد: در کنار برنامه‌های استانی، سه برنامه اصلی دیگر در سطح شهرستان‌ها پیش‌بینی شده است که این دوره‌ها مخصوص داوطلبان، همکاران فرمانداری و اعضای شعب اخذ رای خواهد بود که پس از نهایی شدن اسامی، بلافاصله آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا کل داوطلبان دوره هفتم انتخابات شورای اسلامی-شهر و روستا پنج هزار و ۱۲۲ نفر هستند که رشد ۳۷.۲۵ درصدی نسبت به دوره قبل داشته و این رقم از میانگین کشوری که ۲۸ درصد بوده، بالاتر است.